به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «عاقل بیک جباراف» نخست وزیر قرقیزستان در نشست تجارتی با شرکتهای روسی گفت: این کشور در حال انجام مذاکرات فشرده با مقامات چین جهت فروش برق به این کشور است.
وی ادامه داد:طبق برنامه در جریان سفر آتی «سادیر جباراف» رئیس جمهور قرقیزستان به چین، قرارداد فروش برق به این کشور به امضا خواهد رسید.
نخست وزیر قرقیزستان افزود: قیمت نهایی فروش برق هنوز مشخص نشده، اما چین در نظر دارد تا برق خریداری شده را به شهروندان خود بین ۶ تا ۸ سنت بفروشد.
جباراف خاطر نشان کرد: علاوه بر این برای اجرای پروژه «کاسا -۱۰۰۰» دولت قرقیزستان ۳۳۰ میلیون دلار وام از «پکن» دریافت کرده و ما باید از ژانویه سال ۲۰۲۴، حداقل ۳۰۰ مگاوات برق را به قیمت ۸ «سنت» در هر کیلووات به چین عرضه کنیم.
یکی از پروژههای مهم در آسیای مرکزی و به خصوص قرقیزستان اجرای پروژه «کاسا ۱۰۰۰» است که تاکنون اجرایی نشده است.
رهبران افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان و پاکستان در اردیبهشت ماه ۱۳۹۵، پروژۀ انتقال برق کاسا- ۱۰۰۰ را در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان افتتاح کردند.
این پروژه از قرقیزستان تا پاکستان ۱۲۲۷ کیلومتر طول دارد که ۴۴۷ کیلومتر در آسیای مرکزی قرار دارد و به طول ۵۵۰ کیلومتر از شش ولایت و ۲۳ ولسوالی افغانستان عبور میکند.
قرار است که پس از بهره برداری این پروژه، افغانستان سالانه در کنار ۳۰۰ مگاوات برق، حدود ۴۵ میلیون دلار درآمد به دست آورد.
گفتنی است پروژه کاسا-۱۰۰۰، یکی از پروژههای مهم منطقهای بوده و برق اضافی قرقیزستان و تاجیکستان را در فصل تابستان به افغانستان و پاکستان انتقال میدهد. هزینه این پروژه بیش از یک میلیارد دلار تخمین زده شده است که نیمی از این مبلغ توسط بانک جهانی تأمین میشود.