فاطمه میرزایی، مسئول خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با توجه به فضای ملتهب به وجود آمده در اثر فوت خانوم مهسا امینی، دانشگاهها از جمله دانشگاه علامه طباطبائی هم از این قضیه مستثنی نبودند و ما از همان هفته اول استقبال از دانشجویان ورودی جدید علی رغم فضای خوبی که شکل گرفته بود شاهد شروع اعتراضات دانشجویی بودیم.
وی با بیان اینکه در جریان تجمعات دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی با فضای مطالبه گری استخوان دار و مبنایی رو به رو نبوده ایم، افزود: در هفته اول تجمعات دانشگاه علامه طباطبائی مطالبات حول موضوع فوت خانم امینی بود و بعد از آن بحث آزادی دانشجویان زندانی و حجاب اختیاری مطرح شد. سپس شاهد طرح مسئله تحصن و عدم شرکت در کلاسها با هدف ملتهب نگهداشتن دانشگاه بودیم.
میرزایی بیان کرد: ما در جریان گفتگو با معترضین دانشگاه علامه طباطبائی به این نتیجه رسیدیم که بهانه معترضین برای شلوغ نگهداشتن فضای دانشگاه عدم دسترسی به فضا و تریبون اعتراضی است به همین دلیل در بسیج دانشجویی با تاملی که صورت گرفت تصمیم گرفته شد تا از ظرفیت کرسیهای آزاد اندیشی استفاده کنیم که در این راستا از بهادری جهرمی سخنگوی دولت دعوت به عمل امد تا در دانشگاه حضور پیدا کرده و با دانشجویان به گفتگو بپردازد.
وی افزود: با مشورتهای که صورت گرفت ما به این نتیجه رسیدیدم که بهترین راهکار برای پیشبرد مسئله ایجاد یک تریبون برای بیان اعتراضات دانشجویی است تا شاهد ایجاد یک فضای گفتمانی برای گفتگو در دانشکده علوم انسانی دانشگاه علامه باشیم و بر این اساس برگزاری یک کرسی آزاداندیشی با دعوت از کارگزاران دولت را مطرح کردیم، اما پیشنهاد ما از سوی معترضین رد شد. در روزی هم که سخنگوی دولت برای شنیدن اعتراضات دانشجویان و پاسخ به آنها به دانشگاه علامه آمد ما معترضین را به گفتگو دعوت کردیم، اما نه تنها باز هم حاضر به گفتگو نشدند؛ بلکه با شعارهایی که میدادند فضا را ملتهب کردند.
میرزایی با بیان اینکه سخنگوی دولت در دانشگاه علامه حدود ۲.۵ ساعت در آمفی تئاتر دانشکده حقوق دانشگاه علامه با دانشجویان به گفتگو پرداخت و به سوالات آنها پاسخ داد، اظهار کرد: از سوی دانشجویان معترض پیشنهاد شد که سخنگوی دولت در جمع آنها حاضر شود آنها متعهد شدند که در صورت عملی شدن درخواست شان شعار رادیکال ندهند، اما متاسفانه وقتی سخنگوی دولت در بین این دانشجویان حضور یافت آنها ضمن فحاشی شعارهای رادیکال علیه جمهوری اسلامی سر دادند و این بدان معناست که نمیشود به صحبتهای این افراد که مدعی آزادی و شرف هستند اعتماد کرد.
وی با اشاره به اینکه معترضین در دانشگاه علامه به پرچم جمهوری اسلای توهین کردند و چادر از سر دانشجوی دختر کشیدند با این اوصاف سوال این است که چرا در بین افرادی که مدعی آزادی، شرف و احترام به حقوق دیگران هستند باید چنین اتفاقاتی رخ بدهد، تصریح کرد: ما در مقابل این مسئله که چادر از سر یک دختر دانشجو در فضای دانشگاه که یک فضای گفتمانی است کشیده شود کوتاه نمیآییم و اجازه نمیدهیم که این افراد صف خود را از کسانی که در خیابان گلوی پلیس را میدرند جدا کنند؛ البته ما قائل به لایه بندی در بین معترضین هستیم و بارها هم با معترضین در دانشگاه علامه گفتگو کرده ایم؛ اما با اتفاقاتی که در زمان حضور سخنگوی دولت در دانشگاه شاهد آنها بودیم لایه بندیها از هم جدا شدا و فضای غبارآلودی را که این افراد با شعارهای قشنگ و بزک کرده به وجود آورده بودند روشنتر شد در نتیجه تعداد کمتری از دانشجویان با معترضین همراه شدند.
میرزایی با بیان اینکه ما برای ایدئولوژی، چادر و پرچم جمهوری اسلامی هزاران شهید داده ایم و در این راه نیز به کسی بی احترامی، فحاشی و توهین نکرده ایم، افزود: معترضین دانشگاه علامه در یکی از شعارهای خود میگویند «زن آزاده منم، علف هرز تویی» خب پاسخ بنده به این افراد است شمای که مدعی ازاده بودن هستید و ما را علف هرز خطاب میکنید اگر به ادبیات ایرانی در شاهنامه فردوسی رجوع کنید متوجه میشوید که معنای آزادی، فحاشی، توهین، بی حجابی، زیر سوال بردن اقتدار کشور و دروغگویی نیست. با این اوصاف ما باید روی این معنا بیشتر فکر کنیم و در فضای دانشگاهی بیشتر در مورد آن به گفتگو بپردازیم.
وی اظهار کرد: ادبیات یک فعال دانشجویی مخصوصا اگر دانشجوی علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبائی باشد ناسزا گفتن و فحش دادن نیست، بلکه گفتگو و گفتمان سازی است. به هر روی یکی از اهداف ما این است که با دانشجویان گفتگو کنیم و در یک فضای گفتمانی کار را جلو ببریم؛ ولی متاسفانه ما در چند وقت اخیر به ویژه بعد از حضور سخنگوی دولت در دانشگاه شاهد بی احترامیها و بی اخلاقی در فضای مجازی و رسانهای بودیم و این مسائل اصلا در شان دانشجو نیست.
میرزایی تصریح کرد: امیدواریم اعتراضات که نتیجهای جز بی احترامی و دور شدن دانشجویان و همکلاسیها ازهم ندارد جای خودش را به فضای گفتگو و گفتمانی بدهد و ما بتوانیم در یک فضای تخصصی و علمی با هم به گفتگو بپردازیم.