گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علیرضا بابایی؛ یکی از خطرات مهم و جدی که سالیان اخیر شایعه یا واقعیت آن گریبانگیر استان کهگیلویه وبویراحمد شده تخلیه فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در رودخانه بشار بوده است.
فاضلابهای بیمارستانی و مراکز درمانی به علت آلودگی و انواع ویروسهای بیمارستانی که در آن وجود دارد بسیار خطرناکتر و مخربتر از فاضلابهای شهری است و در صورتی که تصفیه نشده این فاضلابها وارد محیط زیست شود نتایج و آثار جبران نشدنی را در پی خواهد داشت.
حال ماجرای فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) حاکی از این است که شایعات و گمانه زنیهایی نسبت به سر ریز شدن فاضلاب بیمارستانی به رود خانه بشار وجود دارد و تا کنون جواب قطعی نسبت به رد یا تایید این موضوع به گوش نرسیده است.
در طی سالیان اخیر و در رابطه با سر ریز شدن فاضلاب بیمارستان به رودخانه حرفهای زیادی از قول متولیان این امر زده شده که هم به منظور تایید و هم رد این ماجرا بوده است.
رسول فرهادی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد در گفتگوی گذشته خود با خبرنگاران در رابطه با تایید یا رد ماجرا گفته بوده است: یکی از متولیان این امر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است دانشگاه به دلیل یک سری مشکلات فنی هنوز موفق به اتصال فاضلاب بیمارستان امام سجاد به شبکه فاضلاب شهر یاسوج نشده است که این امر باید در کارگروه سلامت استان مطرح و هرچه سریعتر اقدام شود.
همچنین رئیس علوم پزشکی دانشگاه یاسوج در سالیان گذشته گفته بود: ورود فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) به رودخانه بشار خطرناک است و امیدواریم با همکاری دستگاههای متولی بتوانیم به رفع این مشکل در کمترین زمان ممکن کمک کنیم. فاضلاب این بیمارستان عفونی و خطرناک است و از چاه جذبی برای جذب فاضلاب استفاده میشود که این وضعیت موقتی بوده که برای دراز مدت چارهای اساسی اندیشیده شود.
در روزهای گذشته بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیانیهای منتشر کردند که خواستار شفاف سازی این ماجرا از سوی متولیان محیط زیستی و بیمارستانی شدند.
روابط عمومی محیط زیست استان درست یک روز بعد از بیانیه بسیج دانشجویی واکنش نشان داد.
هادی سینایی، رئیس روابط عمومی محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد عنوان کرد: پسابهای تولیدی نهایتا باید در جایی تخلیه شوند. پساب تولیدی این بیمارستان پس از رفع آلودگی به چندین حلقه چاه اختصاصی بیمارستان کنار جاده میریزد و گاهی بصورت مقطعی پس از پر شدن چاه و سرریز شدن در حاشیه جاده وارد رودخانه میشود.
سینایی افزود: از منظر بهداشت عمومی، سرریز شدن چاه و حرکت پساب در امتداد جاده بیمارستان مورد انتقادی است که مسئولین بیمارستان موظفند رفع ایراد کنند، اما آن چیزی که مهمتر بنظر میرسد، آلوده بودن یا نبودن پساب قبل از ورود به چاه است که پارامترها و معیارهای محیط زیستی هر دو آزمایشگاه دال بر آلوده نبودن پساب است.
رئیس اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه سلامتی مردم خط قرمز محیط زیست است تاکید کرد: در سنوات گذشته پساب این بیمارستان بعلت برخی نواقص سیستمی آلوده بود که پس از اخطاریه مدت دار و عدم رفع آلودگی موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری و نهایتا منجر به محکومیت مسئولین وقت بیمارستان شد، اما در حال حاضر آخرین نتایج این پساب دال بر عدم آلودگی است.
علی نیکبخت، مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در گفتگو با خبرنگار ما گزارشی از شواهد عینی خود در رابطه با وضعیت رودخانه بشار داد.
نیکبخت درباره با شایعه یا حقیقت سریز شدن فاضلاب بیمارستان به رودخانه گفت: ماجرای تخلیه فاضلاب بیمارستان امام سجاد به رودخانه بشار چند سالی است که در بین مردم گفته میشود و هیچ وقت تایید یا رد این موضوع به طور قطع گفته نشده است، البته امیدواریم که این موضوع واقعیت نداشه باشد، زیرا نتایجی که از آن به بار میآید موجب به وجود آمدن یک فاجعه انسانی است.
وی افزود: بیشترین قشری که از این مسئله آسیب میبینند خانوارهایی هستند که زیستشان و درآمدشان مستقیم و غیرمستقیم از همین رودخانه یعنی رودخانه بشار تامین میشود.
نیکبخت در رابطه با شواهد عینی و حضور خود در نزدیکی رودخانه بشار گفت: بر اساس بازدیدی که ما از رودخانه داشتیم میتوان گفت به وضوح قابل مشاهده است که سر ریزهای فاضلاب بیمارستان وارد رودخانه میشود.
وی ادامه داد: نکتهای که وجود دارد این است که از چند وقت گذشته تا کنون بخشی از آب آشامیدنی بیمارستان سرریز میشود و تشخیص آن از فاضلاب مقداری سخت شده، البته همین موضوع که چرا آب آشامیدنی باید به راحتی هدر رود هم بحث وجود دارد.