به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در نشست خبری هفته پژوهش که امروز برگزار شد، گفت: برای تحقق شعار سال همه سازمانها باید قدمهای مثبتی را بردارند در دانشگاه تهران نیز پارک علم و فناوری باید تلاش ویژهای را در تحقق این شعار بردارد که برخی موارد در حال انجام است.
اسدی اضافه کرد: یکی از اقدامات، توسعه زیست بوم فناوری و نو آوری است و در این مدت تلاش شده برای ریل گذاری تحقق شعار که در این مدت دو پردیس علم و فناوری ایجاد کردیم که پردیس علم و فناوری شهید چمران و شهید علی محمدی برای استقرار شرکتهای دانش بنیان است.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ادامه داد: مورد دیگر اینکه از ایدههای خلاق و نوآوران دانشجویان که تعداد شعبههای واحدهای فناوری به ۱۵ واحد افزایش یافته است، حمایت کنیم.
وی ادامه داد: فضای فیزیکی پارکهای دانشگاه تهران به دو برابر افزایش یافت. در طول دو دهه گذشته املاک مجاور دانشگاه تهران که خریداری شده بور در اختیار پارک قرار داده شد که شرکتهای دانش بنیان مستقر شوند.
اسدی گفت: در حال برنامه ریزی برای ایجاد راه اندازی شبکه سرمایه گذاران هستیم که پارک علم و فناوری دانشگاه به عنوان رابط پیوند بین شبکههای دانش بنیان در کشور شود.
وی یادآور شد: دیپلماسی دانش بنیان را مطرح کردیم که محصولات دانش بنیان ما با محصولات خارجی در رقابت باشد و در هفته آینده میزبان سفیر ونزوئلا هستیم که پارک مشترک ایجاد کنیم و توسعه دیپلماسی را داشته باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اضافه کرد: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران را ایجاد کردیم که تا کنون ۱۶۰۰ میلیارد تومان تضمین برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان ارائه داده است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در خصوص افزایش اجاره بهای شرکتهای دانشبنیان، توضیح داد: اجارهبها بر اساس نظر کارشناسان رسمی دادگستری و آییننامهها و میزان تورم تعیین میشود.
وی یادآور شد: میانگین اجارهبها ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده و افزایش اجارهبهای ما بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است، ضمن آنکه اجارهبهای پایه ما نیز بسیار پایین است. تاکنون هیچ شرکتی به دلیل افزایش اجارهبها فعالیتش متوقف نشده است.
اسدی در ادامه با اشاره به شرکتهای مستقر در پارک علم وفناوری دانشگاه تهران گفت: در حال حاضر ۲۵۰ شرکت علم وفناوری در پارک دانشگاه تهران مستقر هستند و ۴۵۰ شرکت دیگر نیز برای استقرار در پارک تهران اعلام آمادگی کردند.
رئیس پارک علم وفناوری دانشگاه تهران در خصوص میزان فروش شرکتهای دانش بنیان این دانشگاه گفت: در ۸ ماه نخست امسال شرکتهای دانش بنیان دانشگاه تهران ۲ هزار میلیارد تومان فروش داشتند که در سطح بین الملل هم ۳۵۰ هزار دلار فروش داشتند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مناطق آزاد را مناطق مستعد برای توسعه صادرات دانست و گفت: همکاری ما با سازمان مناطق آزاد به منظور ایجاد زمینهای برای صادرات محصولات دانشبنیان و واردات مواد اولیه خواهد بود.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از اعطای جایزه فناوری و نوآوری یونسکو خبر داد و گفت: دبیرخانه این جایزه در دانشگاه تهران راهاندازی شده است و احکام اعطای این جایزه از سوی رئیس دانشگاه تهران ابلاغ خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد که این جایزه در آذر ماه سال آینده به فناوران و نوآوران اعطا شود.
اسدی اضافه کرد: این جایزه در سال اول ملی است و هر دو سال یک بار اعطا خواهد شد.