کد خبر:۱۰۲۹۵۲۹

ایجاد پردیس بین‌المللی دانشگاه تبریز در منطقه آزاد ماکو

نشست هم‌اندیشی، به میزبانی سازمان منطقه آزاد ماکو برگزار و ایجاد پردیس بین المللی دانشگاه تبریز در این منطقه را مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، نشست هم اندیشی، با حضور صفرنصراله‌زاده، رئیس دانشگاه تبریز، محمدرضا عبدالرحیمی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، مصطفی صحرایی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، سید صمد حسینی رئیس پردیس‌های دانشگاه، سید ابوالقاسم محمدی، استاد دانشکده کشاورزی، ناصر تقی زادیه مدیر امور فنی و نظارت بر طرح‌های عمرانی، محمد حسن پور مدیر بودجه، تشکیلات، تحول اداری و بهره وری و محمد حسین رضاوند مدیر امور مالی دانشگاه تبریز به میزبانی سازمان منطقه آزاد ماکو برگزار شد و راه‌های توسعه همکاری‌های مشترک و به خصوص ایجاد پردیس بین المللی دانشگاه تبریز در این منطقه را مورد بررسی قرار دادند.


رئیس دانشگاه تبریزدر این نشست با تشریح برخی دستاوردها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه تبریز در حوزه‌های مختلف گفت: دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن ۲۰ دانشکده، بیش از ۲۱ هزار دانشجو، ۸۰۰ عضو هیئت علمی، چندین قطب علمی و مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های مجهز، به عنوان نگینی درخشان در غرب و شمال غرب کشور، نقش مهم و تعیین کننده‌ای در تربیت نیرو‌های انسانی متخصص و متعهد و تولید علم و فناوری در سطح کشور، منطقه و دنیا مطرح است.


وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های که در بخش‌های مختلف دارد، باید بیش از این‌ها در سطح منطقه، کشورمان و جهان شناخته شود، تصریح کرد: تیم مدیریتی جدید با تدوین برنامه کلان، جامع و راهبردی و با گسترش و توسعه ارتباطات این دانشگاه با سایر دستگاه ها، سازمان‌ها و صنایع می‌خواهد به آن اهداف، نقش و جایگاه خود برسد.


نصراله زاده با بیان اینکه باید از پتانسیل‌های دانشگاه تبریز برای توسعه و پیشرفت کشورمان و منطقه در بخش‌های مختلف استفاده کنیم، یادآورشد: امروزه منطقه و کشوری پیشرفته و توسعه یافته است که در آنجا تولید علم و فناوری با توجه به نیاز جامعه توسعه و رشد پیدا کند.


وی در بخش دیگر سخنان خود ایجاد پردیس بین المللی دانشگاه تبریز برای توسعه و پیشرفت این منطقه ضروری بیان کرد و افزود: این دانشگاه با تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد و تولید علم و فناوری با توجه به نیاز جامعه و صنایع این منطقه می‌تواند کمک بزرگی برای توسعه و رشد آن داشته باشد.


محمدرضا عبدالرحیمی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو هم در این نشست هم اندیشی ضمن خیر مقدم و قدردانی از حضور رییس دانشگاه و هیات همراه وی در این منطقه گفت: دانشگاه تبریز در طول فعالیت علمی و آموزشی خود و به خاطر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های که در بخش‌های مختلف دارد، همیشه برای منطقه و کشورمان افتخار آفرین بوده و ما بوجود داشتن چنین مرکزی علمی قوی در کشورمان افتخار می‌کنیم.


وی درادامه با بیان اینکه ما با توسعه همکاری‌های مشترک و استفاده از ظرفیت‌های طرفین می‌توانیم کمک بزرگی برای رشد و توسعه منطقه و کشورمان برداریم، یادآورشد: سازمان منطقه آزاد ماکو آماده هر گونه توسعه همکاری مشترک با دانشگاه تبریز و به خصوص ایجاد پردیس بین المللی این دانشگاه در منطقه است.


مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد: با امضای تفاهم نامه همکاری مشترک و با مطالعه و بررسی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های طرفین می‌توان در این راستا گام‌های موثری برداشت.



بر پایه همین گزارش؛ منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایٔی منطبق بر شهرستان‌های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان می‌باشد که در منتهی الیه شمال غربی کشور واقع شده و حدود ۷۵ درصد مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده است. این منطقه در مجاورت کشور‌های ترکیه و جمهوری آذربایجان (خودمختار نخجوان) واقع گردیده است. طول مرز‌های جمهوری اسلامی ایران در این منطقه با کشور جمهوری آذربایجان ۱۴۰ کیلومتر و با کشور ترکیه ۱۳۰ کیلومتر میباشد. از نظر تقسیمات کشوری، منطقه آزاد ماکو با ۳۸۶۰ کیلومتر مربع مساحت شامل ۳ شهرستان، ۶ شهر، ۶ بخش، ۱۳ دهستان و ۲۶۱ روستای دارای سکنه است. براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت منطقه ۱۹۲۶۰۳ نفر بوده که ۰.۲۴ درصد جمعیت کل کشور و ۵.۹ درصد جمعیت کل استان آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده است.


همچنین منطقه آزاد تجاری- صنعتی ماکو علاوه بر هم‌مرزی با ترکیه و نخجوان، همجوار با ارمنستان و منطقه قفقاز بوده و گلوگاه کریدور زمینی شمال و جنوب و نقطه اتصال آسیا و اروپا می‌باشد؛ و با توجه به اهمیت مواصلاتی استراتژیکی قفقاز برای ایران، انجام عمده مبادلات و آمد و شد‌های تجاری و سیاسی بین ایران و اروپا از این محور می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار