به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیشب و در برنامه جهانآرا در شبکه افق بر کار فعالانه و کنشگرانه در حوزه فرهنگ و هنر تاکید کرد و گفت: باید فاصله بین نگاه رسمی نظام مندرج در قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام با آنچه در عمل اتفاق میافتاد در گذشته وجود داشت و باید این گسل ترمیم شود.
محمد مهدی اسماعیلی در مورد سیاستهای تولید آثار هنری و نمایشی، دولت گذشته در حوزه فیلم، کتاب و... باید نظارتهای پسینی باشد و نباید دخالت در فرهنگ کنیم. در همین راستا به تناقضاتی در حوزه تصمیم گیری رسیدیم که باعث انفعال شده بود. این در حالیست که سیاستهای کلی نظام نگاه متفاوتی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از انباشت مجوزات از پروانه تولید تا اکران در زمان تحویل وزارتخانه رو به رو شدیم. ما کاملا به تعامل با همه اصحاب هنر و فرهنگ معتقدیم اما نمیتوانیم از قانون عدول کنیم.
اسماعیلی در مورد بحث تحول فرهنگ و ارشاد رویکردهایی را از اساس کار خود دانست که یکی از آنها حضور نیروی انسانی تصمیمگیر در ستاد از درون جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی انتخاب کردیم تا فضای تحولی جدی در زمینه فرهنگ و هنر داشتهباشیم.
وزیر ارشاد در مورد حوزه کتاب در برنامه جهان آرا ضمن تایید کردن نکات و مسائل حوزه نشر، فضای عمومی را مطلوب ندانست و افزود: زمانی که ما وزارت خانه را تحویل گرفتیم وضعیت کاغذ بحرانی بود. در این هفت هشت ماه سعی کردیم با شخص ریاست جمهوری و معاون اول با پیگیری شبانه روزی بتوانیم محمولههای جدیدی را وارد کنیم.
اسماعیلی در مورد کاغذ تاکید کرد: در بلند مدت برنامه خودکفایی در حوزه کاغذ را داریم. وزیر ارشاد از برنامه مدون وزارتخانه برای رشد و رونق فروشگاههای کتاب خبر داد و در مورد یکی از فروشگاهها که در شبکههای اجتماعی هم سر و صدای زیادی کرد اضافه کرد: ما حتی از بسته شدن یک مغازه کتاب ناراحت میشویم.
محمد مهدی اسماعیلی افزود: اشکالی که ما داریم این است که در این حوزهها دچار بیقانونی هستیم و من به عنوان تنها نهاد تنظیمگر قانون، این قوانین را تنظیم کردم و الان در نوبت بررسی است و اعمال خواهد شد. انشالله در تلویزیون، سینما و نمایش خانگی معیارهای پخش آثار نمایشی یکسان خواهد شد و این گام مهمی خواهد بود.
وزیر ارشاد در بخشی دیگر از این برنامه گفت: تهیهکننده ما حق دارد، میگوید ما نفهمیدیم در تلویزیون یک قانون وجود دارد و در نمایش خانگی و سینما یک قانون دیگر؛ حق با تهیهکننده است ما قصور کردیم و داریم آن را جبران میکنیم.