به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، در نشست با رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس ظهر امروز با بیان اینکه باید در فرصت محدود برای خدمتگزاری و ارائه خدمات ثمربخش به مردم نهایت تلاش خود را داشته باشیم اظهارداشت: وزارت بهداشت نیز حمایتهای لازم را از برنامههای دانشگاهها برای توسعه خدمترسانی و افزایش رضایت مندی مردم خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر توسعه خدمات بهداشتی و نظام شبکه تاکید دارند تصریح کرد: توسعه خدمات بهداشتی و افزایش فعالیت بهورزان در مناطق روستایی، توجه به سلامت روان به ویژه در دوران پساکرونا، گسترش خدمات پزشک خانواده، صیانت از جمعیت و توجه به موضوع فرزند آوری از جمله مواردی است که در حوزه بهداشت باید به آن توجه شود.
محمد علی کیانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس نیز در این نشست ضمن قدردانی از توجه و حمایتهای وزیر بهداشت، گزارشی از اقدامات انجام شده در خدمت رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی ارائه داد.
بیش از ۳۵ درصد گروه هدف در مشهد، دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند
سیدجواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهارداشت:در حوزه تحت پوشش این دانشگاه بیش از ۳۵ درصد گروههای هدف دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
وی افزود: جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که از این میزان ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار نفر شهری و یک میلیون ۸۰ هزار نفر روستایی هستند، ضمن اینکه ۳۶۴ هزار نفر از اتباع ثبت شده در سامانه سینا را هم تحت پوشش داریم.
حسینی با بیان اینکه براساس طرح گسترش ۷۶۵ خانه بهداشت (۷۵۰ فعال)، ۱۳۸ مرکز روستایی (۱۲۲ فعال)، ۱۰۱ مرکز شهری (۱۰۰ فعال)، ۴۷ مرکز شهری و روستایی (۱۰۰ درصد فعال) و ۱۵۲ پایگاه بهداشت (۱۴۷ فعال) در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است، خاطرنشان کرد: این مراکز پیش از ایام بحران کرونا کارهای تخصصی خود را به نحو مطلوب انجام میدادند، اما از زمان شیوع این ویروس منحوس تمرکزها بیشتر روی موضوع واکسن و بیماری کرونا بوده است.
وی با ذکر این نکته که پس از انجام واکسیناسیون گسترده و با درخواست معاون بهداشت وزارت به دنبال از سرگیری مجدد فعالیتهای تخصصی مراکز و ارائه خدمات مطلوب و شایسته به گروههای هدف هستیم، تأکید کرد: تلاشمان این است که کارها به سرعت پیش برود تا زمانها و فرصتهای از دست رفته به واسطه بحران کرونا به سرعت جبران شود.
معاون بهداشت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: آخرین آمار واکسیناسیون انجام شده در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشاندهنده آن است که ۹۷.۳ درصد دُز اول، ۸۶.۱ درصد دُز دوم و دُز سوم ۳۵.۴۷ درصد بوده که به لحاظ آماری در دُزهای اول و دوم از میانگین کشوری جلوتر هستیم، اما در دَز سوم از این میانگین عقبتر هستیم و در تلاش هستیم که این فاصله را جبران کنیم که البته شرط نخست آن حضور پررنگ افراد بالای ۱۸ سال در مراکز واکسیناسیون کروناست، ضمن اینکه میزان واکسیناسیون انجام شده دُز اول در گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال هم ۱۴.۱ درصد بوده است.
حسینی افزود: در بحث بیماریابی در ابتدای بحران کرونا ۴۶ هزار و ۹۹۳ مورد مثبت کووید داشتیم و کل بستریها هم ۱۰۶ هزار نفر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه در بحث سرپاییها نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار مورد نمونهگیری انجام شده که از این تعداد پاسخ ۴۵۰ هزار مورد مثبت بوده است، گفت: در خصوص نمونهگیریها در دورهای از میانگین کشوری جلوتر بودیم و از هر ۱۰۰ هزار نمونه گرفته شده ۲۰ هزار مورد آن در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس انجام شده بود.