به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، رشد دانشگاههای ایران به نسل سوم رسیده است؛ یعنی دانشگاه در کنار تولید علم، وظیفه تبدیل علم به صنعت را هم به دوش گرفته و تلاش میکند علمی تولید کند که مورد نیاز جامعه خود باشد. به همین منظور در دانشگاهها مراکز رشد شکل گرفتند که دانشجویان آنچه آموخته اند تبدیل به محصول کنند و بازار تولید را با محصولات تولید شده براساس روشهای علمی پر کنند. ویژگی مراکز رشد در دانشگاههای مختلف کشور، تولید علم در حوزه صنایع بومی آن منطقه و پاسخ به نیازهای صنایع، جامعه منطقه و حل مشکلات مردم استان و شهرستان خود است. موضوعی که در دانشگاههای ملایر باعث ایجاد واحدهای فناوری شده که یا در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی در حوزه انگور فعالیت میکنند، یا به تولیدات پزشکی میپردازند، یا به دنبال رونق در بازار مبل و منبت این شهرستان هستند.
ملایر به عنوان شهر ملی مبل و منبت شناخته میشود. حتی محصولات تولید شده مبل و منبت در این شهر به بازارهای جهانی راه پیدا کرده اند. مسلم است که نقش علم در توسعه این صنعت میتواند اثرگذار باشد و باعث رشد آن شود؛ بنابراین دانشگاه آزاد ملایر، سرای مبل و منبت را راه اندازی کرده تا دانشجویان و صاحبان صنایع با یکدیگر ارتباط بهتری برقرار کنند و این صنعت را با همراهی علم توسعه دهند.
محمدحسین میرزایی پور، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد ملایر به خبرنگار ما توضیح میدهد که واحدهای مستقر در این مرکز رشد، برچه اساسی شکل گرفته اند و تاکنون چه دستاوردهایی داشته اند.
به گفته او مرکز رشد دانشگاه آزاد ملایر از ۸۸ مجوز استقرار در دانشگاه را دریافت کرده و از سال ۹۶ به عنوان یک مرکز رشد مستقل از دانشگاه و با مجوز وزارت علوم، به فعالیت خود ادامه داده است.
میرزایی پور میگوید که در این مرکز چهار واحد فناور فعال هستند و قرار است به زودی سه واحد فناور دیگر هم احداث شوند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد ملایر در فیلم زیر فعالیتهای این مرکز را به طور کامل شرح میدهد: