به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت کوپرنیک تراپیوتیکس کمک هزینهای از مؤسسه ملی بهداشت برای توسعه ژندرمانی به منظور درمان سوء مصرف مواد مخدر دریافت میکند.
کوپرنیک تراپیوتیکس (Copernicus Therapeutics) و دانشگاه نورثایسترن در آمریکا گرنتی به ارزش ۱۴٫۷ میلیون دلار از مؤسسه ملی سو مصرف مواد مخدر (NIDA) در مؤسسه ملی بهداشت (NIH) برای توسعه رویکرد ژن درمانی برای درمان سوء مصرف مواد مخدر دریافت کرده است.
شرکت کوپرنیک نانوذرات دیاکسی ریبونوکلئیک اسید (DNA) را به عنوان بخشی از رویکرد ژن درمانی خود برای درمان سوء مصرف مواد مخدر ارائه میکند.
این نانوذرات که توسط کوپرنیک تراپیوتیکس توسعه داده و تولید شدهاند، برای تزریق داخل بینی در نظر گرفته شدهاند. پس از مصرف از طریق داخل بینی، آنها نشان دادند که این ماده از سد خونی مغزی عبور میکند و میتواند ژن درمانی را برای اختلالات مغزی ارائه دهد.
از آنجایی که نانوذرات DNA میتوانند مستقیم از بینی به مغز حرکت کنند، پیش بینی میشود که رویکرد داخل بینی عملکرد طبیعی سیستم پاداش مغز را حفظ میکند. مزیت دیگر این فناوری آن است که اثر درمانی یک دوز از دارو احتمالا برای ماهها یا سالها باقی میماند و در نتیجه امکان عود را در دراز مدت کاهش میدهد.
بخش ۶٫۷ میلیون دلاری این گرنت در فاز اول، دو سال اولیه کار در این پروژه را پوشش میدهد. در پایان فاز اول که برای پایان سال آینده پیشبینی شده است، محققان میتوانند کمک هزینه اضافی نزدیک به ۸ میلیون دلار از NIDA برای پیشرفت بیشتر این روش ژندرمانی و استفاده از آن در کلینیکها دریافت کنند.
مارک کوپر، معاون ارشد علوم و امور پزشکی کوپرنیک گفت: «ما از ادامه همکاری با این محققان دانشگاهی با استعداد در استفاده از نانوذرات DNA توسعه یافته توسط کوپرنیک برای درمان اختلالات مغزی جدی، مانند اختلال مصرف مواد افیونی، خرسندیم. این کمک مالی تیم ما را قادر میسازد تا مراحل مهم لازم قبل از آزمایش این رویکرد در آزمایشهای انسانی را انجام دهد.»