به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف به تشکیل کابینه لبنان بعد از دیدار با «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور در کاخ بعبدا (کاخ ریاست جمهوری) اعلام کرد که فهرست پیشنهادی اعضای دولت جدید را تحویل رئیس جمهور داده است.
با تحویل فهرست اعضای دولت جدید به رئیس جمهور، روند تشکیل کابینه در لبنان وارد یک مرحله دیگر شده و اعضای پیشنهادی نجیب میقاتی در این فهرست باید مورد تایید میشل عون قرار بگیرند تا مرحله رای اعتماد به آنها در پارلمان لبنان آغاز گردد.
نجیب میقاتی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی درباره آخرین تحولات مربوط به رایزنیهای غیرالزام آور پارلمانی در روند تشکیل دولت و ساختار آن اظهار داشت، دولتی که ما تشکیل میدهیم باید بتواند پروندههای حساس و مهمی همچون ترسیم مرزهای دریایی و بحران برق را حل کند. دولت جدید باید در شرایطی تشکیل شود که درگیر پرونده ترسیم مرزهای دریایی با اسرائیل و مذاکره با صندوق بینالمللی پول و همچنین پروژه واردات انرژی از مصر و اردن هستیم و بنابراین باید یک کابینه قدرتمند تشکیل بدهیم.
وی تصریح کرد، در اینجا منافع ملی بر همه چیز غلبه میکند و به یاری خداوند ما دولتی تشکیل میدهیم که مسئولیت ملی خود را انجام داده و اقداماتی که دولت قبلی آغاز کرده بود به ویژه در زمینه مذاکره با صندوق بینالمللی پول و پروژه انرژی و نیز پروند مناقشه مرزی با اسرائیل را به انجام برساند.
نخستوزیر مکلف لبنان درباره بحرانها و چالشهایی که مردم این کشور درگیر آن هستند گفت، همه ما از وضعیت کشور آگاهی داریم و میدانیم که توصیهها و نظرات مطرح شده در جریان مذاکرات با صندوق بینالمللی پول در راستای منافع ملی لبنان است. همچنین فعالیتهای مربوط به تشکیل کابینه به روشی مناسب انجام خواهد شد.
در حالی که «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف لبنان رایزنیهای غیرالزامآور پارلمانی با نیروهای سیاسی این کشور را به منظور تشکیل دولت جدید آغاز کرده است، اما هنوز اطلاعاتی در خصوص اینکه آیا قرار است دولت جدید لبنان به زودی تشکیل گردد یا همچنان دولت پیشبرد امور به اداره کشور میپردازد، وجود دارد.
منابع سیاسی لبنان معتقدند، دور از انتظار است که طی این مدت زمان باقی مانده به پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون نیروهای سیاسی بر سر تشکیل دولت جدید به توافق برسند و حتی اگر این اتفاق بیفتد نیز جدا از مداخله مستقیم طرفهای خارجی نخواهد بود و بازیگران خارجی همچون عربستان و آمریکا و فرانسه مانند دورههای گذشته تلاش میکنند تا وزرای نزدیک به خود را در دولت جدید لبنان روی کار بیاورند.