به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان در سخنانی درباره آخرین تحولات مربوط به پرونده مناقشه مرزی میان این کشور و فلسطین اشغالی اعلام کرد که بنا به دعوت موسسه «سیاست و جامعه» در امان، پایتخت اردن قرار است نشستی در این زمینه برگزار گردد و ما خواستار حل اختلافات در این پرونده از طریق «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی هستیم. همچنین همه طرفهای مربوطه محافظت از ثبات لبنان را در اولویت خود قرار دادهاند.
میقاتی درباره پرونده تشکیل دولت جدید لبنان و احتمال اینکه آیا او مجددا ریاست این دولت را برعهده میگیرد، گفت، همه از جمله من از دشواری و پیچیدگیهای عرصه سیاسی هراس داریم و به همین دلیل من به دنبال ریاست دولت جدید نیستم. در این میان پارلمان باید هر کسی را که برای ریاست دولت جدید صلاح میداند انتخاب کرده و کابینه جدید باید بدون چالش و پیچیدگیهایی که برخی از احزاب در برابر نخستوزیر مکلف قرار میدهند، تشکیل گردد.
نجیب میقاتی گفت، لبنان اکنون بر سر یک دوراهی قرار گرفته است و ما نمیتوانیم با همان رویکرد قبلی ادامه دهیم. در اینجا لازم است از توافق طائف شروع کنیم و این توافق را تقویت کرده و در راستای منافع لبنان آن را توسعه دهیم.
نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان افزود، کشور در صورت پیروی از خط تعیین شده در اجرای توافق با صندوق بینالمللی پول و انجام اصلاحات اساسی میتواند در مسیر بهبود قرار گرفته و از این مرحله عبور کند. ما همچنین باید به یک گفتگو و توافق ملی برسیم و توافق طائف در زمینه لغو فرقه گرایی سیاسی را تکمیل کنیم.
وی درباره پرونده انتخابات ریاست جمهوری لبنان اظهار داشت، با ترکیب پارلمان جدید به نظر نمیرسد که کسی بتواند در روند این انتخابات اختلال ایجاد کند و بنابراین امکان انتخاب مذکور نسبت به چند ماه قبل بیشتر شده است. البته ممکن است انتخاب رئیس جمهور کمی به تعویق بیفتد، اما در نهایت این نشست برگزار خواهد شد.
در حالی که برخی روزنامههای لبنانی از توافق اولیه بین روسای جمهور و پارلمان این کشور بر سر سازوکارهای آمادگی برای رایزنیهای پارلمانی جهت معرفی نخست وزیر جدید لبنان سخن به میان آوردهاند، اما هنوز میشل عون، رئیس جمهور لبنان از نمایندگان پارلمان این کشور برای آغاز رایزنیها دعوت نکرده و موعدی هم برای آن مشخص نشده است.
در این بین سرنوشت انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت جدید به تصمیم پارلمان بستگی دارد و بر همین اساس است که بسیاری انتخاب دوباره نبیه بری به عنوان رئیس پارلمان لبنان را شکستی برای تیم ۱۴ مارس و حزب سمیرجعجع و متحدان وی به شمار میآورند؛ بنابراین مخالفان مقاومت متوجه شدند که شرایط تشکیل کابینه همانند چند دوره گذشته خواهد بود و آنها نمیتوانند دولت مورد نظر خود را روی کار آورده یا به عنوان مثال کابینه تکنوکرات (بدون حضور احزاب سیاسی و با هدف حذف حزبالله) تشکیل دهند.