به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پرویز سروری رئیس شورای عالی استانها در جریان برگزاری ششمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها در جمع خبرنگاران گفت: اجلاس ششم شورای عالی استانها دیروز با تشکیل کمیسیونهای تخصصی شروع به کار کرد و عصر دیروز نیز، نمایندگان این شورا در نشستی صمیمی و صریح با آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و سردار هادیانفر رئیس پلیس راهور فراجا شرکت کردند که قرار شد تفاهمنامه همکاری میان شورای عالی استانها و پلیس راهنمایی و رانندگی منعقد شود.
وی افزود: در جلسهای که همراه اعضای شورای شهر تهران با حجتالاسلام اژهای رئیس قوه قضائیه داشتیم، مقرر شد، شورای حل اختلاف ویژه مدیریت شهری شکل گیرد و با حضور رئیس قوه قضائیه در اجلاس عمومی که بزودی اتفاق خواهد افتاد، شکل عملی بگیرد.
مشکلات مردم در خصوص اسناد قولنامهها پیگیری خواهیم کرد
سروری با اشاره به مشکلات زیاد مردم در خصوص اسناد قولنامهای اظهار کرد: در جلسهای که اخیراً با رئیس سازمان ثبت و اسناد کشور برگزار کردیم، این موضوع مورد توجه قرار گرفت. در این جلسه به راهکارهایی دست پیدا کردیم که این راهکارها در یک کارگروه حقوقی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سروری در ادامه خاطرنشان کرد: این موضوع در دو کمیسیون تخصصی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و ما نیز به طور جدی پیگیر آن هستیم تا یک بار برای همیشه این معضل حل شود.
ترافیک تهران را یک نفر دیگر به وجود میآورد و باید دیگری آن را مدیریت کند
وی ادامه داد: به طور سالانه ۸۰۰ هزار خودرو وارد شهر تهران میشود که کمتر از ۱۰ درصد آن نیز از شهر خارج نمیشود. در خصوص حل ترافیک تهران باید یک تصمیم ملی گرفته شود و باید سهمتقصیر و سهمتاثیر این موضوع مشخص شود.
به گفته رئیس شورای عالی استان ها، ترافیک تهران را یک نفر دیگر به وجود میآورد و باید دیگری آن را مدیریت کند.
سروری با تاکید بر اینکه نمیتوان با راهاندازی اتوبان و بزرگراه جدید مشکل ترافیک تهران را برطرف کرد، گفت: اگر موتورسیکلتها ساماندهی نشوند و این حجم خودرو وارد شهر شود، شهرداری میتواند چه کاری برای حل ترافیک تهران انجام دهد؟
رئیس شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: شهرداری تهران با حمایت شورای شهر قرار گاه ترافیک راهاندازی کرده است که در این قرارگاه دستگاههای ذیربط حضور دارند تا به وظایف خود را جامه عمل بپوشاند.
وی برای تسهیل ترافیک در پایتخت اظهار کرد: یک سوم بودجه شورای شهر تهران به موضوع حمل و نقل عمومی اختصاص پیدا کرده و تسهیلات ویژهای برای مردم در خصوص استفاده از اتوبوس و حمل و نقل عمومی پیش بینی شده است.
سروری با اشاره به نقش دولت در توسعه حمل و نقل عمومی بیان کرد: ۶ هزار دستگاه اتوبوس در تهران طی چهار سال اخیر به حدود ۲ هزار دستگاه کاهش پیدا کرده است و اگر بخواهیم به وضعیت قبلی خود دست پیدا کنیم باید حدود ۴ هزار دستگاه اتوبوس خریداری کنیم!
وی گفت: در گذشته ۸۲.۵ درصد هزینه خرید یک دستگاه اتوبوس را دولت و ۱۷.۵ درصد آن را شهرداری پرداخت میکرد. اکنون هزینه خرید یک دستگاه اتوبوس ۵ میلیارد تومان است که شهرداریها به تنهایی توانایی خرید آن را ندارند.
حادثه متروپل مجموعهای از ناکارآمدیها بود
رئیس شورای عالی استانها در مورد حادثه متروپل آبادان نیز گفت: مجموعهای از تخلفات و ناکارآمدیها و سوءاستفاده در این حادثه وجود داشته است. در بخش طراحی و اجرا اشکالات اساسی وجود داشته و پیمانکار نظرات خود را به کارفرما تحمیل کرده است و نظارت مؤثری نیز وجود نداشته است.
وی ادامه داد: باید مبحث ساخت و ساز در کشور را ساماندهی کنیم و با نظام مهندسی و وزارت کشور باید جلسهای برگزار شود تا به جمعبندی برسیم.
سروری اظهار داشت: شیوهنامهها باید تغییر کند و مقررات جدید اعمال شود، در پلاسکو فقط گفتار درمانی شد و اتفاقی نیفتاد.
تفاهم شورای عالی استانها و راهنمایی و رانندگی
وی گفت: جلسهای با حضور معاون وزیر راه و رئیس راهنمایی و رانندگی کشور با نمایندگان این شورا برگزار شد و موضوعات بدون هیچ محدودیتی مطرح شد، در این جلسه مقرر شد تفاهم نامهای با رئیس راهنمایی و رانندگی کشور منعقد شود که در این تفاهم نامه موضوعات شوراها و مدیریت شهری مورد توجه قرار گیرد.
سروری با اشاره به جلسهای که با حضور ریاست محترم قوه قضاییه برگزار شد؛ گفت: در این جلسه حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه برای تشکیل کارگروه مدیریت شهری اعلام آمادگی کردند. در این کارگروه موضوعات مهم مدیریت شهری با قوه قضاییه پیگیری خواهد شد. همچنین کارگروههای دیگری با دیوان عالی اداری، سازمان بازرسی کل کشور و دیگر مجموعههای مرتبط با مدیریت شهری تشکیل خواهد شد.
کسالت رئیس قوه قضائیه
رئیس شورای عالی استانها بیان کرد: مقرر بود در این جلسه شورا رئیس محترم قوه قضاییه حضور داشته باشند، اما متاسفانه به علت کسالتی که برای ایشان پیش آمد کرد از حضور ایشان محروم شدیم انشالله در اجلاس آینده رئیس محترم قوه قضاییه در جلسه شورای عالی استانها شرکت خواهند کرد و تفاهم نامه مابین شورای عالی استانها عملی خواهد رسید.
استقبال از سامانه جامع مصوبات کشور
رئیس شورای عالی استانها در خصوص سامانه جامع مصوبات نیز اظهار داشت:مصوبات بلدیه از ابتدای شکلگیری تاکنون در سراسر کشور در این سامانه بارگذاری خواهد شد و ناسخ و منسوخ مصوبات مشخص خواهد شد.
سروری اضافه کرد: از این سامانه رونمایی شد و فعلا مصوبات ادوار شورای عالی استانها در آن بارگذاری شده است و در مراحل بعد تمام مصوبات تمامی شوراها در آن بارگذاری خواهد شد که موجب ایجاد یک بانک بزرگ کارشناسی برای متخصصان و عموم مردم میشود.
وی ادامه داد: سامانه جامع مصوبات کشور یک بانک اطلاعاتی بزرگ جریان کارشناسی و حقوقی کشور است. این سامانه در تهران طی ۴ سال ۱۲ میلیون بازدید داشته است.
رئیس شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: اکنون این سامانه رونمایی شده است و در فاز نخست مصوبات شورای عالی استانها در این سامانه بارگزاری شد.