به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس معاونان و مدیران بینالملل دانشگاههای پزشکی کشور و سازمانهای تابعه با موضوع مرجعیت علمی و بینالمللی سازی در عرصه تحقیقات و فناوری حضور یافت.
وی در ابتدا ضمن تشکر از حضور همه شرکتکنندگان و مدعوین گفت: در جوامع بشری شناخت صحیحی از جمهوری اسلامی ایران نیست و متاسفانه شناخت دقیق و صحیحی از واقعیت ماهیت آن وجود ندارد. تبلیغاتی که بر علیه جمهوری اسلامی وجود دارد بر علیه هیچ کشور دیگری نیست؛ و هجمههای بسیاری از سوی رسانههای مختلف بر روی کشور ایران متمرکز شده است.
عیناللهی در ادامه گفت: پیشرفتهای زیادی در حوزه سلامت در سایه انقلاب اسلامی انجام گرفته و اکنون یکی از مدعیان مهم در حوزه سلامت هستیم و به دلیل امکاناتی که داریم قویترین حوزه سلامت منطقه را به خود اختصاص دادیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه گفت: وضعیت ما در حوزه بین الملل دانشگاهها خوب نیست و باید احیا شود. فعللیتهای بسیاری انجام میشود که میتواند پیوست بینالملل داشته باشد.
عینالهی نبود مدیریت در این حوزه را یکی از مشکلات دانست و گفت: مشکل ما در حوزه بینالملل نبود سیستم و مدیریت است.
وی در ادامه بر اهمیت دادن به لیدر و هماهنگ بودن و همسو بودن فعالیت دانشگاهها با واحد بینالملل وزارت خانه تاکید کرد و گفت: فعالیت دانشگاهها باید با واحد بین الملل وزارت خانه هماهنگ باشد و همسویی فعالیتها باعث بیشرفت خواهد شد و در غیر این صورت حرکتی انجام نمیشود. ما بدون هماهنگی با وزارتخانه هیچ فعالیتی را قبول نداریم.
وزیر بهداشت در ادامه افزود: وجود واحد بینالملل در دانشگاه یکی از موارد ارزشیابی رئیس آن دانشگاه به حساب میآید و اگر خروجی نداشته باشد یک ضعف مدیریتی محسوب میشود.
عینالهی در ادامه بومی سازی در بینالملی را مهم دانست و بیان کرد: آمایش در بینالمللی سازی بسیار مهم است؛ جذب دانشجوی خارجی از ارکان مهم بینالمللی سازی است، اما تنها رکن نیست و تبادل استاد نیز یکی دیگر از این ارکان است.
وی درباره جذب دانشجو تصریح کرد: جذب دانشجو باید با برنامه انجام شود؛ دانشجوی خارجی که در ایران درس میخواند، مبلغ فرهنگ کشور خواهد بود و باید بازتاب خوبی در کشورش از ایران ایجاد کند.
عیناللهی در ادامه به کنفرانسهای پزشکی اشاره کرد و گفت: کنفرانسهای پزشکی باید از حالت موضعی خارج شود و کنفرانسهای مشترک برگزار شود. ایجاد زیرساختهای بین المللی سازی در دانشگاهها یکی دیگر از اقدامات است که باید به آن عمل شود. نیروی انسانی، امکانات، تجهیزات و سامانهها از جمله این زیرساختها هستند. دانشگاهها برای خود برنامههای کوتاه مدت میام مدت و بلند مدت در نطر بگیرد و به ما اطلاع دهند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه: دانشگاهها برای خود برنامههای کوتاه مدت میام مدت و بلند مدت در نطر بگیرد و به ما اطلاع دهندو هیچ مرزی بین دانشگاه های کشور وجود ندارد. هر دانشگاهی باید شماسنامهای با چند زبان مختلف برای خود مشخص کنند.
وی افزود: امروزه در مرحله جهش دانش بنیان در حوزه سلامت قرار داریم. در چند هفته اخیر در تولید دارو کارهای خوبی انجام شده و امیدواریم به مرحله صادرات نیز برسیم. در جلساتی که در کشورهای مختلف داشتم؛ همه به دنبال داروی ایرانی هستند.
وزیر بهداشت در پایان به دیپلماسی علمی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی ما، عدم رعایت اصول دیپلماسی علمی است. اساتیدی هستند که برای فرصتهای مطالعاتی و بورسیه از کشور خارج میشوند، اما اینها دیپلماسی علمی نیست. دیپلمات علمی کسی است که به کشور خود وفادار است و مجهز به آرمانهای کشور است و به راحتی فرهنگ کشور دیگر در او نفوذ نمیکند و خودش مبلغ یک فرهنگ است و عاشق کشور است و اهداف کشور را دنبال میکند و لازم است دیپلماسی علمی به دانشمندان کشور آموزش داده شود.