به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ویژه برنامه «صدای دانشجو، صدای حقیقت» که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: زبان روابط بین الملل امروز زبان زور است و طرف غربی میگوید که ما قدرت داریم و به چیزهایی که خودمون میخواهیم عمل میکنیم.
وی افزود: در سال ۸۸ که جلیلی، رئیس تیم مذاکره کننده بود، طرف غربی حق غنی سازی ما را قبول کرده بود؛ اما بعد از انتخابات ۸۸ آمریکا تحریمهای زیادی علیه ایران اعمال کرد. قبل از عید همه چیز برای امضای بازگشت به برجام تمام شده بود؛ اما آمریکا میز مذاکره را ترک کرد و تا به امروز به جز مذاکرات قطر مذاکرهای صورت نگرفته است.
جلال زاده ادامه داد: دو درصد فعالیتهای هستهای دنیا متعلق به ایران است؛ اما نظارتهای هسته ما ۳۵ درصد نظارتهای آژانس است. مسئلهای که بین ما و آمریکا باقی مانده است مسئله پادمانی است.
این نماینده مجلس گفت: رابرت مالی پذیرفت که ما میلیونها دلار به شما ضرر زدیم؛ اما گفت باز هم قصد ضربه زدن به ایران را داریم. آمریکاییها بعد اغتشاشات اخیر اعلام کردند که ما قصد بازگشت به مذاکرات نداریم؛ اما پشت پرده میگوید بیایید کار را تمام کنید.
وی همچنین درباره حق اعتراض گفت: کمتر روزی است که اقشار مختلف جلوی استانداری یا مجلس تجمع نداشته باشند. ما اگر بهترین جا هم برای تجمع در نظر بگیریم، هیچ کس حاضر نیست به آنجا برود، چون جایی مثل بهارستان یا پاستور بهترین جا برای تجمع است و اعتراض کنندگان دوست دارند صدایشان به نمایندگان مجلس و وزرا برسد.
جلال زاده ادامه داد: همین جمهوری اسلامی بود که نگذاشت قسمتی از ایران در جنگ با عراق جدا شود. ما اگر سوریه و فلسطین را کمک میکنیم برای تعمیق عمق استراتژیک و منافع ملی است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: اگر به تاریخ باستان نگاه کنیم هر کجا از زن ایرانی تندیسی است آن زن با پوشش حاضر شده است. شورای انقلاب فرهنگی ۳۲ دستگاه را مسئول کردهبرنامههایی را راجع به حجاب انجام دهد که ما هم از عدم کارکرد این نهادها گلهمندیم و هفته گذشته ۱۸ نهاد در کمیسیون فرهنگی مجلس حاضر شدند.
وی تصریح کرد: متاسفانه ما در حوزه اقتصادی اگر به اقتصاد مقاومتی عمل میکردیم، قطعا دلار الان ۳۷ هزار تومان نبود. بانکها تصمیم گرفتند نظام را ساقط کنند، بانکها بنگاهداری میکنند و علتالعلل مسائل و مشکلات حکمرانی اقتصادی هستند و برخلاف بقیه دنیا از موانع توسعهاند.
جلال زاده ادامه داد: یکی از اولویتهای اغتشاشات اخیر قرار گرفتن کشور در مسیر اقتصادی درست بود. بعد از ۱۱ سال که نرخ رشد اقتصادی ما منفی بود امسال مثبت شد و سرمایهگذاری استهلاک را جلو زد و توجه به کشورهای همسایه بیشتر شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یادآور شد: صداوسیما در افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بسیار مهم است و ما یک رسانه ملی داریم در مقابل ۲۰۰ شبکه معاند که دائما علیه ایران کار میکنند. قطعا رسانه ملی باید رسانه مردم و رسانه همه کشور باشد و امیدوارم مسیری که رسانه ملی در اعتماد سازی برداشته است ادامه دار باشد.
وی گفت: ما در ۵۰ سال گذشته همیشه کسری بودجه داشتهایم؛ اما کسری بودجه با رشد اقتصادی متفاوت است و اگر کسری بودجه نداشتیم قطعا رشد اقتصادی ما امسال بیشتر بود.
جلال زاده افزود: اگر دشمنان ما اغتشاش نمیکردند و خیابانها را آتش نمیزنند و مسالمت آمیز اعتراض میکردند، تعداد معترضان بیشتر بود. در انقلاب ۵۷ یک پاسبان از مردم انقلابی کتک نخورد. مردم اگر پای این حکومت نباشد چیزی از جمهوری اسلامی باقی نمیماند.
این نماینده مجلس گفت: دانشجویانی که مقابل دختران دانشجو فحاشی کردند و قداست دانشگاه را زیر سوال بردند، باید با آنها برخورد انضباطی شود. هیچ دانشجویی در صحن دانشگاه دستگیر نشد و بیشتر دانشجویان در اعتراضات بیرون از دانشگاه دستگیر شدند.
وی گفت: بنده نیز با امنیتی کردن همه اتفاقات جامعه مخالفم البته که با ساده انگاری حوادث نیز مخالف هستم؛ زیرا که دشمن به دنبال امنیتی کردن اوضاع داخل کشور است. ظلمی که به دهه هشتادیها شد در اوایل جنگ شناختی بود که ما در این عملیات و روایت اول باختیم، یک اشتباه مهم این بود که گفتیم که دهه هشتادیها مخالف نظام هستند مگر همه نسلها یک جور عمل میکنند؟ در دهه ۶۰ و ۷۰ هم بین افراد تفاوت ایدئولوژیک وجود دارد.
جلال زاده گفت: دشمن روی زخمهای ما نمک می پاشد، چون در اقتصادمان ضعیف هستیم؛ تحریم میکند؛ چون در رسانه ضعیف هستیم؛ به ما حمله رسانهای میشود؛ اما دشمن هیچ وقت حمله نظامی نمیکند؛ چون در بحث نظامی قوی هستیم.
وی تصریح کرد: در این ۵۰ روز دهها تیم ترور و بمب گذاری وارد ایران شدند، به طوری که بیست روز قبل از موضوع شاهچراغ هم یک بمبگذاری خنثی شد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مشکل ما حجاب و بی حجابی نیست؛ مشکل اصلی ما اقتصاد است و دشمن برای اینکه ما را در اقتصاد از دنیا عقب بیندازد و حواس ما را از منطقه پرت کند موضوع مهسا امینی و حجاب را مطرح کرد.
جلال زاده گفت: ما اگر فکر کنیم بعد از خلوت شدن خیابانها مشکلات جمهوری اسلامی حل میشود در اشتباه هستیم و باید به دنبال فرصتسازی برای حل مسائل باشیم. ۸۰ درصد افرادی که دستگیر شدند بیکار بودند و اگر بحث اشتغال فراهم بود به خیابانها نمیآمدند.