به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جلسه ستاد مدیریت بحران شهر تهران برای برنامه ریزی جهت مقابله با سیلابهای احتمالی پیش رو با حضور شهردار تهران، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و دیگر مسئولان این حوزه امروز پنجشنبه سیزدهم مردادماه سال جاری برگزار شد.
علیرضا زاکانی شهردار تهران در این مراسم اظهار کرد: با توجه به وجود گسلها، قرارگیری در دامنه و سایر مشکلات حساسیت ویژهای در تهران ایجاد شده است و این اقتضائات طبیعی مشکلاتی را برای ما فراهم میکند.
وی ادامه داد: در کنار تمامی فرصتهایی که در تهران وجود دارد مشکلاتی نیز وجود دارد زمانی انبار نفت خارج از تهران بود، اما امروز در کنار آن منازل مسکونی وجود دارد.
زاکانی با اشاره به بافت فرسوده تهران اضافه کرد: وجود ۱۲ هزار بافت فرسوده تهران میتواند به تهدیدی برای پایتخت تبدیل شود و باید در این خصوص به صورت اساسی چاره اندیشی کنیم.
شهردار تهران تصریح کرد: باید از عاملی به نام غفلت جدا شویم و شرایط پیشگیری در تهران را ایجاد کرد به دنبال این هستیم تا پایه عملیاتی را در تهران ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه مطالعات پدافند غیرعامل در بستر دانش بنیانها باید صورت گیرد، افزود: نظارت بر حسن اجرای برنامهها و مطالعات از اهمیت بسزایی برخوردار است.
زاکانی گفت: ۷۵۳ پل تهران از لحاظ فنی مورد بررسی قرار گرفتند همچنین ۴۲ درصد پله برقیهای تهران ناایمن بودند و ۵۰ درصد آنها از رده خارج بودند، اما اکنون آنها با ایمنی خاص وارد مدار شدهاند.
شهردار تهران یادآور شد: آموزش اهمیت بسزایی در آگاهی مردم و کاهش خسارات و تلفات دارد و متأسفانه در هنگام حادثه کسی به این هشدارها توجه نمیکند؛ در حادثه سیل اخیر شهرداری به شهروندان اعلام کرد که پارکها تعطیل است، اما شهروندان بازهم بیتوجه به هشدارها به آن محیطها رفتند.
وی همچنین تصریح کرد: باید با مشارکت نخبگان و رعایت اصول پدافند غیرعامل شرایط مساعدی را ایجاد کنیم و تدوین سند پدافند غیرعامل برای تهران در بهبود شرایط تاثیر خوبی خواهد داشت.
زاکانی تاکید کرد: باید حساسیت ویژهای در تهران ایجاد شود و البته این حساسیت نباید برای شهروندان مشکل ایجاد کند و باید با مردم صحبت کنیم؛ برای مثال به آنها بگوییم که اتوبان شهید شوشتری ۵۰ درصد بار ترافیکی را کاهش میدهد.
شهردار تهران اضافه کرد: در شهر تهران ۱۳ هزار هکتار فضای سبز در تهران وجود دارد و از این فضاها میتوان در زمان وقوع حوادث و رخ دادن بحران بهرهمند شد.