به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در این همایش که وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان شیلات، رییس سازمان دامپزشکی کل کشور و دیگر مقامات وزارت جهاد کشاورزی و همچنین شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه کشاورزی حضور داشتند، سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در سخنانی خدمات صندوق نوآوری به زیست بوم فناوری کشور را معرفی کرد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی مولود قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، مصوب سال ۱۳۸۹ است و وظیفه آن حمایت از شرکتهای دانشبنیان است که تعداد آنها امروز از مرز ۷ هزار شرکت گذشته است.
صندوق نوآوری سازوکار توسعه شرکتهای دانشبنیان کشاورزی را طراحی کرده است
وی با اشاره به اینکه عمده شرکتهای دانشبنیان کشورمان در حوزه فناوری اطلاعات و همچنین برق و مخابرات مشغول فعالیت هستند، بیان کرد: در حوزه کشاورزی و صنایع زیستی تعداد شرکتهای دانشبنیان نزدیک به ۳۰۰ شرکت است. باید بگوییم که این تعداد شرکت فعال در این حوزه تناسبی با ظرفیتهای بالقوه کشاورزی در سطح کشور ندارد و بر همین اساس صندوق نوآوری به همراهی دیگر بازیگران زیستبوم نوآوری ساز و کاری را برای افزایش حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه کشاورزی طراحی کرده است.
صندوقهای پژوهش و فناوری استانهای ساحلی ظرفیت خوبی برای حمایت از توسعه فناوری حوزه شیلات دارند
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: یکی از بازیگران مهم زیستبوم نوآوری صندوقهای پژوهش و فناوری هستند که به عنوان بخش خصوصی در حال حمایت از شرکتهای دانشبنیان هستند. این صندوقها در سه شکل استانی، تخصصی و دانشگاهی در حال انجام کارویژههای خود هستند.
ملکیفر اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیانی که قصد فعالیت در حوزه شیلات را دارند میتوانند روی حمایتهای صندوقهای پژوهش و فناوری مستقر در استانهای ساحلی حساب کنند.
وی افزود: در سالهای گذشته صندوق پژوهش و فناوری تخصصی کشاورزی نیز تاسیس شده است که میتواند حمایتهای شایانی از شرکتهای دانشبنیان و همچنین شرکتهای فناور این حوزه به عمل آورد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه بیان کرد: بر اساس آمار، میزان فروش شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۰ به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این حرف به این معنا نیست که شرکتهای دانشبنیان دیگر نیازی به تامین مالی ندارند بلکه نیاز آنها نیز با خودشان بزگتر شده است. ما در صندوق نوآوری و شکوفایی از آغاز کار شرکتهای دانشبنیان تا وقتی که وارد بورس شوند کنار آنها هستیم.
۴۳۲ میلیارد تومان؛ میزان حمایت صندوق نوآوری از دانشبنیانهای بخش کشاورزی
ملکیفر میزان ارائه تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانشبنیان بخش کشاورزی را ۴۳۲ میلیارد تومان خواند و بر این نکته نیز تاکید کرد که با حمایتهایی که صندوق نوآوری از صندوق پژوهش و فناوری کشاورزی کرده است، بضاعت مهمی برای شرکتهای دانشبنیان بخش کشاورزی ایجاد شده است.
وی همچنین گفت: تاکنون در ۶ رویداد از هیاتهای تجاری خارجی دعوت کردهایم تا برای مذاکره و بازدید از محصولات دانشبنیان بخش کشاورزی با شرکتهای دانشبنیان وارد گفتگو شوند.
ضرورت دعوت از سرمایهگذاران برای حضور در حوزه کشاورزی
در ادامه این برنامه سید جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی نیز از ضرورت سرمایهگذاری بر صنعت شیلات گفت و افزود: حوزه شیلات در کشور ما حوزه فراموششدهای است، اما نباید از این نکته غافل باشیم که ظرفیت بینظیری در صنعت شیلات در پنج هزارو ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی کشور ما وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی از بخشهایی که در تامین امنیت غذایی با قید صرفهجویی در آب بسیار راهگشاست، توسعه صنعت شیلات است. اگر گوشت ماهی در الگوی مصرف خانوارهای ایرانی رواج پیدا کند، میتوانیم به تولید غذای کمآب بری دست بیابیم.
ساداتینژاد اظهار کرد: در حوزه شیلات آنچنان که باید و شاید سرمایهگذاری انجام نشده است. به طور کلی بخش کشاورزی کشور در حوزه سرمایهپذیری دارای ضعف بسیار است به طوری که ۱۱.۷ درصد سهم تولید داخلی کشور بر عهده کشاورزی است، اما سهم سرمایهگذاری بر آن به چهار درصد نیز نمیرسد.
وزیر جهاد کشاوری افزود: این مسئله، ضرورت اینکه از سرمایهگذاران بخشهای مختلف دعوت کنیم تا سرمایههای خود را به بخش کشاورزی آورند را دارای اهمیت بسیار میکند.
وی تاکید کرد: خود ماهی خاویاری فارغ از ارزش افزودهای که برای کشور به ارمغان میآورد، یک ارزش میراثی و هویتی نیز برای ما دارد چرا که ماهی خاویار برای ایران یک نماد است و به هر طریق باید امکانات خود را در توسعه این حوزه قوام بخشیم.
وزارت جهاد کشاورزی در تلاش برای تاسیس صندوق پژوهش و فناوری شیلات
ساداتینژاد اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات کشور تلاش خود را برای شکلگیری صندوق پژوهش و فناوری صنعت شیلات انجام میدهند تا یک بخش حمایتی در توسعه صنعت شیلات شکل گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: از صندوق نوآوری و شکوفایی به سبب حمایتهایی که از توسعه اقتصاد دانشبنیان میکند تشکر میکنم و درخواست دارم که این صندوق به توسعه فناوریها در بخشهای مختلف کشاورزی و بهویژه شیلات با نگاه ویژهتری بنگرد.
برپایی نمایشگاه توانمندی شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی
در این همایش همچنین، با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی یک نمایشگاه جانبی از محصولات و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی برپا شد و وزیر جهاد کشاورزی و دیگر مقامات این وزارتخانه از این نمایشگاه بازدید کردند.