به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت بهداشت، معاونت آموزشی وزارت بهداشت در خصوص امکان خروج از کشور دانشجویان پزشکی با ارائه وثیقه، در اطلاعیه ای توضیحاتی ارائه کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «به موجب قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی (مصوب سال ۱۳۵۳) و مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۳۵۸)، پذیرفته شدگان کنکور سراسری که با استفاده از سهمیه های مختلف از جمله سهمیه مناطق در دانشگاههای علوم پزشکی پذیرفته میشوند به دلیل امتیازی که در پذیرش سهمیهای از آن برخوردار شدهاند و از آموزش رایگان در طول دوره تحصیل برخوردار شده اند، موظف هستند که متناسب با سهمیه منطقه قبولی، یک یا دو برابر طول دوره تحصیل را به عنوان تعهدات آموزش رایگان تعهدات در مناطق مورد تعهد اعم از بخش دولتی، خصوصی و حتی خیریه انجام دهند.
هدف قانونگذار، از برقراری سهمیه مناطق سه گانه (۱ و ۲ و ۳) و سایر سهمیه ها تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور، توزیع عادلانه نیروی انسانی و بهرهمندی همه آحاد جامعه، خصوصا مناطق کم برخوردار از خدمات نظام سلامت بوده است.
در آییننامه اجرایی تبصره ماده (۷) موضوع لایحه قانون اصلاح مواد (۷) و (۸) قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی، تصریح شده است: که در صورتی که افراد بخواهند قبل از پایان تعهدات مذکور، بدون پرداخت هزینههای تحصیلی و کمک های دریافتی جهت ادامه تحصیل یا به صورت موقت به خارج عزیمت کنند، باید با تنظیم تعهدنامه رسمی و ضمانت شخص دیگری با سپردن وثیقه ملکی یا ضمانت بانکی، تعهد کنند که پس از انقضاء مدت معین، به ایران مراجعت می کنند.
بدیهی است میزان وثیقه براساس سرانه ای که جهت آموزش دانشجویان در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی صورت می گیرد، تعیین شده است.
این موضوع هیج ارتباطی به ایجاد محدودیت برای دانشجویان ندارد، در سالهای گذشته، به دلایل مذکور امکان خروج دانشجویان در سال آخر تحصیل ممنوع بوده، و این موضوع موجب بروز مشکلاتی برای دانشجویان علوم پزشکی شده بود.
لذا در راستای عمل به قوانین و مقررات جاری کشور و به منظور مساعدت با دانشجویان و جهت رفع محدودیت و مشکل ممنوعیت خروج آنها به عنوان دانشجو، موضوع امکان خروج از کشور دانشجویان در کلیه مراحل تحصیل با رعایت مقررات و با انجام وثیقه، میسر شده است.»