به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمدعلی زلفیگل بعد از ظهر امروز در دانشگاه اراک با اشاره به اینکه در آموزش عالی دچار مشکلاتی هستیم که باید آنها را رفع کنیم اظهار کرد: روسای دانشگاهها دقت کنند که در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ موارد مختلفی دیده شده که میتوانند برای رفع مشکلات با برنامهریزی دقیق از ردیفهای بودجه به خوبی استفاده کنند.
وی افزود: در وزارت علوم نیز باید شرایطی را ایجاد کنیم که امکان توسعه و رشد دانشگاههایی مثل دانشگاه اراک از نظر کیفی، پژوهش، فناوری و... فراهم شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری بیان کرد: باید ایدههای جدید خلق کنیم، در کشور نظام ملی نوآوری نداریم، در بازی شطرنج علم و فناوری کشور باید نقش دستگاهها از جمله آموزش و پرورش، پارک علم و فناوری، دانشگاهها، صنایع مختلف، مراکز رشد و... مشخص باشد.
زلفیگل گفت: خوشبختانه با درخواستی که وزارت علوم از شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت موافقت شد تا سند نظام ملی نوآوری توسط وزارتخانه علوم تدوین شود.
وی افزود: بسیاری از مشکلات به دلیل فقدان نظام مناسب است، به طور مثال بیمه پژوهش در کشور نداریم، قانون جامع مالکیتهای فکری در جامعه تدوین نشده است، در حالی که میتواند بستر زایش نوآوری باشد.
وزیر علوم بیان کرد: زمانی که این قانون موجود نباشد به راحتی شاهد کپیبرداری هستیم به همین دلیل است که نوآوری و خلاقیت در جامعه ذبح میشود.
زلفیگل تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته قانون مالکیتهای فکری بسیار جدی است و دانشگاههای بزرگ درآمد خود را از طریق راز نوشتهها تأمین میکنند.
وی با بیان اینکه دانایی تدریجی است و آسانسوری نیست، گفت: اگر مسؤولان عاقل و دانا باشند میتوانند از تجربیات دنیا به راحتی استفاده کنند تا در افقهای جدید علم به موقع وارد شده و فاصله خود را به حداقل کاهش دهند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاهها باید با تحقیق و پژوهش به مسؤولان خط و در زمینه برنامه هفتم به مسؤولان برنامه دهند تا تصمیمگیری دانشبنیان باشند.
زلفی گل نامگذاری سال جاری به عنوان سال تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرینی را یک فرصت استثنایی برای جامعه دانشگاهی دانست و اظهار کرد: محور و مدار شعار امسال دانشگاهها هستند.
وی بیان کرد: تولید محصول بر اساس نوآوری رقابتناپذیر نخواهد بود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم و مراکز تابعه هم بسترهای سختافزاری و هم بسترهای نرمافزاری مناسب دارند که البته بعضی موارد نیاز به بازنگری دارد از جمله اینکه آییننامه ارتقا را بازنگری کنیم و به زودی پایههای تشویقی را به ۳۲ پایه ارتقا خواهیم داد.