به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مصطفی جمالی، ضمن تبریک به اهدا کنندگان و خانواده بزرگ انتقال خون، ۹ مرداد را روز تاریخی پیوند علم و ایثار دانست که با یاری مردم فداکار و ایثارگر و تلاش شبانه روزی کارکنان و متخصصان، سازمانی متولد شد که امروز نام ایران عزیز را در منطقه و دنیا پر آوازه میکند و نمادی از دانش، تخصص، ایثار و همدلی است.
وی در این پیام با اشاره به روزگار تلخ بدون انتقال خون در ایران آورده است: سالهای نه چندان دور که در حافظه تاریخی مردم ما هنوز ثبت است، مردم برای نجات جان بیمارانشان ناچار به استفاده از خون خونفروشان و معتادان میشدند که نه سلامتی آن تضمین بود و نه کیفیت مناسبی داشت، اما به برکت علم، تخصص، سخت کوشی و ایثار خصوصاً فرهنگ از خود گذشتگی که در پی ۸ سال دفاع مقدس و در اثر ثمره انقلاب اسلامی حاصل شد.
امروز نام سازمان انتقال خون با غرور و افتخار ملی همراه است و کمک به نجات جان میلیونها انسان طی تمام این سالها برگ زرینی است که در دفتر سلامت این جامعه به نام نامی اهدا کنندگان و کارکنان این سازمان به ثبت رسیده است.
وی در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی سازمان انتقال خون ایران و سازمان جهانی بهداشت چنین نوشته است: امروز در جذب اهدا کنندگان، استاندارد سازی شرایط تهیه خون و فرآورده و طب انتقال خون تا بدان درجه از بالندگی رسیده ایم که یکی از سرامدان منطقه به شمار میآییم و میتوانیم به کشورهای دیگر کمک کنیم تا در این راه روشن با کمک تجربهای که ما بدان دست یافته ایم سادهتر گام بردارند.
سازمان انتقال خون ایران بر شانه مدیران، متخصصان، کارکنان و اهدا کنندگان ایثارگری بنا شده و اعتلا یافته است که همیشه و در هر شرایطی، چه در جنگ، چه در بحران یا سیل، زلزله و آتش سوزی، نجات جان انسانها را بر هر چیز دیگری مقدم دانسته اند.
گفتنی است در مرداد سال ۱۳۵۳ شمسی سازمان انتقال خون ایران با هدف تأمین خون سالم و کافی در کشور تأسیس شد و از آن تاریخ به بعد، سالروز تأسیس این سازمان در ۹ مرداد، به عنوان روز اهدای خون نامگذاری شده است.