به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدحسین انباردار، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان فارس ضمن پاسخگویی به پرسشهای مطرح شده، به تبیین سیاستها و برنامههای این معاونت پرداخت.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به پرسشی در ارتباط با برنامههای فرهنگی و تربیتی این معاونت در ارتباط با رسته کارکنان و اساتید، گفت: برنامههای فرهنگی و تربیتی معاونت فرهنگی و دانشجویی شامل دانشجویان، کارکنان، اساتید و خانوادههای آنان میشود و این معاونت تمام تلاش خود را برای اجرای برنامههای تربیتی، پرورشی، حرفه آموزی و رشد فرهنگی این گروهها به کار بسته است، اما دانشجویان به دلیل شرایط ویژه سنی و اجتماعی و تاثیراتی که بر روند آینده جامعه دارند، در مرکز توجه این معاونت بوده و با تمرکز بیشتری در این حوزه اقدام میشود.
انباردار ادامه داد: در همین راستا تمامی برنامه ریزیهای فرهنگی، صنفی، پرورشی و تشکیلاتی در مقاطع کوتاه، میان و بلند مدت با حضور و مشاوره مستقیم دانشجویان منتخب و نماینده سایر دانشجویان، به شکل دانشجو محور برنامه ریزی و اجرایی میشود، به عنوان مثال بیست و سومین دوره از «مهرواره رویش» امسال به همت خود دانشجویان برنامه ریزی و اجرا میشود.
وی حیطه فعالیتهای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه را تدوین و پیاده سازی برنامههای تربیتی و پرورشی در قالب برنامههای فرهنگی دانست و با بیان اینکه نظارت بر رفتار، پوشش و برخورد کارکنان و اساتید بر عهده واحدهای نظارتی و سایر معاونتهای مربوطه است، افزود: به زودی شاهد احیای مجدد طرح اعتباربخشی فرهنگی موسوم به «شافی» در مراکز درمانی دولتی و خصوصی هستیم که پوشش استاندارد، رفتار و برخورد اسلامی، از مهمترین نکات امتیاز بخشی در آن محسوب میشود.
انباردار با بیان اینکه فلسفه و ماهیت فعالیت دانشگاهها مرتبط با حضور دانشجویان است، گفت: تمامی سیاستهای ابلاغی بالادستی که از سوی وزارت بهداشت و سایر دستگاههای اجرایی ارجاع میشود، در کارگروههای تخصصی و با حضور کارشناسان خبره بررسی، بومی سازی، به روز آوری شده و سپس ابلاغ و اجرا میشود.
عضو هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبتهای خود تحقق کثرت گرایی به دور از اعمال سلیقه را محور برنامههای این معاونت برشمرد که تلاش میشود در اجرای برنامهها مورد توجه قرار گیرد.
تلاش برای تحقق هدف جوانی جمعیت در معاونت فرهنگی و دانشجویی
به گفته معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز چنانچه ظرف یک دهه پیش رو نتوانیم مشکل پیری و منفی شدن رشد جمعیت را برطرف کنیم، شاهد خسارات جبران ناپذیری در سطح اقتصاد کلان و سایر ابعاد اجتماعی و حتی امنیت ملی کشور خواهیم بود.
انباردار با اعلام اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز حدود ۳۵ درصد از کل اسکان دانشجویان متاهل در دانشگاههای علوم پزشکی کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده امتیازات ویژه رفاهی، تسهیلاتی، اسکان، مشاوره، تاسیس مهدکودک، توسعه خوابگاههای متاهلان و مواردی از این دست به دانشجویانی که اقدام به ازدواج و فرزندآوری کرده باشند تعلق میگیرد.
وی همچنین به موضوع امکانات رفاهی و کیفیت غذای دانشجویان اشاره کرد و افزود: با راه اندازی نخستین آشپزخانه تمام صنعتی در میان تمامی دانشگاههای کشور در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ماهیانه ۱۳۰ هزار پرس غذای دانشجویی در وعدههای نهار و شام، با مواد اولیه خریداری شده از مراکز معتبر و مواد درجه یک موجود در بازار در این دانشگاه تهیه، طبخ و توزیع میشود که بیشترین آمار در کشور را به خود اختصاص داده است.
ایاب و ذهاب روزانه بیش از ۸۰۰ سرویس دانشجویی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تلاش برای تسهیل در رفت و آمد دانشجویان را نیز دیگر محور فعالیتهای این معاونت برشمرد و گفت: بر اساس آمار مستند، با ایاب و ذهاب روزانه بیش از ۸۰۰ سرویس دانشجویی در این دانشگاه، بیش از ۱۰ هزار دانشجو در مسیرهای خوابگاهی، دانشکدهها و مراکز بهداشتی و درمانی جابه جا میشوند.
دکتر انباردار اظهار کرد: طی ۶ ماه گذشته در زمینههای مرتبط با مدیریت امور فرهنگی، شاهد تحولات بزرگی همچون تغییر در ساختار اداری و نیز احیاء خانههای فرهنگ بوده ایم که به زودی تاثیرات این تحولات و سیاستگذاریهای دانشجو محور را شاهد هستیم.
افتخارآفرینی مدیریت تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کشور
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیتهای مدیریت تربیت بدنی را دیگر محور اقدامات این معاونت برشمرد و افزود: مدیریت تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پرافتخارترین مدیریت تربیت بدنی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور بوده که در چهار بخش دانشجویی، کارکنان، اساتید و خانوادههای آنان، در مسیر توسعه سرانه فضاهای ورزشی و نیز پر کردن اوقات فراغت گروه هدف گام برداشته است.
انباردارهمچنین به مرکز مشاوره این معاونت به عنوان یکی از مهمترین بخشهای فعال در موضوع سلامت روان دانشجویان اشاره کرد که به ویژه در دوران کرونا با ظرافتی کارشناسانه، به مدیریت چالشهای دانشجویان پرداخته است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین مرکز طبی دانشجویان را یکی دیگر از واحدهای فعال در زمینه رسیدگیهای اولیه درمانی و نیز ارجاع دانشجویان به سطوح بالاتر معرفی کرد.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سیاستگذاریها و برنامه ریزیهای این معاونت را دارای ویژگیهای «آینده نگر»، «انعطاف پذیر» و «قابل به روز رسانی» برشمرد که در قالب شرع و قانون و با توجه به شرایط فعلی کشور در حال کارشناسی و اجرا است.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ایجاد فضای مطلوب رفاهی؛ توسعه کمی و کیفی نهادهای دانشجویی فعال در امور سیاسی، فرهنگی و علمی؛ کثرت گرایی و پرهیز از اعمال سلیقه در پرداختن به تشکلهای دانشجویی؛ اشتغال آفرینی و اجرای سیاستهای کلان ملی در چارچوب قانون و شرع را اولویت این معاونت قلمداد کرد.