به گزارش گروه سیاسی اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی فروزش، مدیر کل پزشکی قانونی تهران در گفتگوی ویژه خبری گفت: سازمان پزشکی قانونی به عنوان بازوی توانمند قوه قضائیه، وظیفه و رسالت آن استقرار عدالت و کشف حقیقت در جامعه است.
مدیر کل پزشکی قانونی تهران در ادامه اظهار داشت: سالیانه بیش از ۲ و نیم میلیون پرونده را مورد بررسی قرار میدهیم و بیش از ۳۰ هزار پرونده که دارای پیچیدگیهای خاص هستند در کمیسیونهای ما مورد بررسی و اظهار نظر کارشناسی قرار میگیرند.
وی افزود: جمع بندی علت فوت مرحومه مهسا امینی به تایید یک کمیسیون ۱۹ نفره از پزشکان رسیده است. در سایر پروندهها برای تعیین علت فوت تنها یک پزشک نظر تخصصی میدهد، اما در این مورد خاص به دلیل دستور مقام قضایی کمیسیونی با ۱۹ پزشک در تخصصهای مختلف (مغز و اعصاب، قلب و عروق، فوق تخصص غدد و …) تشکیل شد که تنها ۵ نفر آنها شاغل در سازمان ما بودند.
فروزش گفت: در تمامی آزمایشاتی که انجام میگیرد بسته به نوع آزمایش و فرایند آزمایش زمان متفاوت است و در مورد مرحومه مهسا امینی نمونهها از نوع آسیب شناسی و سم شناسی بود. در پیشرفتهترین کشورهای دنیا هم برای آزمایشهای آسیب شناسی همین مدت زمان دو تا سه هفته زمان نیاز است. در یک هفته اول نتیجه ازمایشات سم شناسی ما کاملا مشخص شد، ولی بدلیل اینکه فرایند مورد نظر در آزمایشات اسیب شناسی از نظر زمانی، مدت مشخصی را طی میکرد زمان به دو تا سه هفته ارتقاء داده شد تا اینکه نتیجه مطلوب را بگیریم. در پیشرفتهترین کشورهای دنیا هم برای آزمایشهای آسیب شناسی همین مدت زمان دو تا سه هفته زمان نیاز است.
جراحی تومور مغزی در ۸ سالگی
وی ادامه داد: در پرونده مرحومه امینی از وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت استعلام گرفتیم که سازمان تامین اجتماعی و وزارت بهداشت مدارکی را برای ما ارسال کردند. مرحومه امینی در سن ۸ سالگی در سال ۸۶ به استناد پرونده بیمارستان فوق تخصص میلاد به دلیل علائم بروز سر درد و اختلال رشد و اختلال بینایی با تشخیص تومور خوش خیم مغزی تحت عمل جراحی قرار میگیرد.
مدیر کل پزشکی قانونی تهران افزود: تمامی اظهار نظرهای ما مستدل و مستند به سوابق پزشکی است. بخشی از مستندات ما مربوط به مراجعات سرپایی مرحومه امینی به پزشکان و متخصصان و فوق تخصصان پزشکی در زمینههای مختلف بوده است. ما اظهار نظرمان صرفا بر اساس مشاهدات کالبد گشایی و معاینه جسد نبوده و سوابق بیمار را چه به صورت بستری در بیمارستان و یا به صورت سرپایی بررسی کردیم.
فروزش همچنین گفت: عمده مراجعات ایشان در شهر تبریز بوده که دکتر سیامک شیوا در سال ۹۵ مکرر این مرحومه را ویزیت کرده اند. مراجعات مکرر دیگری بعد از سال ۹۵ داشته اند. مراجعاتی هم به دکتر بهرامی فوق تخصص غدد در شهر تبریز در سال ۹۷ داشته اند.
هیچگونه آثار و شواهدی از ضرب و جرح در ناحیه سر و صورت وجود نداشت
مدیر پزشکی قانونی تهران اظهار داشت: در معاینه ظاهری مهسا امینی هیچگونه آثار و شواهدی از ضرب و جرح در ناحیه سر و صورت وجود نداشت. خونریزی در گوش و آثاری از خونریزی یا ازهمگسیختگی در پارانشیم مغز وجود نداشت. ما به یک توده که ناشی از عمل قبلی بود رسیدیم.