گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با ورود سامانه جدید بارش باران به استان چهارمحال و بختیاری و هشدارهایی که از قبل سازمان هواشناسی داده بود. باران، قسمت جنوب و غرب استان چهارمحال و بختیاری یعنی شهرستانهای لردگان، اردل، خانمیرزا، فارسان، کوهرنگ و بخش لاران شهرکرد را فرا گرفت.
این سامانه بارشی موجب آب گرفتگی، وقوع سیلاب، مسدودیت جاده، خسارت به عشایر و مزارع کشاورزی و منجر به تشدید خسارات سیلاب گذشته شد به گفته خسرو کیانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری تا کنون نیروهای امدادی و خدماتی در شهرستانها فعال بودند که خدمات برقرار شد و جادهها باز هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری میگوید: در حال حاضر رفع آبگرفتگی معابر و منازل در حال انجام است، مشکل خاصی وجود ندارد، اما در برخی از نقاط همچون خانمیرزا شاهد آبگرفتگی محصولات کشاورزی و منازل مسکونی هستیم. بررسیهای میدانی برای ارزیابی خسارات صورت میگیرد، خوشبختانه تلفات جانی اتفاق نیفتاد.
وی با توصیه به مردم برای جدی گرفتن این سامانه بارشی، تصریح میکند: تا آخر هفته بارندگی را به صورت نقطهای خواهیم داشت و مکان دقیق آن اصلا مشخص نیست، از مردم، کشاورزان، عشایر، شیلاتداران، گردشگران و ... درخواست میشود حتما این بارشها را جدی بگیرند، بارشها سیلابی هستند و باید مراقب بود.
به گفته کیانی همه نیروها در محلهای آسیب دیده از سیل وجود دارند و شهرستانهای همجوار برای کمک به شهرستانهای سیلزده ورود پیدا کردند، مورد خاصی وجود ندارد و در حال حاضر شرایط عادی است، اما ممکن است بارشها ادامه یابد و مشکلات جدی به وجود آورد.
شهباز اکبری، فرماندار شهرستان کوهرنگ با اشاره به اینکه در روزهای گذشته بارشهای خیلی شدیدی در ۴ تا ۵ نقطه شهرستان کوهرنگ رخ داد، اظهار داشت: حدود ۵۰ روستای شهرستان کوهرنگ درگیر سیلاب است که ۵ خانه در روستای میانرودان کاملا دچار سیلاب شد.
اکبری میافزاید: گل و لای کاملا این خانهها را فرا گرفت که از تخریب بدتر بود و یک خانه محو شد، بلافاصله نیروهای امدادی به این منطقه اعزام شدند و کار روانسازی انجام و مشکلات اولیه برطرف شد که به ستاد بحران برای رفع خسارات معرفی میشوند.
فرماندار شهرستان کوهرنگ ادامه میدهد: نقطه دیگری که دچار سیلاب شد بعد از روستای دیمه به سمت سورشجان پل سودجان بود که گل و لای کاملا مسیر را مسدود کرد و تردد با مشکل مواجه شد که مسیر توسط نیروهای امدادی بازگشایی شد.
وی میافزاید: همچنین مسیر غاریخی به سمت موگویی بسته شد و ۱۰ تا ۱۵ نقطه عشایری به شدت دچار سیلاب شد، در روستای دره وزگر به طور کلی اتصالات برق و ترانس کنده و به دره سقوط کرد.
اکبری عنوان کرد: منطقه زرد کوه دچار بارش شدید و رعد و برق شد و روستای تشنوی و چند روستای دیگر دچار مشکل شدند، امدادرسانی هوایی برای کمک به ۶ تا ۷ نقطه عشایری زردکوه که آسیب دیدهاند در حال انجام شد.
فرماندار شهرستان کوهرنگ میافزاید: در روستای مازه دشته در بخش بازفت منابع آبی بسیاری را سیلاب با خود برد، نیروهای امدادی و آبفا در حال رفع مشکلات هستند تا به منطقه با تانکر آبرسانی کنند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه سیلاب تلفات جانی نداشت، میگوید: در این سیلاب ۲ شیلات دچار خسارت شدند که سریع مشکلات آنها برطرف شد و ۱۵۰ دام سبک نیز تلف شد.