به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین گرامی داشت روز کتاب، کتابخوانی کتابدار، با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی سهشنبه (24 آبانماه) در تالار وحدت برگزار شد.
اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تبریک روز کتاب کتابخوانی و کتابدار و تشکر ویژه از حضور رئیس جمهور اعضای کمیسیون فرهنگی اظهار کرد: امروز روز 24 آبان ماه روز کتاب کتابخوانی و کتابدار است روزی که صحبت از علامه طباطبایی است. علت نامگذاری این روز به خدمات ویژه این شخصیت فرهیخته ارتباط دارد و افرادی ازجمله شهید مطهری، شهید بهشتی و علامه مصباح یزدی کسانی هستند که در محضر علامه طباطبایی تلمذ کردهاند و زمینهساز روشنایی علمی جهان اسلام شدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه نهاد کتابخانههای عمومی بیش از 3800 کتابخانه در کشور دارد و از نظر کتابخانهای در جهان اسلام و منطقه در جایگاه بالایی قرار دارد؛ بهطوری که در جهان اسلام، 15 کشور و در منطقه چهارمین کشور از نظر تعداد کتابخانه است.
وی با بیان اینکه پروژههای ناتمام زیادی از دورههای گذشته بر دوش دولت سیزدهم سنگینی میکند، عنوان کرد: با سیاست و تدبیر رئیس جمهوری، همه پروژههای برجای مانده از دولت گذشته در حال تکمیل و اتمام هستند. در میان این پروژهها تعداد زیادی پروژههای نیمهتمام کتابی و کتابخانهای نیز وجود دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهتمام ویژه برای توسعه و ساخت کتابخانههای عمومی در شهرهای کوچک و روستاها گفت: بخش مهمی از لشگر فرهنگی کشور که با آرایش نرمافزاری در کتابخانههای عمومی کشور فعالیت میکنند؛ کتابداران هستند؛ افرادی که با گمنامی به فعالیت خود مشغولاند.
وی افزود: مسائل معیشتی کتابداران با جدیت از سوی نهاد کتابخانههای عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تامین برنامه و بودجه سازمان استخدامی کشور و تاکید شخص رئیس جمهوری با جدیت در کمیسیون فرهنگی مجلس پیگیری میشود.
اسماعیلی با اشاره به تقویت تولید کاغذ داخلی و توجه به صنعت ملی شدن صنعت نشر گفت: بخش بزرگی از نیاز کاغذ با توجه شخص رئیس جمهوری در آخرین روزهای سال جاری و در آستانه هدفمند کردن یارانهها مرتفع شد؛ اکنون شاهد افزایش شمارگان مطبوعات در بازار کشور هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با مدیریت جریان تولید کاغذ، بخش عمدهای از نیاز داخلی ازجمله تولید 80 درصد کتابهای درسی با کاغذ داخلی تامین میشود؛ همچنین باسیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت، ماهانه 1000 تن کاغذ در اختیار معاونت فرهنگ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار میگیرد.
وی با اشاره به تولید 110 هزار عنوان کتاب تولید شده در کشور در طول یکسال اخیر اظهار کرد: همه این توفیقات نشاندهنده توجه به کتاب، کتابخوانی و کتابداران است.