هیراد مخیری، کارشناس مسائل قفقاز در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو پیرامون درگیری اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: با گذشت دو سال از جنگ نافرجام میان جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان، تحلیلگران بازتولیدی درگیری و جنگ میان این دو کشور را در مدت زمانی کوتاه بارها مورد بررسی قرار دادهاند.
وی ادامه داد: نامتعادل بودن بنیه نظامی و همچنین وجود بحرانهای اجتماعی آذربایجان و بیشتر ارمنستان را در بر گرفته است. اما این نامتعادل بودن در سمت جمهوری ارمنستان بیشتر است و به همین دلیل جمهوری آذربایجان بر ادامه درگیری با ارمنستان اصرار بیشتری دارد. بنابراین آذربایجان و دو کشور متحدش یعنی ترکیه و رژیم صهیونیستی در موقعیتی قرار گرفتهاند که قصد بهره برداری چند منظوره از درگیری با ارمنستان را دارند.
مخیری درباره حامیان آذربایجان و ارمنستان اظهار کرد: اما حامیان غربی ارمنستان یعنی فرانسه، امریکا و اتحادیه اروپا از سالها قبل قصد دخالت در امور داخلی و خارجی این کشور را داشتهاند و به همین دلیل خیلی به کمک ارمنستان نیامدهاند. باید توجه داشته باشیم در طرفی که حامیان جمهوری آذربایجان قرار دارند، این متحدان تمامی توان خود را گذاشتند تا پیشرفت حداکثری را در خاک ارمنستان داشته باشند.
وی در ادامه عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم مرزهای شمال غربی ایران و خصوصا مرزهای مشترک ایران و ارمنستان به عنوان پاشنه آشیل جدی کشورمان از سوی آذربایجان و رژیم صهیونیستی تهدید امنیتی و مورد اشاعه تفرقه افکنیهایی نظیر پان ترکیسم و کردیسم قرار خواهد گرفت.
مخیری پیرامون همکاری جمهوری آذربایجان و اسرائیل گفت: رصد اطلاعاتی و جاسوسی و ترور اشخاص مهم کشوری از طریق مرز جمهوری آذربایجان با کشورمان صورت گرفته است. سیاست روسیه در مقابل حمایت از ارمنستان خیلی هم بی طرفانه نیست. روسیه به دنبال زمین گیر کردن ترکیه و رژیم صهیونیستی در راه اهداف خود است.
این کارشناس در پایان عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در بزنگاه مهم تاریخی قرار گرفته است این فرصت تاریخی ناشی از تغییر نظم بین المللی از جمله جنگ اوکراین است. روند تغییر نظمهای بینالمللی فرصت خوبی را برای ایران بوجود آورده است. مثل نیاز جبهه شرقی به نقش افرینی ایران.ارتقای چشمگیر روابط میان ایران و روسیه نشان دهنده چراغ سبز روسیه برای نقش افرینی ایران در منطقه قفقاز است.
انتهای پیام/