به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، دبیر شورای صنفی و رفاهی دانشگاه بجنورد در نامهای خطاب به آیتالله رئیسی به مناسب سفر هیات دولت به استان خراسان شمالی، مطالبات دانشجویان را در حوزه خدمات رفاهی دانشگاه اعلام کرد.
در این نامه آمده است:
ضمن خداقوت و آرزوی اعطاء همت و توفیقات روز افزون از حضرت حق در راستای خدمت به مردم برای دولت مردمی، باتوجه به عدم برنامهریزی و برگزاری نشستی برای دغدغهمندان و فعالین دانشجویی، برخی از مشکلات و مسائل استان را از این طریق به سمع و نظرتان میرسانیم:
۱. خوابگاه و پروژههای عمرانی دانشگاه بجنورد
شاید قریب به یکسال و اندی است که پروژههای عمرانی دانشگاه قوت و استمرار خود را ازدست دادهاند و باتوجه به افزایش هزینههای عمرانی، متصدیان و پیمانکاران این امر، انگیزه و راهکاری برای تداوم حوزه توسعه عمرانی و ساخت و ساز را ندارند. در ذیل برخی از پروژههای ناتمام دانشگاه تقدیم میشود که امید است با عنایت دولت مردمی اعتبارات مورد نیاز تخصیص یابد:
خوابگاههای پردیس برادران، محوطهسازی خوابگاهها، فاز دوم دانشکده پتروشیمی، سرای اساتید، دانشکده فنی ۴، سالن آزمایشگاهها، استخر و ....
لازم به ذکر است، باتوجه به بهرهبرداری قریبالوقوع ساختمان دانشکده فنی ۴ بدیهی است که ظرفیت پذیرش دانشگاه بجنورد در سالهای آتی افزایش خواهد یافت در حالی که دانشگاه بجنورد در حال حاضر امکان پذیرش صرفاً نیمی از دانشجویان را نیز ندارد و نظر به تعطیلی خوابگاههای خودگردان بخش خصوصی و عدم ارائه تسهیلات و وامهای کمبهره جهت راهاندازی مجدد خوابگاهها برای اسکان دانشجویان در سال تحصیلی آینده، دچار مشکلات جدی و بیراهکاری خواهیم شد.
۲. جذب هیئت علمی
یکی دیگر از مشکلات دانشگاه بجنورد کمبود اساتید هیئت علمی و جذب حداکثری اساتید حقالتدریس با دغدغه و توجه کمتر [و البته حقالزحمه و تعهد کمتر نسبت به آنها]نسبت به فعالیتهای پژوهشی و فوق برنامهای میباشد که منجر به سقوط چشمگیر رتبه دانشگاه بجنورد از لحاظ سطح علمی و عدم امکان ارائه گرایشهای رشتههای موجود، در مقطع تحصیلات تکمیلی است.
۳. اشتغال و احیای واحدهای صنعتی و ظرفیتهای دامداری و کشاورزی مغفول واقعشده
حتماً مستحضرید که باتوجه به شاخصهای محرومیت، استان خراسان شمالی یکی محرومترین استانهای کشور است و انفعال ظرفیتهای موجود و مسئله بیکاری در استان، ظهور این معضل را چند برابر کرده است. در سالهای اخیر شرکتها و واحدهای صنعتی و غیرصنعتی چشمگیری بعلت مشکلات مالی به تملک بانکها در آمده و موجب تقلیل اشتغال و توقف تولید شده است.
در پایان بخشی از مطالبات و انتقادات فعالین صنفی به شرح زیر تقدیم میشود:
۱. نظام آموزشی وزارت عتف
متاسفانه علی رغم تأکید مؤکد دانشگاههای موفق و برتر دنیا بر پژوهشهای متمرکز و موضوعی، مباحثات، مطالعات کاربردی و توجه وافر به آموزش عملی و تجربی به دانشجویان، نظام آموزشی تئوریمحور دانشگاههای ما آفت و حتی سد و مانعی برای رشد و تحقق توانمندیها و استعدادهای جوانان است. نظام فعلی عایدی محرزی جز تضییع سرمایههای مالی و انسانی سرزمین ندارد و این تغییر و تحول دغدغهی خیل قابل توجهی از جامعهی دانشگاهیان است.
۲. نشست با دانشجویان شورای صنفی
همگان در ایام تصدی جنابعالی، شاهد نشستهای متعدد شما با تشکلها و انجمنهای علمی دانشجویی بودهایم، اما گلایهی ما آن است که شوراهای صنفی چه تفاوتی با سایر دانشجویان دارند که در این قریب به یکسال شاهد رویکردی متفاوت بودهایم. بر همه مبرهن است که شوراهای صنفی عموماً از بخش قابل توجهی از مشکلات دانشگاهیان اعم از مسائل علمی و آموزشی، رفاهی، دانشجویی و حتی مسائل فرهنگی و اجتماعی آگاه هستند در حالی که خاصه این بیتوجهی را از زوارت عتف نیز شاهد بودهایم!
امید است نظر به آگاهی از گلایهها و دغدغهی ما در جهت رفع و حل مشکلات دانشجویان، تعاملات و رویکرد بیتمایز دولت مردمی را شاهد باشیم.