علیرضا زاکانی شهردار تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نسترن علی رمضانی اظهار کرد: وقتی در مورد خانههای خالی صحبت میشود، همان ۵۰۰ هزار خانهای است که بیشتر در مناطق بالای شهر ما مثل منطقه ۱ ، ۲ و همچنین منطقه ۲۲ وجود دارند و عمده آنها خانههای بزرگ مقیاس هستند و البته اعداد متفاوتی از ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار واحد برای این قبیل خانهها عنوان میشود.
وی اضافه کرد: خانههای متروکه و محیطهای بیدفاع شهری و مجموعه سازههای رها شده در شهر تهران که برخی از آنها از شهرداری پروانه ساخت دریافت کرده و در مرحله ساخت رها شدهاند و این ضعفی است که به دلیل نبود قانون از عهده شهرداری خارج است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: آنچه که تحت عنوان نقاط بی دفاع شهری و پلاکهایی که همینطور رها شده اند، شامل ۳۰۰ خانه در شهر تهران است که شناسایی کردهایم و از آنها با نام پلاک قرمز یاد میشود.
زاکانی در ادامه تصریح کرد: هر کدام از خانههای پلاک قرمز معمولا بین ۷ تا ۱۰ اتاقک دارد و معتادان به آنجا میروند و رصد و شناسایی این خانهها در قرارگاه اجتماعی شهرداری نسبت به هر منطقهای انجام شد و این کار با حضور دیگر دستگاههای مرتبط مثل نیروی انتظامی، دادگستری، سازمان ثبت اسناد دنبال شد و ماموریتهای هر کدام از مجموعهها مشخص شد.
وی همچنین اضافه کرد: وقتی که عمده هویت خانههای پلاک قرمز مشخص شد در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفت و مبتنی بر ظرفیتهای شهرداری مبنی بر ناایمن بودن این بخش دستگاه قضایی حکمی را صادر کند یا ناظر به تخلفاتی که در آن خانهها مثل فروش و مصرف موادمخدر صورت میگیرد، بتواند حکم مربوطه را صادر کند.
شهردار تهران تاکید کرد: نزدیک به ۵۰ خانه از خانههای پلاک قرمز اعمال قانون شدهاند و مابقی نیز در انتظار صدور حکم هستند و ناظر به مناطق بیدفاع شهری که ممکن است خرابهای باشد ، همه مناطق مکلف به ساماندهی این نقاط شدهاند و روشنایی آنها را اصلاح کنند.
زاکانی همچنین یادآور شد: عمده خانههای پلاک قرمز در بافت فرسوده واقع شدهاند و اگر طرح کلی برای بافت مسکونی فرسوده اجرایی شود، به ویژه در ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی، به این خانهها نیز خواهند رسید.