به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، نخستین طرح ملی ضیافت ایثار با حضور حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، فردین تقی زاده، مدیرکل دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان و احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
تقی زاده در این مراسم با اشاره به اینکه امسال چهار طرح ملی در حوزه شاهد و ایثارگران جامعه دانشگاهی کشور برنامه ریزی شده، گفت: اولین برنامه، طرح ملی «ضیافت ایثار» با هدف بصیرتافزایی، زمینهسازی فعالیت گروهی و شبکهسازی دانشجویان شاهد و ایثارگر تدوین شده است تا دانشجویان شاهد و ایثارگر از سراسر کشور با یکدیگر آشنا شوند و کانونهای ایثار و شهادت و حلقههای دانشجویی را با قدرت تشکیل دهند و با توجه به آسیبها و چالشهای موجود با همکاری معاونان فرهنگی دانشگاهها به ارائه طرحهای خود بپردازند، ما نیز از طرحهای ملی آنها حمایت خواهیم کرد.
مدیرکل دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان ادامه داد: همچنین برنامه داریم که با همکاری دانشجویان شاهد و ایثارگر، اتحادیه کانونهای ایثار و شهادت را در سطح ملی، تشکل دهیم تا بهعنوان اتاق فکر ادارهکل شاهد و امور ایثارگر شما دانشجویان سفیران ما در سطح دانشگاهها باشید.
وی بیان کرد: در دوره طرح ضیافت ایثار قرار بود ۴۰۰ سهمیه برای برادران و ۴۰۰ سهمیه برای خواهران در نظر گرفته شود که به دلیل کمبود خوابگاه این سهم ۳۲۰ نفر تقلیل یافت.
در بخش دیگری از این مراسم، کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اینکه فرزندان شاهد و ایثارگر، یادگاران ارزشمند کسانی هستند که هشت سال دوران پرافتخار دفاع مقدس را آفریدند، گفت» شما عزیزان حاملان و نشانههای فرهنگ ایثار، شهادت و سرمایههای نمادین جامعه ایران هستید. پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت قوامبخش هویت ایرانی و اسلامی ما است و تجلیل از ایثارگران و شهدا نقطه اشتراک همه گروهها و جناحهای موجود در کشور است.
کلانتری بیان کرد: اظهار کرد: فرزندان شاهد و ایثارگر میتوانند تداومبخش فرهنگ ایثار و شهادت در حوزههای مختلف بهویژه حوزههای علمی باشند. فرزندان شاهد و ایثارگر میتوانند روایتگر مجاهدتهای خاموش خانوادههای ایثارگران و شهدا باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: مجموعههای فرهنگی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید بهنحو احسن از این ظرفیتهای عظیم در کشور استفاده کنند. شبکه شدن این ظرفیت مهم در مقیاس دانشگاهی، استانی و ملی، تشکیل و تقویت کانونهای ایثار و شهادت در دانشگاهها و تعریف و اجرای برنامههای مرتبط توسط آنها از جمله اقداماتی است که باید صورت گیرد.
گفتنی است؛ اولین دوره ملی ضیافت ایثار برای دانشجویان شاهد و ایثارگر با شرکت ۴۰۰ دانشجو در بخش پسران از ۲۷ تیرماه آغاز شده و تا ۶ مردادماه ادامه دارد و برگزاری این طرح برای دختران نیز در ماه محرم انجام خواهد شد.