به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر حسن آذری پور عضو کمیته آموزش و ارتقای سلامت ستاد کشوری کنترل دخانیات به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات اظهار کرد: هدف از نامگذاری هفته ملی بدون دخانیات یادآوریِ خطرناک بودن استعمال آن و همسوشدن کشورها برای اولویت قرار دادن کنترل دخانیات است.
وی با بیان اینکه سالانه هشت میلیون نفر به علت استعمال دخانیات در جهان فوت میکنند افزود: یک میلیون نفر هم با اینکه سیگاری نیستند، اما به علت بیماریهای ناشی از استعمال دخانیات دیگران و همنشینی با افراد سیگاری جان خود را از دست میدهند.
عضو کمیته آموزش و ارتقای سلامت ستاد کشوری کنترل دخانیات، در مورد لزوم فرهنگ سازی و برنامه ریزی در این راستا در دو محیط مدرسه و خانواده گفت: از آنجایی که گروه سنی نوجوان و جوان بیشترین ساعات زندگی خود را در دو موقعیت مدرسه و خانواده به سر میبرند لذا بیشترین اقدامات و برنامهها را هم باید در این دو موقعیت انجام داد.
آذری پور با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامههایی را با وزارت آموزش و پرورش در دست اقدام دارد اظهارکرد: قرار است که این دو وزارتخانه با همکاری یکدیگر آموزشهایی را برای محافظت از این دو گروه سنی در مقابل دخانیات در مدارس ارائه کنند.
عضو کمیته آموزش و ارتقای سلامت ستاد کشوری کنترل دخانیات یادآورشد: از شش استراتژی که سازمان بهداشت در حوزه کنترل دخانیات ارائه کرده، افزایش قیمت مواد دخانی در قالب افزایش مالیات بر این محصولات موثرترین راهکار در این بخش محسوب میشود.
آذری پور درمورد چرایی اثربخشی این راهکار گفت: افزایش قیمت محصولات دخانی یک گروه مهم را از چرخه مصرف حذف میکند و آن هم گروه سنی جوان و نوجوان و به دلیل محدودیتهای مالی آن هاست.
منبع: رادیو گفتگو