به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روح اله مزینانی اظهار داشت: واردات لوله خونگیری به جز موارد خاص نیاز سازمان انتقال خون با ارز نیمایی است و در سال ۱۴۰۰ تامین بیشتری هم به نسبت سال ۱۳۹۹ انجام شده و در حال حاضر هم کمبود قابل توجهی از این بابت وجود ندارد.
وی گفت: در خصوص کیتهای آزمایشگاهی باید گفت که این کیتها دو دسته هستند. یک دسته که وارداتی که بیشتر مربوط به سیستمهای بسته هستند و کلاً ملزومات پزشکی وارداتی آزمایشگاهی که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از کل ملزومات پزشکی وارداتی مشمول نرخ رسمی است، اقلامی هستند که تا سال ۱۴۰۰ ارز ترجیحی به آنها تعلق گرفته و دسته دوم ملزومات آزمایشگاهی که از محل تولیدات داخلی تامین میگردند.
مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: تا زمانی که تعرفههای آزمایشگاهی اصلاح و به تناسب حذف ارز ترجیحی افزایش داده نشوند به همان روال سال ۱۴۰۰ و البته با اولویت تولیدات داخلی تامین میشود.
مزینانی ادامه داد: در مورد تولیدات آزمایشگاهی داخلی نکتهای که وجود دارد این است که با توجه به اینکه تا آذر ۱۴۰۰ یکسری مواد اولیه تولید به اشتباه تصمیم گرفته شده بود با اولویت ارزی به نیمایی تامین بشود لیکن در حال حاضر با توجه به قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تمامی مواد اولیه تولید کیتهای آزمایشگاهی که تا شهریور ۱۴۰۰ مشمول ارز بودهاند، کماکان مشمول ارز دولتی خواهند بود.
وی افزود: البته ۳ ماه است که ارز دولتی متوقف شده و در ماه جاری این ارز اختصاص یابد و مواد اولیه و اقلام مشمول نرخ رسمی تخصیص ارز شود تا تامین اقلام بدون افزایش قیمت متاثر از حذف نرخ ارز تامین و این معضل حل شود.
مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو همچنین عنوان کرد: تا امروز تولیدکنندگان تولید کیتهای آزمایشگاهی را متوقف نکردهاند و تامین کنندگان نیز به رغم عدم تخصیص ارز تاکنون به صورت ترخیص با حداقل کالا از محل اعتبار خود نزد کمپانیها کیتهای مورد نیاز را تامین و تحویل دادهاند و تا زمانی که ساز و کار پرداخت مابهالتفاوت ناشی از حذف ارز دولتی توسط سازمان برنامه تامین انجام بشود، تا آن موقع این تامین به همین منوالی که هست انجام میشود.
مزینانی در خصوص کیفیت کالاهای آزمایشگاهی گفت: کالایی که مجوز میگیرد و در بازار توزیع میشود از نظر ایمنی و عملکرد قطعاً بررسی شده و آزمونهای لازم در آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه کنترل سلامت وزارت بهداشت و آزمایشگاههای همکار ایشان مطابق الزامات فنی و استانداردهای ذیل آنها صورت میگیرد. البته نمونه برداری و بررسی عملکرد پس از تولید و توزیع هم توسط تولید کننده و تامین کننده و هم از طریق دانشگاهها و آزمایشگاههای سراسر کشور انجام میشود که اگر مشکلی وجود داشته باشد با اقدامات اصلاحی برطرف شود.
مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: از نظر کیفیت کالای تولید داخل میتوان گفت که مناسب است، البته با ورود تولیدات داخلی شاید منافع برخی به خطر افتد و علیه تولیدات و کیفیت محصولات داخلی جوسازی کنند لیکن تاکنون گزارشی مبنی بر عدم کیفیت کلی محصولات داخلی وجود نداشته و اگر موردی هم بوده بررسی شده است و باید به این نکته هم توجه کرد که تولیدات داخلی هم افزایش پیدا کرده و تولید کنندگان خوب ما حتی در سیستمهای بسته آزمایشگاهی هم ورود کردند و این به معنای رفع وابستگی کشور در کیتهای آزمایشگاهی خارجی دستگاههای سیستم بسته خارجی است که آزمایشگاهها مجبور بودند فقط از برندهای خارجی استفاده کنند. خوشبختانه شرکتهای داخلی و شرکتهای دانش بنیان ما هم به این عرصه ورود کردند و در آینده نزدیک بتوانیم کیتهای آزمایشگاهی سیستم بسته را هم از محل تولیدات داخل تامین کنیم و ارزبری آنها کاهش یابد.
وی در پایان گفت: در هر صورت عدم تامین ارز در این ۳ ماه اخیر مشکلاتی را بوجود آورده است، ولی در حال حاضر کمبود معناداری در این زمینه نداریم.