به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، برنامه دادستان به منظور بررسی مشکلات آب شرب استان چهارمحال و بختیاری با حضور علی حیدری، معاون عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
در این برنامه حیدری با اشاره به قعطی آب شرب شهرکرد گفت: حدود ۱۳ روز بعد از شروع بارندگی در استان چهارمحال و بختیاری آب چشمه کوهرنگ گل آلود شد.
معاون عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: گل آلود شدن چشمه باعث شد منبع اصلی تامین آب شرب شهرکرد، شش شهر و ۳۲ روستا دیگر که از این منبع استفاده میکردند با بحران مواجه شودند.
وی تصریح کرد: با به وجود آمدن این مشکل حدود ۵۰ درصد آب شرب مناطق مختلف در شهرکرد قطع شد. برای برطرف شدن این مشکل به سراغ چاههای کشاورزی و ادارات در منطقه رفتیم که توانستیم حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر آب از آنها استخراج کنیم.
حیدری ادامه داد: اما حدود ۲۵۰ لیتر آب دیگر نیاز داشتیم و مجبور بودیم از مناطق دیگر این مقدار آب را تامین کنیم و گزینه بعدی ما استفاده از آب کشاوزی که در ۲ کیلومتری ازخطهای انتقال آب قرار داشت بود که با لوله کشی توانستیم حدود ۶۰ تا ۷۰ لیتر آب برداشت کنیم.
معاون عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که ما انجام دادیم استفاده از یکی از طرحهای انتقال آب که حدود ۱۲ سال برای استان باقی مانده است، بود. با استفاده از آب زمینهای کشاورزی میتوانستیم حدود ۱۰۰ لیتر آب نیاز مردم را تامین کنیم، اما به خاطر فاصله مسافتی زیادی که خط انتقال آب با شهر شهرکرد داشت زمان زیادی می برد تا آب به این شهر برسد.
حیدری بیان کرد: البته آبهای که از زمینهای کشاورزی استخراج شد، چون آب تصفیه نبود نمیشد برای آب شرب استفاده کرد و با همکاری استانهای دیگر پکیجهای تصفیه در مسیر آب نصب و تصفیه شود.
معاون عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: حدود ۱۵۰ لیتر دیگر آب برای تامین آب شهرکرد نیاز داشتیم و با نصب پکیج تصفیه بر رودخانه کوهرنگ توانستیم مقداری از آب مورد نیاز را تامین کنیم.
وی افزود: در حال حاضر بحران آب در استان نداریم شاید برخی مناطق دچار کم آبی شود با تکمیل طرح فدک دیگر مشکل آب در استان نخواهیم داشت.
حیدری با اشاره به برطرف شدن مشکل آب استان گفت: مشکل کم آبی در استان زمانی به طور کامل برطرف میشود که خط انتقال آب بن- بروجن که حدود ۱۲ سال کلنگ این طرح زده شده و با توجه به اختلافی که ما بین استان ما و استان همجوار وجود داشت مسکوک مانده و علی رغم اینکه خط لوله انتقال آب را تا ۲۰۰ متری زاینده رود رسانده بودیم متاسفانه به خاطر این اختلاف اجازه برداشت آب را به ما ندادند.