به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: در حال حاضر در دانشگاههای کشور ۳۳ خوابگاه در رتبه ۵ و ۲۷۰ خوابگاه در رتبه ۴ هستند و باید برنامه ریزی شود تا همه خوابگاههای رتبه ۵ و اغلب خوابگاههای رتبه ۴ دانشگاهها به رتبه ۱ و ۲ ارتقاء یابند.
گنجی، با اشاره به دیدگاه حاکم بر عملکرد مدیران وزارت علوم تصریح کرد: سعی و عملکرد مدیران در وزارت علوم بر این است که عدالت در توزیع امکانات در بین دانشگاهها رعایت شود.
وی با اشاره به بازدید خود از مجتمع خوابگاههای دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) افزود: افزایش ظرفیت خوابگاههای دانشگاهها در بخش متاهلین و همچنین ارتقا سطح کیفی و تجهیز خوابگاههای دانشگاهها ضمن اولویت بندی آنها در دستور کار صندوق و دانشگاهها قرار دارد تا حداکثر در آغاز سال تحصیلی آینده توسط دانشگاهها و به کمک صندوق رفاه دانشجویان قسمت عمدهای از مشکلات رفاهی و خوابگاهی دانشجویان برطرف گردد.
گنجی در مورد ساخت خوابگاهها نیز با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیان داشت: سعی ما این است تمام برنامه ریزیها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با رویکرد اهداف عالیه تربیتی و فرهنگی صورت گیرد، حتی نرخ رشد جمعیت کشور یکی از این رویکردها است که با اجرای قانون متعالی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تحقق آن دور از انتظار نیست ضمنا در این زمینه وزارت علوم طرح و ایدههایی دارد که در آینده شاهد اجرایی شدن آنها خواهیم بود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به ظرفیتهای موجود در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیان کرد: ماده ۷ این قانون به خوابگاه سازی توسط دانشگاهها اشاره دارد و ماده ۸ این قانون، صندوق رفاه دانشجویان را مکلف به ارائه وامهایی برای ودیعه اجاره بهای خانه یا آپارتمان با قیمت مناسب میکند.
وی در ادامه با اشاره به انتظار واریز حداقل ۱۳۸ میلیارد به حساب صندوق از اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی در طول یک سال تحصیلی، گفت: در صورت تحقق این مبلغ کمک خوبی برای حل مشکلات رفاهی دانشجویان دانشگاهها صورت خواهد گرفت.
گنجی خاطرنشان کرد: هر دانشگاهی که فعالیت بیشتری داشته باشد و خوابگاه بیشتری دارد و اجاره بهای بیشتری به حساب صندوق واریز کند کمک بیشتری از صندوق دریافت خواهد کرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در پایان گفت: در سابق، از کل اجاره بهای خوابگاهها حدود ۶۰ درصد آن به حساب دانشگاهها برگردانده میشد تا در تجهیز و ارتقاء کیفی خوابگاهها استفاده شود، اما در مدیریت جدید این مقدار به ۹۰ درصد تغییر کرده و حتی ده درصد باقیمانده نیز در دانشگاههای همان استان سعی خواهیم کرد هزینه شود که این موضوع کمک زیادی به بهبود رفاه دانشجویان در دانشگاههای کشور خواهد بود.