آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۲۰۰۸۷
مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم:

مراکز رشد به عنوان حلقه میانی مهم در رشد واحد‌های نوآور نقش آفرینی کنند

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مراکز رشد باید به عنوان یک حلقه میانی مهم در رشد واحد‌های نوآور نقش آفرینی کنند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، امید رضایی‌فر، مدیرکل امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مدیران مراکز رشد واحد‌های فناور کشور که با همکاری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، با اشاره به شعار سال اظهار کرد: بهبود زیرساخت‌های زیست‌بوم فناوری باید مورد توجه قرار گیرد.

رضایی‌فر با بیان اینکه تیم‌سازی در این مسیر حائز اهمیت است، اظهار کرد: مجموعه‌های این مراکز باید از نظر مسئولیت اجتماعی و هم توسعه کسب‌وکار خودشان، از افراد جدید در تیم‌سازی استفاده کنند.

مدیرکل امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) سامانه مهمی است که برای پارک‌ها و مراکز رشد طراحی شده است. فعالان این بخش می‌توانند با ورود اطلاعات خود در این سامانه، توانمندی‌ها و نیاز‌های تکنولوژیک خود را به اشتراک بگذارند. نکته مهمی که وجود دارد این است که این طرح برای اتصال به پارک‌های بین‌المللی طراحی شده است. این فرآیند می‌تواند کمک موثری در توسعه و صادرات خدمات فناوری و نوآوری باشد.

وی گفت: ما به دنبال تدوین آیین نامه‌های اجرایی به کمک دستگاه‌های ذی‌ربط برای قانون جهش دانش‌بنیان هستیم بنابراین لازم است نظر فعالان این حوزه به ما منتقل شود.

مدیرکل امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: امروز نباید در مراکز رشد در انتظار آمدن ایده‌های مختلف بنشینیم بلکه باید یک خط دهی و سیاست‌گذاری برنامه‌ریزی‌شده داشته باشیم تا بتوانیم زنجیره تولید را تکمیل کنیم.

وی گفت: لازم است مراکز رشد در طرح‌هایی که در راهبر‌های پنج‌گانه وجود دارد فعال باشند. اکنون در مجموع ۲۴۶ مرکز رشد وجود دارد که ۱۱۰ مرکز در پارک‌های علم و فناوری و ۷۲ مرکز در دانشگاه‌ها فعال هستند. یکی از معضلات ما در مراکز رشد موضوع خروج شرکت‌ها از پارک‌های فناوری است که متاسفانه آیین‌نامه مشخصی در این زمینه نداریم.

رضایی‌فر در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل SWOT مراکز پرداخت و اظهار کرد: امکان تشریک‌مساعی با واحد‌های دانشگاهی مجاور و تعامل با شهرک‌های صنعتی، مراکز پژوهشگاهی و تحقیقاتی جزو نقاط قوت و مواردی، چون نبود روحیه مرکز با همکاران ستادی واحد‌های فناور یا کمبود فضای کار جزو نقاط ضعف مراکز رشد محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سیاست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، بیشتر ایجاد مراکز کارآفرینی و نوآوری و همچنین رشد مراکز پردیس‌های مشترک است. در این راستا لازم است تعامل و ارتباط موثری با دستگاه‌های ذی‌ربط وجود داشته باشد.

نشست مدیران مراکز رشد کشور با همکاری معاونت نواوری و فناوری وزارت علوم در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از صبح امروز چهارشنبه ۱۵ تیرماه آغاز شد و تا روز پنجشنبه ۱۶ تیرماه ادامه دارد.

در این نشست که بیش از ۱۵۰ نفر از مدیران مراکز رشد کشور و مسئولان مرتبط حضور دارند، به بیان چالش‌ها و راهکار‌های امروز عرصه فناوری و نوآوری کشور پرداخته می‌شود. تور بازدید از مراکز علمی و فناوری و همچنین برگزاری پنل‌های تخصصی از جمله برنامه‌های این نشست دو روزه است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار