آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۳۱۷۸۶
وزیر ارشاد در گفتگو با دانشجو:

برای توسعه هنر‌های اصیل از هیچ اقدامی دریغ نمی کنیم/ برپایی ۴۵۰ موکب از سوی ستاد اربعین وزارت ارشاد در ایران و عراق+ فیلم

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دانشجو گفت: وزارت فرهنگ اهتمام ویژه‌ای نسبت به تعالی هنر اصیل و ایرانی تعزیه دارد.

برای توسعه هنر‌های اصیل از هیچ اقدامی دریغ نمی کنیم/ برپایی ۴۵۰ موکب توسط ستاد اربعین وزارت ارشاد در ایران و عراق+ فیلم

محمداسماعیلی، وزیر فرهنگ در حاشیه مراسم تجلیل از تعزیه خوانان در گفتگو با خبرنگار دانشجو گفت: اگر فعالان هنر تعزیه در خصوص راه اندازی موزه تعزیه به جمع بندی برسند قطعا از این اقدام حمایت خواهیم کرد.

وی گفت: تعزیه از هنرهای دینی و اصیل کشور است و  نقطه ای از ایران عزیز وجود ندارد که در طول سال رنگ تعزیه به خود نبیند زیرا اجرای تعزیه در مناسبت های مختلف در روستاها کوچک و شهرهای بزرگ برگزار می‌شود و از این جهت، تعزیه، رویدادی کم نظیر به شمار می‌رود.

همچنین وزیر ارشاد در مراسم تجلیل از تعزیه خوانان گفت: هر ساله در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، در کنار دسته های عزاداری، تعزیه به عنوان فصلی جداگانه از عزاداری به حیات خود ادامه داده است و با وجود تغییر نسل ها و ذائقه ها و وجود روش های نوین نمایشی همچنان به عنوان هنر اصیل در روح و جان مردم  عزیز ایران نفوذ کرده است که این مسئله از گره خوردن این هنر دینی با نام مبارک  حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و شهدای کربلا سرچشمه می‌گیرد.

وی با بیان این که تعزیه برای مردم یک نمایش عادی محسوب نمی شود، گفت: مردم به قصد تقرب و تبرک در مراسم تعزیه حضور پیدا می کنند. از این منظر تعزیه ابزاری برای عزاداری در رثای اهل بیت(ع) و دعا برای برآورده شدن حاجات است. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: فعالیت نهادهای حاکمیتی و دولتی در عرصه هنرهای دینی همچون تعزیه معطوف به تسهیل گری برای حضور هنرمندان و درخشش آن هاست تا با رفع موانع شاهد رونق هر چه بیشتر نمایش دینی در کشور باشیم. 

وزیر فرهنگ با اشاره به حضورش اخیر در مرز چذابه و بازدید از مواکب های وزارت فرهنگ گفت: در دیدار اخیر از مرز چذابه، شاهد اجرای تعزیه ای از هنرمندان منطقه رامهرمز خوزستان بودیم از سوی دیگر در سفرهای استانی متعددی که ماه های  محرم و صفر داشته ایم‌، به تماشای هنر تعزیه نشسته ایم که این موارد نشان دهنده محبوبیت این هنر آیینی نزد مردم شهرهای مختلف دارد، همچنین ستاد اربعین وزارت ارشاد امسال با ۴۵۰ موکب در ایران و عراق خدمات فرهنگی و هنری به زائران ارایه میدهد.

اسماعیلی با بیان این که گرامیداشت هنرمندان تعزیه در ادامه جشنواره تئاتر صاحبدلان رویدادی مبارک است، گفت: جمع حاضر در این مراسم، بخش کوچکی از اجتماع بزرگ تعزیه خوانان کشور است؛ به گونه ای که اگر قصد گردآوری همه اهالی تعزیه را داشته باشیم، شاهد اجتماعی چند صد هزار نفری خواهیم بود. بنابراین این مراسم، تقدیری نمادین از نمایندگان هنر فاخر تعزیه است که ریشه در اعتقادات عمیق دینی مردم دارد و از مزایای مطلق ایرانیان در عرصه نمایش به حساب می آید.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: باید با ترویج تعزیه، هنرهای نمایشی را به تراز مورد نظر جامعه دینی نزدیک تر کنیم، چرا که تعزیه هنری ملی و دینی و نمادی از هم نشینی زیبای هنر  و دین است. 

وی با اشاره به تلاش هنرمندان تعزیه در طول تاریخ برای برافراشتن پرچم این هنر دینی گفت: اجرای تعزیه در ایران در دوره هایی با مشکلات فراوان روبرو بوده است، به عنوان مثال در پهلوی اول حیات تعزیه به خطر افتاد اما امروز به برکت انقلاب اسلامی، امام(ره) و خون شهیدان، این هنر به سادگی در اختیار ما قرار گرفته است.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار