کد خبر:۱۰۱۲۵۱۱
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی مطرح کرد؛

انتقاد از عملکرد رسانه ملی در جریان حذف ارز ترجیحی

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی از عملکرد رسانه ملی در جریان حذف ارز ترجیحی انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خلیفه عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در مراسم بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر و نشست پرسش و پاسخ دانشجویی که با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما و از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد از عملکرد رسانه ملی در جریان حذف ارز ترجیحی انتقاد کرد.

متن سخنرانی نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی به شرح زیر است:

سلام علیکم
در ابتدا از اینکه در این نزدیک به نه ماه ریاست بر سازمان صداوسیما دومین بار است که پای صحبت منتقدین آن سازمان می‌نشینید، تشکر می‌کنیم.

مشکل اول ما در رابطه با مسئولین نشنیدن حرف‌ها و انتقادات است که الحمدلله شما در این رابطه فعلا خوب عمل کردید، اما مشکل دوم چگونگی پیاده سازی و عملی شدن این انتقادات است که باید برای تحقق آن سازوکاری اندیشید.

در ادامه نیز به انتقادات از عملکرد نه ماهه شما خواهیم پرداخت و پس از آن پیشنهاداتی را مطرح خواهیم کرد.

۱- صدا و سیما به مثابه تریبون نظام یا تریبون دولت: حضرتعالی فرمودید ما روابط عمومی نظامیم، اما باید گفت در تعریف رهبری نظام دو بخش دارد یکی نظام امت و امامت و دیگری نظام دیوانسالاری.

تا زمانی که این دو بر هم منطبق اند مشکلی نیست، اما زمانی مسئله آغاز می‌شود که بین این دو مفهوم تعارض شکل میگیرد و شما در این دوگانه قطعا باید سمت نظام امت امامت که برای رهبری اصل است بایستید. اما با رویکردی که شما در پیش گرفته اید بیم آن میرود که به جای آنکه صدای مستضعفان باشید، عملا روابط عمومی نظام دیوانسالاری بشوید. اقای جبلی بدانید که اگر بخواهید رویه‌های گذشته سازمان را متوقف نکنید، عملا تفاوتی با اسلاف خود نخواهید داشت.

۲- خبر و ما ادراک الخبر: در ابتدای دوره جدید، روزنه‌های امیدی دیده شد که گویی قرار است بساط رویکرد امنیتی و نگاه تهدید محور و ضد عدالت به مردم و مسائل کشور تمام شود.

برای مثال از حرکت‌های روبه جلو معاونت سیاسی به پوشش مناسب اعتراضات مردم اصفهان، پرداختن به مساله ساحل‌خواری، و پرداختن به اسناد بالادستی و بند‌های معطل مانده و مغفول در نظام، مساله قطع شدن کارت سوخت‌ها و... می‌توان اشاره کرد. اما رفته رفته گویا رویه قبلی دوباره حاکم شد.

متاسفاته امروز در نوبرانه‌ترین حرکت، شاهد رویکرد صداوسیما در ماجرای حذف ارز ترجیحی بودیم.
آن موقع که این تصمیم گرفته نشد بود و می‌گفتیم این حرکت اشتباه است و باید منتقدین حرف شان را بزنند که نگذاشتید و صبح تا شب در حال ریپورتاژ برای این طرح بودید بعد که اجرا شد، باز به جای آن که به دولت کمک کنید و ایرادات طرح را نشان دهید و روابط عمومی نظام، که مردم مهم‌ترین بخش آن است باشید، روابط عمومی دولت شدید.

یک سوال ساده شما همین گزارشات ۲۰۳۰ را قبول دارید و تحول از نظر شما این است؟ حتما خودتان این گزارش را دیده اید که سه خانم را برای خرید به فروشگاه برده اند و با خنده میگویند، عه چقدر خوب با یارانه دولت چقدر پول اضافه اوردیم یا مرد ابرومندی را بیاورید و بگوید چرا یارانه را قطع کردید بعد در تلویزیون ضجه بزند و به او بگویند دروغ میگویی؟ یا از سوپر مارکت‌ها فیلم بگیرید که همه آمده اند بعد از اجرای حذف ارز۴۲۰۰ حساب دفتری شان را صاف کرده اند؟ همین؟ این بود تحول؟ این بود هویت و عدالت؟

آقای جبلی این دست اتفاقات آن هم در مهم تربن مسائلی که به زندگی و سفره مردم گره خورده است، نه تنها بی اعتمادی موجود به سازمان را افزایش میدهد بلکه به مردم احساس تحمیق و تحقیر می‌دهد که با هیچ یک از رویکرد‌هایی که در سخن، آن‌ها را بر زبان آورده اید همخوانی ندارد.
امیدواریم بعد از انکه ایرادات این طرح معلوم شد حضرتعالی و معاونت سیاسی‌تان که قطعا دخیل در این موضوع هستید، جسارت داشته باشید و مسئولیت پذیر باشید.

اقای جبلی این بازگشت‌های به عقب از دو حال خارج نیست، یا ترسیده شدید یا توجیه شدید که قرار نیست رویه عوض شود و صداوسیما مردمی و ملی شود بلکه همان نگاه‌های بسته امنیتی و تهدید محور که هم و غم خود را در پیش بردن کشور منهای مردم دارد.

بدانید این رویکرد‌ها دقیقا مطلوب همان کسانی هست که نمیخواستند شما روی کار باشید و منتظرند با این کار‌ها مردم به شما بدبین بشوند و آن روز روز جشن آن‌هایی است که سال‌ها بر این سازمان چنبره زده بودند.

۳-سند تحول و انتشار آن:
اولا خوشحالیم که ضرورت وجود یک سند تحول که بتواند راهبری سازمان را عهده دار باشد را متوجه هستید و به آن توجه داشتید. اما در جلسه گذشته هم گفتیم اولا لازم است این سند انتشار عمومی یابد تا مردم و منتقدین در مورد آن نظر بدهند که بنظر میرسد ۹ ماه زمان کافی برای این امر بوده باشد و ما همچنان منتظر آن هستیم.

دوما این که مهم‌ترین ویژگی سند این است که باید قابل سنجش و زمانمند باشد تا بتوان با یک رصد دائمی آن را مطالبه کرد و به سرنوشت سایر اسناد بدل نشود که در گوشه‌ای خاک می‌خورند. لطفا صریح و شفاف با ذکر زمان بگویید سند چه زمان نهایی و منتشرخواهد شد؟

۴-شفافیت:
یک گلایه اینکه از شما و سازمان؛ انتظار میرفت که زودتر از بقیه سازمان‌ها شفافیت را در پیش بگیرید، ولی خب این اتفاق نیفتاد، امیدواریم در ۱۰ خرداد همان شفافیتی که برای بقیه هست شامل صداوسیما هم بشود. اما مطالبه اصلی در این بخش شفافیت قراداد‌ها و دستمزد‌ها و مخصوصا بخش بازگانی است. لطفا در همین جلسه تعیین نمایید این اتفاق چه زمانی می‌افتد مخصوصا الان که دوباره بحث برنامه‌های نجومی حتی در شبکه‌های کم مخاطب هم دوباره مطرح شده است.

۵-رویکرد اقتصادی: اینکه سازمان به ایده تامین مالی و اهمیت آن و اهمیت بخش اقتصادی رسیده است بسیار ارزشمند است و قابل تقدیر، اما باز به دلیل اینکه طرح‌ها مشخص نیست بیم آن میرود که مسائل مهم در آن دیده نشود و با تغییراتی جزئی و اندک، به سبک و سیاق سابق به تامین مالی سازمان پرداخته شود ما درک میکنیم که سازمان نباید همانند گذشته دائما کاسه گدایی بگیرد بلکه باید درآمد زا و روبه جلو حرکت کند، اما نه به شیوه فرهنگ فروشی از طریق تبلیغات اقای جبلی برنامه تان برای تحقق این امر چیست؟

۶-در به همان پاشنه سلبریتی‌ها میچرخد: درحالی که امید بود این رویه سلبریتی محوری تغییر کند متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. در برنامه‌های نوروز سلبریتی‌ها بشدت پرکار شده و دائم از این استودیو به آن استودیو در حال رفت و آمد بودند. مجری معروفی که افراد برنامه‌های شبکه خانگی اش را می‌آورد چه توجیهی می‌تواند برای شما و سازمان داشته باشد؟ متوجه هستیم که احتمالا این برنامه‌ها از قبل برنامه ریزی شده است، اما این رفتار‌ها دیگر قابل توجیه نیست و باید ترمز این رویه‌ها کشیده شود و الا تحول چیزی در حد حرف باقی نخواهد ماند و خودتان بهتر میدانید که با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی‌شود.

۷-کندی تغییرات: سوال است که چرا تغییراتی که از ماه اول بایداتفاق می‌افتاد و پیش میرفت این همه زمان برد؟ بیم آن میرود در بقیه تغییرات نیز خیلی با آرامش رفتار شود درحالی که باید بدانید عقب ماندگی سازمان فراوان، و فرصت شما اندک است. برای مثال این کندی سبب شد گل آنتن که ماه رمضان و نوروز از دست برود. انتصابات خوبی همچون معاونت سیما صورت گرفته است، اما هنوز بسیاری از تغییرات باقی مانده است، به ویژه این بلاتکلیفی در استان‌ها موج میزند.

تغییرات صرفا با چالش کندی مواجه نبوده و بعضا حتی با چالش عدم تغییر مواجه هستیم به طور مثال هنوز عدم تغییر مدیر مهم‌ترین شبکه سوال برانگیز است، بگوید برای باقی ماندن ایشان، چه عملکرد ویژه و تحولخواهانه‌ای وجود داشته است؟ مگر عملکردی جز آزمون و خطا داشته اند؟ طبیعی که است بین این همه وقت و پول بالاخره کار خوب هم در میاید، اما در نهایت کارنامه ایشان چیزی جز هدر رفت مال و وقت مردم نبوده است تازه این امر فارغ از محتوا‌های زرد و اشتباه و ذائقه سازی‌های غلط است که انقدر زیاد بوده که از دست در رفته است. از سریال‌ها گرفته تا برنامه‌های دیگر مثلا برنامه بدون توقف را از یک برنامه مکتبی انقلابی تبدیل کردند به تریبون رفع شبهات اصولگرایی و تریبون افراد جناح اصولگرا خب چرا باید مدیر شبکه ۳ اقای فروغی که کارنامه قطعا ناموفق اگر نگوییم بد دارد سرجایش بماند؟

۸-مسئله مهم دیگر قانون صداوسیما است که از مطالبات قدیمی رهبری نیز بوده است و بسیاری از مشکلات سازمان به این مساله مربوط است، آیا قرار نیست کاری برایش بکنید؟

بدانید که شما آخرین امید اصلاح این سازمان هستید. جایگاهی که شما در آن قرار دارید چهل سال است که امت حزب الله پای آن خون دل خورده و آوینی قبل شهادتش از عملکرد این‌ها حسرت خورده رفت. حضرت امام آرزو‌ها داشتند برای این سازمان که تاکنون هیچ محقق نشده است. رهبری توقعاتی داشته و ثمری ندیده است. انتخاب شما به نوعی تودهنی به تمامی افرادی بود که نمیخواستند این سازمان برای انقلاب باشد. پس این فرصت را از دست ندهید. با هیچ کس در مسیر تحول تعارف نکنید و به کسی باج ندهید. بدا به حالتان اگر این امید‌ها را ناامید و آرزو‌های امام مان را به باد دهید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار