به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر کاظم غریب آبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، با حضور در مراسم راهپیمایی روز قدس در شهر ری، قبل از خطبههای نماز جمعه این شهر سخنرانی کرد.
وی اظهار داشت: در جهان، هیچ ملت دیگری را نمیتوان یافت که به اندازه مردم فلسطین نزدیک به یک قرن تحت ظلم و ستم باشند و از آرمانهای خود هم عقب نشینی نکنند.
غریب آبادی افزود: این فاجعه بزرگ از زمان آغاز نهضت اسلامی در ایران از سال ۱۳۴۰، مورد توجه امام راحل قرار داشت و این هشیاری و آیندهنگری حضرت امام، تاثیر برجستهای بر قضیه فلسطین گذاشته است.
دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه روز قدس دو ویژگی مهم دارد، تاکید کرد: حمایت از فلسطین دیگر محدود به ایران و حتی مسلمانان نشده و به همسویی مردم ادیان دیگر، از اروپا و آمریکا گرفته تا آفریقا توسعه یافته است. همین اخیرا، آفریقای جنوبی با عضویت ناظر رژیم اسراییل در اتحادیه آفریقا مخالفت کرد.
وی با یادآوری اینکه دهها فعال طرفدار آزادی فلسطین از اروپا و آمریکا توسط صهیونیستها شهید شدند، برخی نمونههایی را در این زمینه ذکر کرد.
غریب آبادی ویژگی دوم روز قدس را پایداری و ماندگاری آن بیش از ۴ دهه از زمان تعیین و اعلام آن از سوی حضرت امام (ره) بیان کرد و گفت: هدف اصلی و اساسی روز قدس، زنده نگاه داشتن قضیه فلسطین و قدس شریف در کانون توجهات جهانی است، آن هم در شرایطی که توطئههای بسیاری برای ایجاد انحراف در توجهات به این قضیه میشود، مانند عادی سازی روابط برخی کشورهای خیانتکار با رژیم اسراییل که البته این تلاشها خود حاکی از این است که فلسطین، همچنان مساله محوری است.
وی ادامه داد: به موازات توسعه جنایات رژیم، با رشد نیروهای مقاومت و تواناییهای دفاعی و هجومی آنان مواجه هستیم. در برههای پرتاب سنگ ابزار مقابله بود و اکنون موشکهای نقطه زن.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که مهمترین مساله جهان اسلام، قضیه فلسطین است و سرنوشت قدس شریف. فلسطین میتواند عامل وحدت بخش امت اسلامی باشد. اتحاد مسلمانان، همواره کابوسی برای رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی است. وی گفت: وحدت جمعیت چند میلیونی فلسطینیان داخل و خارج از این سرزمین نیز برای مقابله با این رژیم بسیار مهم است. همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، وحدت فلسطینیان بزرگترین سلاح است. جهاد داخل و عدم اعتماد به دشمنان باید دو محور این وحدت باشد.
غریب آبادی تصریح کرد تجربه ثابت کرده است که تنها راه بازپسگیری فلسطین و قدس شریف، مقاومت ملت فلسطین و حمایت و وحدت کشورهای اسلامی است. فلسطینیها باید به قدرت مقاومت خود باور داشته باشند. حرکت و مقاومت دیرینه مردم فلسطین، موجب توسعه محور مقاومت به سایر مناطق جهان شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر اذعان کرد: رژیم اسراییل نیز روز به دوز ضعیفتر شده است. شکستهای آن در جنگ ۳۳ روزه لبنان و جنگهای ۲۳ و ۸ روزه در غزه از این نمونه است. اقدامات رژیم در جهت عادی سازی روابط با برخی کشورهای عربی هم نه کمکی به این رژیم میکند و نه بهرهای برای این معدود دول عربی خواهد داشت. رژیم اسراییل فقط دشمن فلسطین نیست، بلکه دشمن انسان و ملتهای عرب، مسلمانان و به معنای واقعی کلمه، "غده سرطانی" است.
وی در ادامه گفت: صهیونیستها از عادی سازی روابط دنبال پایان دادن به انزوای منطقهای و بینالمللی خود و تبلیغ صهیونیسم و فرهنگ صهیونیستی در جوامع اسلامی و عربی هستند. از اینرو، هیچ کشوری از عادی سازی روابط منتفع نمیشود و این مسیر یکجانبه است. البته این تلاشهای مذبوحانه نیز راه به جایی نخواهد برد و زوال رژیم صهیونیستی بدون وقفه ادامه خواهد یافت.
ِغریب آبادی افزود: نکته مهم دیگر این است که فلسطین بزرگترین نمایشگاه جنایات علیه یک ملت و نقض گسترده حقوق بشر است. این رژیم تنها به اشغال اراضی اولیه فلسطینیها کفایت نکرد و از همان ابتدای تشکیل دولت غاصب خود، سیاست خود را بر تسلط جمعیت یهودیها بر فلسطینیها ابتناء کرد و ایجاد شهرک نشینها با این هدف است که به دنبال وادار کردن فلسطینیان به ترک کشور خود هستند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، این رژیم همواره مانع حق بازگشت میلیونها آواره و پناهنده فلسطینی به کشور و خانههایشان شده است. از سال ۱۹۴۸، یهودیها ۶/۵ درصد مالکیت زمینهای فلسطینی را داشتند و فلسطینیها مالک ۹۰ درصد؛ بعد از ۷ دهه، این وضعیت معکوس شده که حاصل تصرف ظالمانه اراضی و خانههای فلسطینیهاست.
دبیر ستاد حقوق بشر همچنین گفت: مردم فلسطین از دسترسی به منابع طبیعی و مالی، فرصتهای زندگی، خدمات بهداشتی و آموزشی، محروم هستند. بازداشتهای گسترده فلسطینیان و شکنجه آنان از جمله کودکان، شهادت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ۷ دهه گذشته و مجروح کردن صدها هزار نفر و اجبار فلسطینیها به ترک محل زندگی خود، جنایت علیه بشریت است. جنایات رژیم اسراییل و نقضهای گسترده حقوق بشر، سیستماتیک شده و آپارتاید رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین را شکل داده است.
وی بیان کرد: متاسفانه جامعه بین المللی اقدام موثری برای مقابله با این جنایتها انجام نداد. قطعنامههای صادره هم محتوایی نیستند و حتی همین قطعنامههای ضعیف هم اجرایی نشدهاند و این رژیم، بدون مجازات شدن، تشویق به تداوم جنایات و تجاوزات خود شده است. متاسفانه در این میان، شعارهای حقوق بشری آمریکا و غرب و کانادا گوش جهانیان را کر کرده است. این کشورها از این رژیم هم حمایت سیاسی و دیپلماتیک میکنند و هم منابع مالی و تجهیزات و تسلیحات در اختیار آن قرار میدهند.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه در خاتمه تاکید کرد: در این میان، سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره دفاع و حمایت از آرمان والای ملت فلسطین بوده و هست. طرح همه پرسی با حضور ساکنان اصلی از هر قوم و دین و آوارگان فلسطینی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح گردید، برای حل و فصل این معضل جهانی از روشهای دمکراتیک است. اما آنانی که ادعای دمکراسی دارند، از انجام این راه حل دمکراتیک فرار میکنند، چرا که میدانند رژیم صهیونیستی از طریق اعمال دمکراسی حذف میشود.