محمد مهاجری وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: اثر قانون از زمانی که تصویب میشود نسبت به آینده است و درباره پرداخت حق ثبت مهریه هم از زمانی که تصویب شده باشد، قابلیت اجرا دارد و در این قانون هیچ به مهریههای پیش از تصویب آن اشارهای نشده است.
وی اضافه کرد: حق ثبت مهریه در زمان ثبت نکاح یا ازدواج زوجین گرفته میشود و بنابراین برای مهریههای گذشته بدون اثر است.
این وکیل پایه یک دادگستری همچنین خاطرنشان کرد: در خود اجرائیههای ثبت، هزینههای ثبت و ... را دولت در زمان اجرا و پرداخت مهریه خودش دریافت میکند اما این هزینه حق ثبت هزینه مجزایی است که برای ازدواجهایی که بعد از تاریخ تصویب این قانون انجام میشوند، اجرا خواهد شد.
مهاجری در ادامه یادآور شد: امیدواریم قوانین ما به گونهای تصویب شوند که مشکلات حل شود و در این میان دو طرفه به موضوع مهریه نگاه کنیم؛ یعنی در حین اینکه دوست داریم به دلیل عدم توانایی مالی مردان در پرداخت مهریه از آنها حبس زدایی شود، به حق و حقوق بانوان کشور هم فکر کنیم.
وی همچنین اضافه کرد: گاهی یک خانم با شرایطی مواجه میشود که میداند و علم و یقین قطعی دارد که همسرش دارایی و توانایی پرداخت مهریه را دارد اما نمیتواند حق و حقوق شرعی و قانونی خود را بگیرد.
این وکیل پایه یک دادگستری تاکید کرد: به نظرم اگر در آسیب شناسی ها به موضوعات فوق دقت کنیم، به نظرم دو سویه به مسئله مهریه نگاه کردهایم و تحقق این امر هم رضایت جامعه را به دنبال خواهد داشت و هم در نظام قضایی آثار مثبتی به جا خواهد گذاشت.
مهاجری تصریح کرد: فرار از دین تا پیش از این قابل اثبات بود اما ما یک وحدت رویه ای را داریم که میگوید تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده است، موضوع فرار از دین موضوعیتی پیدا نمیکند و خود این مسئله مشکلات دیگری را به وجود میآورد.