فتحالله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره خرید کالا و ملزومات شهرداری تهران از بازار بورس گفت: شهرداری تهران جزء دستگاههایی است که هزینهها و درآمدهای بسیار بالایی دارد و همواره در آن رد پای فساد وجود داشته است. البته باید توجه داشت، این فساد در کلیه ارگانها و وزارتخانهها وجود دارد.
وی افزود: هر چه ظرفیت مبادلات مالی در بستر بورس بیشتر شود، باعث بهبود وضعیت ترسیم شده و کاهش مفاسد ناشی از گردش بالای مالی در شهرداریها خواهد شد.
این عضو کمیسیون اقتصادی در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر، عمق بخشیدن به بازار سرمایه با ورود شهرداری تهران، میتواند به تقویت بورس نیز منجر شود و گامی در راستای فعالتر شدن بورس است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه درباره اهمیت ارائه پروژههای عمرانی و تعیین پیمانکار شهرداری در بورس گفت: هرچقدر دادهها به صورت شفاف در اختیار مردم قرار بگیرد، باعث میشود کسانی که توانمندتر هستند، بدون ارتباطات و رابطه وارد فرآیند کار شوند. البته مشروط به این است، افراد تصمیمگیر در این مسئله به طور واقعی به گفتههای خود عمل کنند.
این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه این مسئله به ایجاد شفافیت کمک میکند، خاطرنشان کرد: مثلاً پروژههای بزرگ مثل بزرگراه امام علی (ع) اگر در بورس ارائه شود، پیمانکاران قدرتمندتری برای مشارکت در این پروژه اقدام میکنند که ممکن است به کاهش هزینه و افزایش کیفیت منجر شود.
توسلی با بیان اینکه این موضوع علاوه بر افزایش کیفیت پروژهها، منجر به تقویت بنیه مالی پیمانکارانی که در حوزه عمرانی مشغول هستند میشود، توضیح داد: به این طریق پایه پولی این شرکتها گسترش و منابع مالی آنها افزایش مییابد و از طرف دیگر شفافیت هم افزایش پیدا میکند و همچنین موجب عدالت در فرایند واگذاری پروژهها میشود.
وی در ادامه درباره تاثیر راهاندازی خزانه واحد در شهرداری تهران نیز گفت: هرچه مسائل مالی متمرکزتر شود و منابع و مصارف سازمان مدیریت شود، طبیعتاً در انسجام و یکپارچگی شهرداری و هر سازمان دیگری تاثیر گذار خواهد بود. اگر میزان منابع درآمدی مناطق مختلف شهرداری نیز مشخص شود، میتوان در جهت افزایش درآمد سایر مناطق یک همافزایی صورت داد.