جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: ما تا کنون آتش نشان زن نداشتیم و نیروهای قبلی جزو نیروهای داوطلب سازمان آتش نشانی بودند.
وی تصریح کرد: یک سری از نیروهای زن داوطلب در آتش نشانی آنقدر پیشرفت کرده بودند که به حد یک مربی خوب رسیده بودند و هنوز هم در این حوزه فعالیت دارند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی همچنین خاطرنشان کرد: برای اولین بار در تاریخ آتش نشانی تهران است که نیروهای زن در انجام عملیاتها حضور دارند و در حال حاضر دوره آزمایشی را پشت میگذارند.
ملکی همچنین اضافه کرد: روند استخدامی نیروهای زن در آتش نشانی به خاطر شیوع بیماری کرونا خیلی زمان برد اما این روند در حال حاضر اجرایی شده است.
وی در ادامه تأکید کرد: آتش نشانهای زن در ایستگاهی که مشغول به کار شدهاند تحت نظارت فرمانده عملیات ایستگاه که آقا است هستند و اگر فرمانده ایستگاه اگر تشخیص بدهد در عملیاتی میتوانند حضور داشته باشند، از گروه آتش نشان های زن استفاده میشود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی یادآور شد: چون در حال حاضر آتش نشان های زن در مرحله آزمایشی کار خود هستند، آزمون و خطاهایی صورت میگیرد تا چالشها کم شود اما به این معنا هم نیست که از زنان آتش نشان فقط در حادثه آتش سوزی استفاده کنیم و برای حوادث آسانسور آنها را به عملیات نبریم.
ملکی اضافه کرد: هر جا که فرمانده ایستگاه آتش نشانی صلاح ببیند زنان آتش نشان حضور پیدا میکنند و در آتش نشانی همان دوره هایی که آقایان میبینند خانمها هم آموزشهای لازم را دریافت میکنند و طبیعتا توقعی که از آقایان در این شغل داریم از خانمهای آتش نشان کمتر داریم.
وی خاطرنشان کرد: ۱۶ زن آتش نشان در ایستگاه ۷۷ سازمان آتش نشانی تهران واقع در ستار خان مستقر شده و جهت انجام عملیات با تشخیص فرمانده ایستگاه به محل وقوع حوادث اعزام خواهند شد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی یادآور شد: آموزش نیروهای زن آتش نشانی تا بهمن ماه سال جاری طول میکشد و اگر توقعاتی که در این زمینه داریم محقق شود به تعداد این آتش نشان ها افزوده میشود.