به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به جشنواره ابوریحان بیرونی گفت: یکی از خصوصیات جشنواره پژوهشی ابوریحان، ۲۳ سال کارنامه پژوهشی در این دانشگاه بوده که تجلی زحمت پژوهشگران است.
زالی با اشاره به اهمیت این جشنواره در مسیر آینده پژوهشی دانشگاه گفت: جشنواره ابوریحان علاوه بر ظرفیت سازی ایجابی، نقشه راه آینده پژوهشی، در سال آینده نیز هست.
وی افزود: همواره این جشنواره علاوه بر ایحاد احصای کار پژوهشی سال گذشته و سال جاری، مسیر پژوهشی در سال آینده را رقم میزند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره رکوردشکنی این دانشگاه در حوزههای پژوهشی گفت: امسال چند رکود شکنی داشتیم عبور از ۵۰۰۰ مقالات دانشگاهی، پیش بینی میکنیم این روند به شکل افزایشی ادامه داشته باشد. رکود شکنی در چاپ مقالات چارک اول، بالابردن تعداد مقالات تاثیر گذار از جمله دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
زالی ادامه داد: پیش بینی میکنیم با توجه به برنامه دانشگاه، سبد پیشنهادی حوزه فناوری در سال آینده کمیتر و مرغوبتر خواهد بود.
وی با اشاره به چالشهای حوزه پژوهش افزود: ما همواره در کنار دستاوردهای حوزه پژوهشی به بررسی چالشهای این حوزه نیز میپردازیم.
زالی با اشاره به تدوین بودجه سال آینده گفت: طراحی بودجه سنواتی سال آینده و تدوین قانون توسعه هفتم که به مدت ۵ سال متوالی بر همه قانونهای وزارت بهداشت است؛ پررنگ کردن فعالیت پژوهشی، بازکردن تسهیلات بین المللی را باید در دستور کار خود قرار دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: توانمندسازی محققان، کیفی سازی پژوهش و همچنین افزایش اثرگذاری پژوهشها جز برنامههای این دانشگاه و وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به سهم شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت از کل شرکتهای دانشبنیان گفت: وزارت بهداشت در حوزه تقویت فناوری نسبت به وزارت علوم رشد بیشتر داشته است، ۲۵ درصد شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت هستند.
زالی با اشاره به ظرفیت دستگاههای اجرایی در حل چالشهای حوزه پژوهش مطرح کرد: با استفاده از ظرفیت دستگاه اجرایی میتوانیم چالشها را حل کنیم. پایین بودن درصد سهم پژوهش از درآمد ناخالص داخلی کم است و افزایشی نداشته است.
وی با اشاره به بیانیه رشد پژوهش سلامتی در دنیا گفت: رشد پژوهش باید ۳ درصد باشد در کشوری مانند ژاپن همین عدد است، اما رشد پژوهش سلامتی در ایران کمتر از یک است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی با اشاره به چالشهای حوزه پژوهش ادامه داد: بخش زیادی از پژوهشها در حوزه سلامت به دلایل مختلف در چارچوب سلامت نمیگنجند؛ رفتار انتزاعی برخی از افراد بیرون از وزارت بهداشت باعث این موضوع شده است. درخواست من از تمام دستگاهها در حوزه وزارت بهداشت این است موظف باشند پژوهشها در قاب دانشگاه علوم پزشکی و وزات بهداشت مندرج شود.
وی درخواست بعدی خود را در خصوص اسان شدن مسیر برای محققان مطرح کرد و گفت: هرچی میتوانیم مسیر را برای پژوهشگران و محققان آسان کنیم؛ گرچه گامهای بلندی در این زمینه برداشته شده، اما بروکراسیها باید به حداقل برسد و حتی برداشته شود.
زالی با اشاره به اهمیت روابط بینالمللی در پژوهشها گفت: جان تازه محققان و پژوهشگران تداوم تعاملات بین المللی آنان است که گرانی ارز و نوسان ارزشی موجب شده برخی محققان و هئت علمیها از فرصت حضور در ترمومتر پژوهشی محروم شوند. درخواست در نظر گرفتن سوبسید برای انجام فعالیتهای پژوهشی است.
وی ادامه داد: حوزههای تخصصی در علوم پزشکی در حال تقلیل است. در حوزه متاورس و ابر کامپیوترها استفاده از اینترنت اشیا و ورود به جامعه فرا صنعتی است. در جامعه فرا صنعتی ارزش اقتصاد مبتی بر خدمات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فناوریهای نوین تصریح کرد: با عبور از فناوریهای نوین، بحث پژوهشی در برنامه توسعه نباید مورد غفلت واقع شود.
زالی با اشاره به فصل بودجه ریزی و اختصاص بودجه پژوهشگاه به دانشگاه گفت: در آستانه بودجه ریزی یکی از گلایهها از سازمان برنامه بودجه این است که بودجه پژوهشگاه را به دانشگاه میدهند و این موصوع باعت تمرکز زدایی میشود.
وی ادامه داد: به عنوان رئیس دانشگاه علاقه مند به فربه شدن دانشگاه در حوزه اجرایی نیستم از عیناللهی درخواست دارم این اتفاق نیفتد رنسانس بودجهای عظیم با نگاه ملی باید در مرکز تحقیقات اتفاق بیفتد.
زالی افزود: امسال یک رویداد نمایشگاهی از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وعدهی رشد تعداد شرکتهای دانشبنیان در سال اینده را مطرح کرد و گفت: در سال آینده باید به رکود ۵۰۰ شرکت و محصول دانشبنیان برسیم. ما با جذب نخبگان پر ستاره و لژیونرهای پژوهشی در جهت ارتقا دانشگاه و علوم پزشکی تلاش میکنیم.