آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۱۲۳۶۷
گزارش |

گلایه کسبه گردنه تنباکویی از حضور معتادان و عدم ساماندهی آن‌ها+ فیلم

در طول سال‌های گذشته اهالی محله مشیریه از وجود پاتوق خطرناک و شلوغ گردنه تنباکویی به جهت حضور معتادان متجاهر و فروشندگان موادمخدر به دستگاه‌های مسئول همچون شهرداری، نیروی انتظامی و بهزیستی گلایه و طلب کمک کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ حضور کارتن خوابها در شهری چون تهران و اعتیاد آن‌ها به موادمخدر طی سال‌های اخیر مردم پایتخت را با مشکلات و مشقت‌های فراوانی روبرو کرده است.

چندین پاتوق‌ مصرف موادمخدر در کلانشهر تهران وجود دارد که برخی در دل رفت و آمدهای عموم شهروندان قرار گرفته‌اند و برخی هم چون پاتوق «گردنه تنباکویی» با فاصله کمی از بافت مسکونی مشیریه به عنوان محل زیست، رفت و آمد و استقرار معتادان متجاهر شناخته می‌شود.

در طول سال‌های گذشته اهالی محله مشیریه از وجود پاتوق خطرناک و شلوغی چون گردنه تنباکویی به دستگاه‌های مسئول همچون شهرداری، نیروی انتظامی و بهزیستی گلایه و طلب کمک کرده‌اند. 

در تمام این سالها طرح ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر شامل پاتوق گردنه تنباکویی هم بود و هر از گاهی معتادان با مشاهده حضور ماموران پلیس، برای چند ساعت یا چند روز از این پاتوق فرار کرده و به نقطه‌ای دیگر نقل مکان می‌کردند.

طی روزهای اخیر شهرداری تهران پس از انجام عملیات پاکسازی پلیس در گردنه تنباکویی از حضور تعدادی از کارتن خواب‌های معتاد امکان بازدید خبرنگاران حوزه شهری را فراهم کرد.

پاتوقی که تا پیش از این شرایط نابسامان و خطرناکی داشت و حتی اهالی محله مشیریه یا کسبه ای که در نزدیکی آن مشغول به کار بودند جرئت نزدیک شدن به آنجا را نداشتند، چه برسد به خبرنگار و عکاس و سایر اصحاب رسانه که در این بازدید در پاتوق‌ گردنه تنباکویی حضور پیدا کردند.

ساماندهی و اقدام به ترک و درمان معتادان متجاهر کار ضروری و واجبی است که اگر مسئولان مربوطه به درستی این طرح را اجرا کنند دستاوردهای خوب و خوشحال کننده‌ای در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی به دنبال خواهد داشت و البته طی سالهای اخیر این کار در مسیر درست و صحیح خود اجرایی نشده است و موفقیت چندانی را برای مجریان آن به همراه نداشته است.

در اجرای طرح ساماندهی در سایر پاتوق های کارتن خواب‌های معتاد متاسفانه دور باطلی حاکم است که نتیجه‌ای جز افزایش تعداد این افراد آسیب دیده دربرداشته است و زحمات مستمر دیدگاههایی چون نیروی انتظامی، شهرداری و بهزیستی به دلیل نبود هماهنگی و هم‌افزایی مورد نیاز به بار ننشسته است.

به طور معمول با انجام طرح ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر بخشی از این افراد توسط پلیس دستگیر و با حکم قضایی به مراکز اجباری ترک اعتیاد که همان مراکز ماده ۱۶ هستند، منتقل می‌شوند و باقی مانده این افراد در صورت اینکه موفق به فرار شوند در محلی دیگر تجمع کرده و پاتوق دیگری را تشکیل می‌دهند.

گلایه اهالی محله مشیریه و کسبه محدوده بزرگراه امام رضا علیه السلام نیز در راستای عدم اجرای درست طرح ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر در این منطقه است.

به گفته برخی از کسبه با آغاز پاکسازی گردنه تنباکویی از وجود کارتن خواب‌های معتاد، این افراد به نقطه‌ای دیگر از این محدوده نقل مکان کرده‌اند و مشکلات این منطقه همچنان لاینحل باقی مانده است.

سرقت ابزار کار، وسایل شخصی، سرقت وسایل داخل خودرو و مواردی از این دست بخشی از موضوعاتی است که از طرف کسبه شاغل در نزدیکی گردنه تنباکویی مورد اعتراض است.

در ادامه فیلمی از صحبتهای برخی کسبه نزدیک به گردنه تنباکویی با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو
 
ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران طی روزهای اخیر از جانمایی و تعیین زمین برای احداث کلانتری در محله رضویه خبر داده است.
 

نوسازی گرمخانه خاوران!

به گفته امانی کار ساماندهی و نوسازی گرمخانه خاوران و اختصاص آن به آسیب دیدگان دارای سن ۶۰ سال به بالا و جلوگیری از تردد آنها در سطح محله به طور همزمان در دستور کار شهرداری منطقه قرار گرفته است.
 
امانی همچنین با بازدید از محله رضویه اصلاحات انجام شده از طرف شهرداری تهران را در پاکسازی این محله از حضور معتادان متجاهر نتیجه بخش دانسته و تصریح کرد: محل کوه سنگی از حضور معتادان پاک شده و سرقت و ناامنی در سطح محله به طور چشمگیری کاهش پیدا کرد.
 
این در حالی است که نارضایتی کسبه این محله و همچنین محدوده گردنه تنباکویی و اطراف آن از حضور معتادان متجاهر و فروشندگان موادمخدر ادامه دار است و همین موضوع نشان دهنده نیاز جدی محلات این چنینی برای رفع معضلات اجتماعی به برنامه‌های کاربردی بیشتر است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار