مجید علیمردانی وکیل پایه یک دادگستری، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: به طور کلی شروط ضمن عقد امکانی است که قانونگذار به اشخاص میدهد تا عقد را مطابق آنچه که میلشان است تنظیم کنند.
وی اضافه کرد: برخی اوقات شروطی بیان میشوند که خلاف مقتضای ذات عقد است و بعضی مواقع هم اینطور نیست و شروط زوجین میتوانند شروطی را که صلاح میدانند زندگی مشترک خود را با آن آغاز کنند در ضمن عقد نکاح قید کنند.
این وکیل پایه یک دادگستری همچنین تصریح کرد: یک سری شروط مرسومی داریم که در خانوادهها معمولا مورد بحث بوده و این شروط شروطی هستند که خانم با وجود آنها حاضر به ازدواج با طرف مقابل خود است.
علیمردانی در ادامه خاطرنشان کرد: شرط تحصیل یکی از شروطی است که با تعیین آن پیش از ازدواج، برای ادامه تحصیل زوجه بعد از ازدواج هیچ منع قانونی وجود ندارد و تا مقطعی که در شرط قید شده تعیین شده باشد، زوجه میتواند به تحصیل خود ادامه بدهد.
وی یادآور شد: شرط اشتغال نیز یکی از شروط ضمن عقد است و از آنجا که ممکن است باعث ایجاد اختلاف شود، میتواند پیش از عقد و با کیفیت و کمیتی که دو طرف آن را صلاح میدانند تعیین شود.
بیشتر بخوانید:
عمدهترین دلیل مراجعه مردان به دفاتر حقوقی، چیست؟ + فیلم
این وکیل پایه یک دادگستری اضافه کرد: شرط وکالت زوجه در صدور جواز خروج از کشور است و مخصوصا در سالهای اخیر خیلی باب شده است و در عقدنامه ها ذکر میشود.
علیمردانی در ادامه تصریح کرد: شروط دیگری هم هستند که زوجه به دلیل نگرانیهایی که پس از طلاق دارد، آنها را مشخص میکند و شرط حضانت فرزندان پس از طلاق از این قبیل شروط است.
وی همچنین یادآور شد: شرط تقسیم اموال موجود یا کسب شده بین زن و شوهر پس از طلاق و جدایی، و هر نوع شرطی با این شکل و شمایل یکی از شروط مرسوم بوده و از قدیم هم جزو شرطی بوده که برخی از خانوادههای ایرانی روی آن تاکید میکردند.
این وکیل پایه یک دادگستری اضافه کرد: زوجه اگر بخواهد با شروطی که مثل عسر و حرج در قانون وجود دارد طلاق بگیرد، پروسه بسیار طولانی را باید طی کند، تعیین حق طلاق پیش از انجام عقد نکاح میتواند در مواردی که زوجه با همسر خود به مشکلات غیرقابل حل برخورد کرد، این پروسه را کوتاهتر کند.