به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، چند روز قبل ستاد امر به معروف و نهی از منکر با صدور بیانیهای در شش بند به فوت خانم مهسا امینی و اتفاقات در پی آن واکنش نشان داد. به همین بهانه خبرگزاری دانشجو گفتگوی مفصلی با سیدعلی خانمحمدی سخنگوی این ستاد انجام دادهاست.
خان محمدی در این گفتگو با بیان اینکه: امروز مسئله حجاب و عفاف در کشور موضوع مهمی است که برخی میگفتند: مسئله مهمی نیست و نیاز به پرداختن نیست. تاکید کرد:، اما نگاه ما کاملا بر عکس است یعنی معتقدیم حجاب و عفاف نیاز به برنامه جامع و کامل بر پرداخته شدن به آن دارد.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه ۴۲۷ و ۸۲۰، ۳۲ دستگاه را ۳۳۰ وظیفه به آن محول میکند؛ که این ۳۲ دستگاه وظیفه دارند در بحث حجاب و عفاف متناسب با ماموریتهای خود طرح داشتهباشند و اقدامات مقتضی را انجام دهند.
امروز ما باید قبول کنیم حوزه مسئله فرهنگی بسیار اهمیت دارد و دشمن از همه ابزار خود برای هجمه و حمله علیه مواضع فرهنگی انقلاب اسلامی وایران استفاده می کند.
امروز اگر ما در سطح جامعه ناهنجاریهای عدیده فرهنگی داریم محصول عدم پرداختن درست به حوزه مسائل عفاف، حجاب، خانواده و فرهنگ است. آُسیبهایی که مدام کفتهاند اولویت نیست و به عقب انداختهاند.
اگر امروز بخواهید در مسائل اقتصادی، اجتماعی و حتی تکنولوژی رشد کنید باید یک نیرویی تربیت شود، این نیرو کجا قرار است تربیت شود؟ احمدی روشنها و فخریزادهها کجا تربیت شدند؟ دشمن به صراحت اعلام میکند: اگر میخواهید جامعه اسلامی را از بین ببرید باید خانواده را از بین ببرید، و برای از بین بردن خانواده محور خانواده زن است. آسیب جدی امروز متوجه خانوادهها است. چقدر باید به بحران بخوریمکه آقایان متوجه شوند مسائل فرهنگی اهمیت دارد؟
در همین زمینه ستاد مخالف طرحهایی است که تنشزا باشد. دشمن از همه ابزار خود میلیاردها دلار هزینه میکند در رسانه ها، شروع به بیانیه دادن، شلوغ کردن و حتی بمباران محتوایی از طریق شبکههای اجتماعی که فشار زیادی را بر گرده افکار عمومی مردم ایران میآورد.
در روز حجاب وعفاف دشمن نتواسنت کاری انجام دهد، برنامه ریزیهای زیادی کردند، اما نتوانستند موفق شوند. از همه اتفاقات استفاده میکنند برای رسیدن به اغراض خود، در حالی که در داخل کشور حجاب و عفاف تبدیل به دستاویزهای برای اهداف سیاسی و انتخاباتی خودشان شدهاست و جریانات سیاسی هم در حال بهره برداری از آن هستند.
همان آقایانی که در دورههای مختلف در این کشور مسئولیت داشتند دوستشان خانمی را که اتفاقا همسرش هم بود با ضربه گلوله کشت. چرا در آن زمان کسی صدایش در نیامد؟ عدهای نمیخواهند مسئله حجاب و عفاف در کشور حل شود، چون از آن استفاده سیاسی و انتخاباتی میکنند.
مهم است که توجه داشتهباشیم دشمن در مسائل فرهنگی بیش از مسائل اقتصادی هزینه میکند و میداند اگر ما در زمینههای اقتصادی و نظامی پیشرفتی داشتیم، اینها به تربیت افراد در خانواده شان بر میگردد و میخواهد آن را بزند.
ما باید متوجه شویم که در یک جنگ تمام عیار فرهنگی هستیم که دشمن از آن نهایت استفاده را میکنند. ما نمیتوانیم پلیس را مقصر بدانیم. همه مسئولین کشور اعم از ریاست محترم جمهوری تا مجلس و همه قوا ورود کردند. اما جدای از اینها امروز نیاز است از همه دستگاههای فرهنگی کشور مطالبهای شود که دستگاههای فرهنگی ما چقدر در خدمت بحث حجاب و عفاف بوده؟ امروز جوان ما میداند عفاف و حجاب چه مفهومی دارد؟ آیا ففه حجاب را برای آن تبیین کردیم؟ در تلویزیون و صداسیمای ما، در سینمای ما معرفی یک زن محجبه عفیف کجا نشان داده می شود؟
چرا هیچ وزیری به خاطر مسائل فرهنگی استیضاح نمیشود؟ امروز اگر وزیری در مسائل فرهنگی کم کاری کند کجا استیضاح می شود؟ نهایتا یک سوالی میشود. چقدر این مطالبات علنی شده که مرم متوجه شوند مسائل فرهنگی ما در اولویت است؟
کسانی که امروز نهایت سو استفاده از موضوع حجاب و عفاف را میکنند این گروه اتفاقا دوست دارند موضوع در جامعه حل نشود. چون اگر حل شود دیگر امکان بهره برداری سیاسی ندارند.
شهید بهشتی تعبیر زیبایی دارد میفرماید: «هرجا به اسلام حمله شد من خوشحال میشوم، چون مطمئن هستم پیروز این رهاورد اندیشهها اسلام است.» ما یا حرف برای حجاب و عفاف داریم یا نداریم؟ ولنگاری که ما در مسائل فرهنگی داریم کشورهای توسعه یافته و پیشرفته ندارند، مثلا در همین زمینه نگهداری حیوانات خانگی همه کشورهای توسعه یافته برای اقدامات نادرست در این زمینه مالیات و جریمه های سنگین میبرند.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه ستاد طرح جامعی در مورد حجاب و عفاف ارائه نموده اضافه کرد: ستاد آمادگی دارد امروز در بسیاری از موارد فرهنگسازی باید در کنار آن به جرایم و اختلافات انتظامی هم بپردازیم، چقدر هزینه شد برای مسئله کرونا؟ مسائلی که باید رعایت میشد، نهایتا در این زمینه در کنار فرهنگسازی بحث محدودیتها را با جریمهها و تخلفات انتظامی را باید مطرح کرد.
امروز دستگاههای فرهنگی ما مدارس، دانشگاهها و هر جا که یک نهاد فرهنگی است لازم است تا مسائل را بررسی کنند و اگر کم کاری کردند یا ترک فعل مرتکب شدند باید با آنها برخود و برایشان جریمه در نظر گرفته شود.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مورد ضمانت اجرای طرح ستاد در مورد حجاب و عفاف گفت: این طرح را باید بخشهای مختلف مطالبه، ابلاغ و اجرا کنند در حوزه حجاب ستاد وظیفه دارد به نهادهای حاکمیتی نظارت و آن را گزارش کند که ما این را به بخشهای مختلف ابلاغ کردیم؛ که براساس آن، توسط شورای امر به معروف و نهی از منکری که داریم، گروه های مردمی که داریم رصد میکنیم ادارات ما وضعیت به چه شکل است؟
در جلسه با ریاست جمهوری نیز نسبت به وزارت میراث فرهنگی گلگی کردیم؛ و در تمام جلسات کمیسیون فرهنگی و... گزارشاتی دادیم.
ابزار اصلی ما برای بحث حجاب و عفاف مردم است. ستاد از همه مردم دعوت میکند تا با تشکیل گروههای مردمی و حمایت آنها در مورد حجاب و عفاف مطالبه گری کنند.
بنا بر اصل ۸ قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر امری همگانی است و هیچ کس حق ندارد وقتی مردم در راستای این اصل حرکت میکند و هیچ کس حق ندارد بگوید به تو چه؟ گروههای مردمی در صورت رجوع مورد حمایت قرار میگیرند. پس تقاضای ما حضور تشکلها در ستاد است و یکی از بیشترین تشکل های ما در ستاد در زمینه حجاب و عفاف است.