آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۲۲۸۷۴

ممانعت از جعل سند ازدواج و طلاق

مدیرکل اشخاص حقوقی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سند الکترونیک ازدواج و طلاق را موجبِ از بین رفتنِ جعل این دو سند عنوان کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهرام حسن زاده با اشاره به برنامه تحولی قوه قضائیه و هوشمندسازی اسناد رسمیِ ازدواج و طلاق گفت: بستر‌های لازم بدین منظور در نظر گرفته شده و سند الکترونیکی ازدواج و طلاق برای متقاضیان در دستور کار است. تست‌های اولیه نیز صورت گرفته و سند تک برگی ازدواج کاربرد‌های زیادی خواهد داشت که در اصل سند هوشمند ازدواج خواهد بود.

وی اعطای تسهیلات را بر این اساس یادآور شد و افزود: موضوعات بیمه‌ای و بانکی نیز در این زمینه وجود دارد.

حسن زاده ادامه داد: تمامی اطلاعات در بانک جامع اطلاعاتی قرار می‌گیرد و سازمان اسناد متولی ارائه این داده هاست و لذا دیگر نیازی به ارائه سند ازدواج نیست. اطلاعات به صورت هوشمند در اختیار سایر سازمان‌ها نظیر دارایی، وزارت صمت و... قرار می‌گیرد و اطلاعات دیگر سند‌ها نیز وجود دارد و خروجیِ آن در قالب یک بانک اطلاعاتی در حال استخراج است.

مدیرکل اشخاص حقوقی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: بر این مبنا تصمیم گیری و سیاست گذاریِ جدیدی را در نظر می‌گیریم. در این بین نیازی به تبدیل سند‌های قبلی به سند هوشمند نیست و سازمان اسناد، سند‌های قبلی را استخراج کرده و در بانک‌های اطلاعاتی قرار می‌دهند.

حسن زاده از دیگر حسن‌های این کار را عدم نیاز به ارائه سند ازدواج توسط زوجین دانست و افزود: اطلاعات در اختیار سازمان‌های متولی قرار می‌گیرد و نیازی به ارائه فیزیکی سند ازدواج نیست. از دیگر کاربرد‌های این سند، تصدیق امضای الکترونیک است و زیر ساخت‌هایی نیز بدین منظور نیاز داشتیم تا هویت اشخاص به صورت چند مرحله‌ای تایید شود.

وی این روند را موجب از بین رفتن جعل سند ازدواج و طلاق دانست و تاکید کرد بدین منظور، امضای زوجین به صورت ترکیبیِ دستی و الکترونیکی ثبت می‌شود.

حسن زاده با اشاره به این که به عقد ازدواج می‌تواند شروطی اضافه شود، تاکید کرد این شروط در قانون اساسی و مدنی مورد پیش بینی بوده و در سامانه الکترونیکی سازمان ثبت املاک و اسناد نیز پیش بینی شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار