کد خبر:۱۰۰۵۷۱۸

سفارت آمریکا هنگام سقوط کابل، پاسپورت شماری از مترجمان افغان را نابود کرده است

یک رسانه آمریکایی گزارش داد کارمندان سفارت آمریکا در افغانستان در هنگام سقوط کابل، پاسپورت و اسناد شمار زیادی از مترجمان افغان را نابود کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سفارت آمریکا در کابل هنگام سقوط این شهر به‌دست طالبان، برای حفاظت از هویت کارمندان محلی ایالات متحده، پاسپورت‌ها و اسناد آنان‌ را نابوده کرده است. این کارمندان در حال حاضر در افغانستان مانده و از ترس طالبان مخفیانه زندگی می‌کنند.

رسانه آمریکایی نشنل ریویو در گزارشی به نقل از یک مترجم سابق نیروهای ویژه آمریکا در افغانستان که پاسپورتش نابوده شده، نوشته است که او چند هفته است همسر و چهار فرزندش را ندیده است. این مترجم گفته است که بارها سعی کرده به پاکستان و ایران فرار کند؛ اما بی‌نتیجه بوده است.

او افزوده است: «هیچ گزینه‌ای برای من وجود ندارد. آنها (آمریکایی‌ها) پاسپورت مرا نابود کردند یعنی تمام زندگی من را نابود کردند. اگر پاسپورت داشتم همه چیز ممکن بود. بدون پاسپورت… من هیچ کاری نمی‌توانم انجام دهم.»

تاکنون روشن نیست که چه تعداد پاسپورت هنگام سقوط کابل در سفارت آمریکا نابوده شده است. وزارت خارجه‌ آمریکا در این زمینه پاسخ نداده است.

در این زمینه، شاون ون دایور، بنیانگذار ائتلاف «افغان اواک» که در عملیات تخلیه نقش داشته، گفته است که کمتر از ۲۰۰ نفر فرمی را در وب‌سایت سازمانش پر کردند تا گزارش دهند که پاسپورت‌های‌شان از بین رفته است.

اما چند تن دیگر از مسئولان سازمان‌های امداد غیرنظامی گفتند که تعداد افرادی که اسنادشان نابود شده، بیش از این است.

بن اوون، مدیر اجرایی فلاندرز فیلدز، یک گروه غیرنظامی که بخشی از تلاش‌های نجات در افغانستان بوده، گفته است که «مطمییناً» هزاران پاسپورت نابوده شده است.

او گفته است: «اگر سفارت واقعاً فقط چند صد گذرنامه داشت، کارمندان می‌توانستند به‌جای نابودکردن آن‌ها، به راحتی آن‌ها را جعبه‌بندی کرده و با آن‌ها پرواز کنند.»

نشنل ریویو نوشته است کسانی‌که پاسپورت‌های‌شان نابوده شده، اکنون در میان ده‌ها هزار متحد آمریکا و اعضای خانواده‌ آنها هستند که «پس از عقب‌نشینی بی‌رویه دولت بایدن در افغانستان به دام افتاده‌اند».

در ماه دسامبر، وال استریت ژورنال گزارش داد که بیش از ۶۰ هزار مترجم افغان و افراد دیگری که برای پناهندگی در ایالات متحده درخواست ویزا داده‌اند در این کشور جا مانده‌اند.

جسی جنسن، کماندوی سابق ارتش آمریکا و یکی از بنیانگذاران گروه نجات غیرنظامی Task Force Argo، گفته است که سازمان او به چندین خانواده افغان و متحدان آمریکا که پاسپورت آنها در سفارت نابو شده است، کمک می‌کند.

او اما گفته است که بدون پاسپورت آنها هیچ گزینه‌ای برای خروج از کشور ندارند: «شما (کارمندان محلی آمریکا) نمی‌توانید به پاکستان بروید. شما نمی‌توانید به ایران بروید. شما نمی‌توانید به تاجیکستان بروید.»

جنسن که در ایالت واشنگتن کاندیدای کنگره است، افزوده است که کارمندانی که پاسپورت‌شان نابوده شده، در افغانستان زندانی هستند تا زمانی که بتوانند یک سند مسافرتی بین‌المللی بگیرند که اکنون این چنین سند از طریق دولت صادر می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار