به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، طرح تأسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی کشور به شماره ثبت 376 در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، به مرکز پژوهشهای مجلس جهت اظهارنظر کارشناسی ارجاع شده است. در بررسیهای اولیه مشخص گردید طرح مزبور با ایرادات متعدد مواجه بوده که مشکلات کنونی کتابخانههای عمومی را مرتفع نمیسازد.
از این رو با ابتکار عمل مرکز پژوهشها 9 جلسه کارشناسی در سطح دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی و نیز در حدود 100 ساعت کار کارشناسی انجام پذیرفت و پس از بررسی مسائل و چالشهای کتابخانههای عمومی، پیش نویس طرح جدید تدوین شده است.
شایان ذکر است که یکی از مهمترین ایدهها در تدوین متن جدید جهت برطرف نمودن مسائل نهاد این است که ترکیب هیات امنا به گونهای باشد که نقش مردم در اداره امور کتابخانه عمومی موثرتر واقع شود. ضمن اینکه تاثیرگذاری انجمنها به شکل کنونی در حداقل ممکن است که با ترکیب جدید به شکل شوراهای استانی و شهرستانی، ایده محلی بودن فعالیت کتابخانهای قابلیت تحقق بیشتری دارد.
همچنین در بحث مالی علاوه بر پیش بینی منابع مالی جدید و نیز تغییر ماهیت پرداختهای دولتی، به دلیل نبود ضمانت اجرایی قوی در وصول سهم کتابخانههای عمومی از درآمدهای شهرداری جرم انگاری و ترک فعل بهعنوان ضمانت اجرا تعبیه گردید. مضافا بحث توسعه املاک و همچنین واسپاری الکترونیک منابع کتابخانهای با ایجاد و گسترش پایگاه داده علمی نسبت به دسترسی آحاد مردم از جمله مواردی هستند که به جد مورد توجه قرار گرفته است.