به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس با اشاره به نشست عصر امروز یکشنبه (۹ مرداد) کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها که اعضای آن به بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی کشور (الگوی انتخاب شهردار) با حضور کارشناسان مرکز پژوهشها و دستگاههای اجرایی ذیربط پرداختند، گفت: در جلسات قبل کلیات اصلاح قانون انتخابات شوراها را تصویب کرده بودیم و بخشی از اصلاح قانون شوراها نیز انجام شده بود، اما بخشی که درباره الگوی انتخاب شهردار بود در کارگروه بررسی و امروز در کمیسیون مطرح شد که مصوباتی در خصوص آن داشتیم.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظر آباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعیین سن و مدرک تحصیلی برای کاندیداهای تصدی پست شهرداری، گفت: کاندیداهای شهرداری برای شهرهای زیر یک میلیون نفر جمعیت باید ۳۰ سال سن تمام و برای شهرهای با جمعیت بالای یک میلیون نفر باید ۳۵ سال سن تمام داشته باشند همچنین این کاندیداها برای شهرهای زیر یک میلیون نفر باید دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و برای شهرهای بالای یک میلیون نفر باید دارای مدرک کارشناسی ارشد باشند.
وی همچنین با اشاره به تعیین سوابق اجرایی برای داوطلبان تصدی پست شهرداری به عنوان مصوبه این کمیسیون، یادآور شد: این بخش دارای چند بند است که در نخستین آن ذکر شده که ۴ سال سابقه فعالیت در شهرداری و یا ۵ سال تجربه در امور دستگاههای اجرایی، نهادها و دهیاریها در شهرهای تا ۵۰ هزار نفر جمعیت لازم است که البته گفتنی است در پیش نویس منظور از فعالیت در شهرداری، مدیریت در شهرداریها بود که مدیریت حذف شده و صرفا حضور و فعالیت در شهرداریها کافی است.
وی ادامه داد: برای شهرهای با جمعیت از ۵۰ هزار نفر تا ۲۰۰ هزار نفر جمعیت نیز ۶ سال سابقه فعالیت در شهرداری یا ۸ سال تجربه در امور مربوط به دستگاههای اجرایی و یا نهادها لازم است همچنین برای شهرهای ۲۰۰ هزار نفر تا یک میلیون نفر جمعیت، ۱۰ سال سابقه حضور در شهرداریها و یا ۱۲ سال تجربه مربوط به دستگاههای اجرایی و یا نهادها مورد نیاز است.
حدادی اظهار داشت: برای شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت نیز ۱۰ سال سابقه حضور در شهرداری و یا ۱۲ سال تجربه دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی و یا غیردولتی مورد نیاز است همچنین این ماده تبصرهای دارد که داشتن ۴ سال سابقه خدمت در سمتهایی که در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشور ذکر شده و یا یک دوره عضویت در شورای شهر همان شهر، برای داوطلبان تصدی پست شهرداری در همه شهرها و جمعیتها کفایت میکند. ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مربوط به مقامات است که با داشتن ۴ سال سابقه خدمت در هر کدام از این سمت ها، میتوانند به عنوان کاندیدای شهرداری، انتخاب شوند.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس با اشاره به موضوعات دیگر در حوزه انتخاب شهردار تصریح کرد: کسانی که بخواهند کاندیدای پست شهرداری شوند باید از قبل ثبت نام کرده و استعلامات مراجع ۴ گانه را دریافت کنند. مهلت مراجعه داوطلبان عضویت در شورای شهر که به فرمانداریها جهت اعلام داوطلبی میروند، ۷ روز از تاریخ انتشار فهرست اسامی نامزدهای تأیید شده برای پست شهرداری است.
وی افزود: داوطلبان عضویت در انتخابات شوراهای شهر مکلف هستند در شهرهای دارای تا یک میلیون نفر جمعیت، اسامی ۲ نفر و در شهرهای یک میلیون نفر جمعیت و بالاتر اسامی ۳ نفر نامزدی پست شهردار را به ترتیب اولویت به عنوان شهردار پیشنهادی خود اعلام کنند.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در پایان خاطرنشان کرد:، چون قرار بر این است که زمانی که مردم به کاندیداهای شورای شهر خود رأی میدهند، اسامی کاندیداهای شهرداری از سوی آنها را نیز بدانند که قرار است چه افرادی را برای تصدی پست شهرداری معرفی کنند.