گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، وقوع بارش بارانهای مونسون در استان کهگیلویه و بویراحمد خساراتهای زیادی به زیرساختهای عمرانی، اقتصادی و کشاورزی استان وارد کرد. در این راستا در روزهای گذشته احمد وحیدی، وزیر کشور با هدف بررسی خسارت بارانهای سیل آسای به بخشهای مختلف وارد یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شد.
احمد وحیدی در نشست ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از همه کسانی که در راه کمک به سیل زدگان پای کار بودهاند، میگوید: در استان کهگیلویه و بویراحمد کارهای خوبی انجام شده و بهترین خبر اینکه تلفاتی نداشته و این بیانگر کار و تلاش بوده است.
وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه آنچه را که در بارندگیها و سیلابهای اخیر پیش آمده باید در دو سطح کوتاه مدت و بلند مدت پیگیری و رسیدگی کرد، میافزاید: در کوتاه مدت باید غرامتها و خسارتها پرداخته شود و در این راه همراهی مسئولان لازم است، اما بعضی از مسائل را هم باید در بلندمدت مدنظر قرار داد و به آنها فکر کرد برای نمونه که چگونه میتوان جلوی آبگرفتگیها را در آینده بگیریم.
بیشتر بخوانید:
حضور وزیر کشور در مناطق سیل زده استان کهگیلویه و بویراحمد
ارائه میزان خسارت سیل کهگیلویه و بویراحمد به هیات دولت
سیل کهگیلویه و بویراحمد به کدام بخشها خسارت زد؟ / ۷ میلیون متر مکعب آب وارد سد کوثر شد
به گفته وی برخی از مشکلات مربوط به تخلفاتی است که صورت گرفته مانند پرورش ماهیها و همچنین در بخش کشاورزی که مسئولان اعلام کردهاند مجوزهای لازم را نداشتهاند که در آینده باید اینگونه مشکلات را برطرف کرد، اما آنچه لازم داریم کمکهای فوری به مردم است.
وحیدی در ادامه با بیان اینکه به مزارع پرورش ماهی خسارت زیادی وارد شده است، یادآور میشود: تعداد زیادی ماهی از بین رفته که باید به این مزارع پرورش ماهی کمک کرد و در این حوزه هم ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به کمک خواهد آمد.
رئیس ستاد بحران کشور تصریح کرد: در برخی نقاط نیاز به تسهیلات بانکی و همچنین استمهال وجود دارد که باید همه به یاری مردم آمده و نگذاریم بیش از این ضرر کنند.
وی با بیان اینکه باید مرکز فرماندهی در هر منطقهای کار خود را انجام دهد، میگوید: باید مردم بدانند که مسئولان به فکر تک تک آنها هستند. همچنین باید بحرانها و تهدیدهایی که وجود دارد را به فرصت تبدیل کرد.
وحیدی یادآور شد: باید بدانیم که چگونه میتوان به مقابله با سیل و آبگرفتگیها رفت که به مانند رزمایشی برای ما خواهد بود تا تهدید برای ما نداشته باشد اگر در ساختارها و ظرفیتها کمبودی وجود دارد آنها را بیابیم و جبران کنیم.
همچنین در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که با حضور وزیر کشور در یاسوج برگزار شد، دستگاهها به ارائه گزارشی از خسارت پرداختند که بارشها موجب قطعی راه ۳۴ روستای استان و خسارت ۶۰۰ میلیاردی به راههای استان شد که وحیدی وزیر کشور خواستار بازگشایی راههای روستایی تا روز شنبه آینده شد.
وزیر کشور هم با بیان اینکه حوزه راهداری استان به ۱۰ دستگاه لودر و بولدوز برای بازگشایی این راهها نیاز دارد، میگوید: نیازمندیهای استان احصا و به ما ارائه شود ضمن اینکه در صورت نیاز از استانهای همجوار این ماشین آلات ارسال شود.
وی در خصوص مشکل قطع آب شرب مردم و نیاز استان به ۴۰ کیلومتر لوله و ۱۰ تانکر آبرسان به صورت تلفنی این خواسته را از محرابیان وزیر نیرو مطالبه کرد که با موافقت وزیر همراه شد.
وحیدی خاطرنشان کرد: تا زمانی که مشکل آب شرب مناطقی که در سیل آسیب دیدند حل شود هلال احمر بستههای آب در اختیار مردم قرار دهد.
رئیس ستاد بحران کشور در خصوص خسارت که به احشام وارد شد، میافزاید: ستاد اجرایی حضرت امام جبران خسارت دامداران را بر عهده داشته باشد.
وی همچنین در تماس تلفنی با وزیر جهاد کشاورزی خسارتهای سیل در این بخش را تشریح و خواستار همکاری وزارتخانه شد.