به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، کاظم دبیر، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اردبیل در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان اردبیل گفت: تولید ثروت نیازمند پژوهش است.
دبیر با بیان اینکه مسئولان و متولیان امر در دستگاههای اجرایی باید نسبت به امر تحقیق و پژوهش در اجرای پروژهها اهتمام داشته باشند، گفت: مسئولان ابتدا باید مشکلات را قبول کنند تا نسبت به اهمیت پژوهش و کاربردی کردن آنها اقدام کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اردبیل با بیان اینکه پژوهشهای ما باید به سمت اشتغال آفرینی، گره گشایی از مشکلات و ثروت آفرینی سوق یابند، تصریح کرد: پژوهشی مفید است که رفاه مردم را به دنبال داشته باشد.
اسماعیل چمنی، سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به افتخارات فرزندان اردبیل در مجامع علمی ملی و بینالمللی، گفت: فرزندان ما توانمند و از نبوغ بالای علمی برخوردارند.
چمنی با بیان اینکه دانشمندان اردبیلی سرآمد عرصه علم و فناوری در کشور هستند، گفت: تجلیل از فناوران و پژوهشگران در عرصههای دانشجویی و دانش آموزی باعث پویایی و نشاط جامعه میشود.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی علم و دانش را آشکارترین وسیله عزت و قدرت هر کشوری دانست و تصریح کرد: نیروی انسانی مهمترین سرمایه هر کشوری بوده و ایران اسلامی با داشتن بیش از ۱۴ میلیون دانش آموخته دانشگاهی روزهای خوبی را خواهد داشت.
وی با اشاره به افتخارات این دانشگاه طی سالهای اخیر، تصریح کرد: کسب رتبه ۱۷ دانشگاه محقق اردبیلی در آخرین رتبه بندی ISC و قرار گیری دانشگاه در جمع ۱۰ دانشگاه جامع برتر کشور در حوزه فناوری و نوآوری و ورود به رتبه بندی جهانی D ۸ برای اولین بار از جمله افتخارات اخیر دانشگاه است.
جبرائیل رزمجو، دبیر ستاد هفته پژوهش استان اردبیل و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه هفته پژوهش و فناوری با شعار پژوهش پیشران، دانش بنیان و اشتغال آفرین با برنامههای متنوع در مراکز علمی دانشگاهی و مدارس در حال اجرا است، گفت: همچنین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان نیز طی هفته جاری در سالن تربیت بدنی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار و از تولیدات دانش بنیان رونمایی شد.
وی به برنامههای هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: بازدید از صنایع و مراکز تولیدی ویژه دانشجویان و اساتید و برگزاری کارگاههای آموزشی و توانمندسازی علمی از جمله برنامههای پیشبینی شده برای دانشجویان در هفته جاری است.
رزمجو به رسالت جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر اشاره کرد و گفت: مرجعیت علمی و ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه در کنار حل مسائل و مشکلات جامعه از اهداف برگزاری این جشنواره است.
یوسف عباسپور، دبیر نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان اردبیل و رئیس پارک علم و فناوری اردبیل نیز به ارائه گزارش خدمات پارک علم و فناوری پرداخت و گفت: تفاوت نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار امسال با سالهای گذشته، فراهم کردن زمینههای تجاری سازی و فروش محصولات فناورانه است.
وی به نحوه انتخاب فناوران برتر استان در سالجاری اشاره کرد و گفت: طبق نظر شورای سیاستگذاری جشنواره پژوهشگران و فناوران استان، انتخاب نهایی برعهده پارک علم و فناوری بود که با همکاری مراکز رشد و بر اساس شاخصهای ملی امتیازبندی و منتخبین نهایی شدند.
عباس پور به شاخصهای فناوران برتر اشاره کرد و گفت: سابقه کاری و تجربه، تحصیلات مرتبط و دورههای آموزشی تخصصی، آمادگی فناورانه، میزان فروش داخلی محصولات، میزان صادرات، عناوین و افتخارات کسب شده، استانداردها و مجوزهای اخذ شده، میزان اشتغالزایی فناورانه، تاثیر شرکتها در حل مشکلات و نیازهای جامعه از جمله مهمترین شاخصهای انتخاب فناوران برتر استان در سالجاری بود.
گفتنی است در ادامه تعدادی از منتخبان به نمایندگی از حوزههای مختلف به ارائه نظرات خود پرداختند و از منتخبان بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان اردبیل و یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی جهان تجلیل به عمل آمد.