به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، قرار است احتمالا هفته آینده سید ابراهیم رئیسی سفری به استان کردستان داشته باشد؛ به همین دلیل مصاحبهای با محمد شاهکرمی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی داشتیم که ایشان با اعلام زمان سفر رئیس جمهور به استان کردستان گفت: از حدود دو هفته قبل قرار است که آقای رئیسی به استان کردستان سفری را داشته باشند، اما به دلایلی این سفر با تاخیر روبهرو شده و این سفر احتمالا هفته آینده در ۱۶ تیر صورت بگیرد و بنده نیز به عنوان نماینده دانشجویان استان در خدمت ایشان خواهم بود.
وی ادامه داد: روز گذشته جلسه هماندیشی با نخبگان در استانداری داشتیم و در آن جلسه عنوان شد که هنوز این سفر قطعی نیست اما احتمال بسیار زیاد هفته آینده در خدمت رئیس جمهور خواهیم بود.
شاه کرمی درباره نظام مسائل این استان و نقش دانشجویان در حل مسائل استانی عنوان کرد: بسیج دانشجویی استان کردستان با احصاء مسائل استان در پی حل آن برآمده که بتواند مسائل استانی را حل کند؛ همانطور که میدانیم دانشجو موذن جامعه و پل ارتباطی بین مردم و مسئولین است و قرار است در تریبون مقابل رئیس جمهور مسائل اولویت دار مردم استان را مطرح کنیم.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کردستان درباره وضعیت راههای استان مطرح کرد: مسائل اساسی استان احصا شده، اما چهار محور اساسی که دغدغههای مردم استان است ارائه خواهد شد؛ مورد اول بحث وضعیت راههای استان که دغدغه بسیج دانشجویی بوده، اما تا به حال با بیمهریهایی روبرو شده؛ وضعیت راههای استان اصلا جالب نیست به عنوان مثال اخیرا سه تن از نخبگان استان محور کامیاران-سنندج فوت کردند.
وی تصریح کرد: استان کردستان با توجه به موقعیت جغرافیایی خود میتواند به قطب گردشگری تبدیل شود؛ این را باید بدانیم که راه توسعه از راه (جاده) میگذرد و ما این مطالبه را از خدمت رئیس جمهور خواهیم داشت که امیدواریم در سفر ایشان سر و سامانی به وضعیت جادههای استان داده شود و بتوانیم این چالش استانی را حل کنیم.
شاه کرمی درباره کشاورزی استان کردستان اشاره کرد: بحث بعدی بحث کشاورزی است که میتوانست با توسعه به زمینه اشتغال تبدیل شود، اما به دلیل فقدان برنامه و نبود تسهیلات رشد چندانی نکرده، ولی میتوانیم با فرآوری این محصولات گام بلندی برای اشتغال زایی بومی استان برداریم و امیدواریم دولت سیزدهم به رشد استان در قالب کشاورزی به صورت مثبت عمل کند.
وی درباره وضعیت صنایع تبدیلی استان اظهار کرد: محور سوم هم بحث صنایع تبدیلی کشاورزی است که دولت باید توجه ویژهای به صنایع تبدیلی داشته باشد و بخواهیم بدون تعارف عرض کنیم استان کردستان در صنایع تبدیلی میلنگد و وضعیت آنچنان بسامان نیست؛ عدم سرمایهگذاری شرکتهای دولتی و عدم در نظر گرفتن مشوق برای بخش خصوصی مهترین علت وجود نداشتن صنایع تبدیلی در استان کردستان است و ما میتوانیم از فرآوری محصولات شاخص استان تا حد قابل توجهی به ایجاد و احیا صنایع تبدیلی برای اشتغال استان کمک کنیم.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کردستان درباره مسئله آب استان کردستان توضیح داد: محور چهارم نیز عدم مدیریت منابع آبی استان است؛ اگر استان کردستان به این منوال ادامه دهد با کم آبی شدیدی روبرو خواهد شد، در این بین حتی میزان حق آبه استان کردستان از سدهای کشور نامشخص است و این برای تشکلهای دانشجویی استان مبهم است و انتظار داریم که در این مورد اقناع صورت بگیرد و حق آبه استان از سدهای کشور مشخص شود.
وی ادامه داد:بخشی زیادی از کشاورزی ما به صورت سنتی اداره میشود و این بهره روی را به شدت کاهش میدهد و ما نمیتوانیم از محصولات شاخص استان استفاده لازم را داشته باشیم.
شاه کرمی در نهایت گفت: اگر بتوانیم در وضعیت راهها، کشاورزی و صنایع تبدیلی در استان کردستان گامهایی را برداریم وضعیت اشتغال و ازدواج جوانان بهبود خواهد یافت؛ پیش شرط توسعه در استان بحث کشاورزی است و ان شاء الله بتوانیم با مصوبات و بودجههایی که رئیس جمهور در سفر اختصاص میدهد مشکلات استان فرهنگی کردستان (به تعبیر مقام معظم رهبری) را حل کنیم و به این استان نگاه فرهنگی حاکم باشد نه نگاه امنیتی.