به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی گل در دومین جلسه کمیته راهبری اتاقهای فکر با اشاره به سپری شدن ۹ ماه از فعالیت اتاقهای فکر گفت: فرصت مناسبی است تا روند طی شده مورد بررزسی و بازبینی قرار گیرد و اصلاحات لازم برای اثربخشی بشتر اتاقهای فکر انجام شود.
وی تاکید کرد: شیوه نامه مشخصی از طرف دبیرخانه اتاقهای فکر تدوین و به روسای اتاقهای فکر ابلاغ شود تا تشکیل جلسات و بیان راهکارها و پیشنهادها در یک شکل منسجم و تعریف شده صورت پذیرد.
دکتر زلفی گل تاکید کرد: برای ارزیابی مستمر اتاقهای فکر و تقویت پویایی و اثربخشی آنها ضرورت دارد کمیته راهبری حداقل در هر فصل یک بار تشکیل جلسه دهد و عملکرد اتاقها را مورد برسی قرار دهد.
دو ایده برآمده از اتاقهای فکر
وزیر علوم گفت: راهاندازی درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان با عنوان «دانا» با هدف معرفی دانشمندان و نمایهسازی فعالیتهای پژوهشگران ایرانی به زبانهای فارسی و انگلیسی و تدوین طرح امریه سربازی پسادکتری دو ایده مهمی بود که توسط یکی از اتاقهای فکر مطرح شد و در مسیر اجرا قرار دارد.
موضوعات پیشنهادی وزیر علوم برای طرح در اتاقهای فکر
ارائه بستههای سیاستی
ارایه بستههای پیشنهادی سیاستی مشخص برای تصمیمگیری در موضوعات مرتبط با آموزش عالی به وزیر علوم و مدیران این وزارت به پشتوانه بررسیهای کارشناسی و علمی، نخستین درخواست وزیر علوم از روسا و دبیران اتاقهای فکر ۱۶ گانه وزارت علوم بود.
ارزیابی عملکرد
دکتر زلفی گل اظهار داشت:دومین انتظار از اتاقهای فکر، ارزیابی عملکرد وزارت علوم در بخشهای مختلف براساس شاخصهای مشخص و آسیب شناسی روند موجود است.
بررسی شیوه ادامه تحصیل کارکنان در مقاطع بالاتر
وزیر علوم با تاکید بر اینکه نباید فرصت رشد علمی و ارتقا از کارکنان سلب شود گفت: اتاقهای فکر مرتبط با حوزه آموزش بررسی کنند که بهترین شیوه ادامه تحصیل کارکنان چیست و در چه دانشگاهها و رشتههای تحصیلی و به چه صورتی (روزانه، شبانه؛ تمام وقت، نیمه وقت، پیام نور، دانشگاه دولتی و ..) باید ادامه تحصیل مجاز باشد.
مهارت آموزی به دانشجویان
دکتر زلفی گل با بیان اینکه اهمیت مهارت آموزی برای همگان روشن است گفت:اتاقهای فکر بررسی کنند ضوابط فرابخشی و پیش نیازهای حمایت دولت و حاکمیت از مهارت آموزی و حضور در صنایع و کشاورزی و .. چیست.
نگهداشت نخبگان
پبشنهاد راهکارهای اجرایی برای حفظ و حضور اثربخش نخبگان و فرهیختگان در جامعه از دیگر پیشنهادهای وزیر علوم برای بررسی در اتاقهای فکر بود.
تحقق مرجعیت علمی
وزیر علوم اظهار داشت: اتاقهای فکر بررسی کنند علاوه بر آنچه که هماکنون در حال انجام است چه روشهای موثری برای ارتقای مرجعیت علمی و تقویت دیپلماسی علمی مورد نیاز است.